reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

o to chyba robimy podobne, bo wczoraj właśnie curry/kurkuma robiłam ,takie na kanapki są pyszne, dla nas lepsze od musztardowych. Kiszone dorobiei wystarczy. Muszę zbierać siły bo jeszcze dżemy (dzieciaki pozerają słoiki), soki, buraczki właśnie ... a moje dzieci już półtorej godziny jedzą śniadanie i skończyć nie mogą ..

reklama
Kerna dobrze pisze ,dzieczyny dawajcie przepisy może i jak się skusze na kilka sloikow tego i owego
Kerna a myslalam ze tylko ja przy tym się poryczałam,boze co ta ciaza ze mna robi
Katia mnie wczoraj tez bolało w tym miejscu ale polozylam się wieczorkiem i bol przeszedł
Dzasti trzymam kciuki za poprawke

333cu1s.jpg
dziewczyny zagnieździły się nam na budowie kopciuszki:) Młode już wyleciały z gniazda i wczoraj ejdnego zagubionego i przerażonego mąż zgarnął :)))) Słodziaki i ślicznie śpiewają nam w domku :)

npo kurcze ja nigdy sloikow nie robilam, jakos mi sie nie chce. a poza tym moja babcia na dzialce ma wszystko doslownei i cale lato tylko przetwory robi i rozdaje;)

katia biedna zestresowalas sie tym bolem. mnie podbrzusze raczej nie boli ale zdarzyl mi sie raz czy dwa taki bol wlasnie z jednej strony na dole. sprawdzilam w ksiazce i to moga byc wiezadla. niestety w ciazy rozne bole to norma. pamiatamk, ze w pierwszej mialam taki ostry bol w pachwinie, ze maz musial po mnie przyjechac bo nie moglam isc a bylam na dworze.

dzasti oj wpsolczuje egazminu oblanego:( a to studia czy prawo jazdy czy co?

Witam,

Jak zawszę dużo do nadrobienia :) Co do przetworów to mam to samo tzn co roku masa ogórków, buraczki, jabłka itp, nie tak dawno zrobiłam ponad 40 słoików czereśni - masakra najgorsze co dla mnie jest mycie i przebieranie tego wszystkiego... Dzisiaj już mąż namawia mnie żebym zrobiła ogórki małosolne do obiadku też mi wiadro przyniósł nie wiem w czym ja mam to zrobić tyle ogórów, ale u mnie zazwyczaj jest tak że te ogórki nie zdążą się zrobić a już są wyjedzone..

co do bólów podbrzusza już wcześniej pisałam że miałam czasami takie bóle, wczoraj nalatałam się w pracy i dosłownie do póki nie usiadłam to miałam wrażenie że za chwile dostane @.. a dzisiaj ? dzisiaj jakby ręką odjął zero mdłości, zero bólów podbrzusza - czas mi tak wolno leci, mąż to namawia mnie żebym dzisiaj poszła do mojej gin i wzieła już zwolnienie ale ja poczekam do tej wizyty, czas tak pomału płynie ale wytrzymam - muszę.

Sylwia ja chyba bym poszla po to zwolnienie,ja mam prace po 12 godzin na nogach ale nie musze tak biegac i mój gin ze względu na stracona 1 ciaze a druga zagrozona wyslal mnie od razu na zwolnienie i na pytanie moje czy musze?odpowiedzial ze nie musze ale musze wiedzieć co jest ważniejsze opinia i zdanie innych czy moje dziecko,wiec jestem na zwolnieniu i musze powiedzieć ze teraz się z tego ciesze bo maleństwo jest najważniejsze teraz a reszta coz ,zawsze będzie dla innych cos nie tak a mogę cie zapewnić ze na wdziecznosc szefowej ze robilas tyle czasu raczej nie ma co liczyc

Ostatnia edycja:
Beti1986 - egzamin , na studiach podyplomowych, taki nam poziom robią jak byśmy mieli doktorat kończyć - potrzebny mi papier, dlatego je robię, może dzięki niemu po macierzyńskim będę mogła gdzieś pracować (ma ja mam umowę na czas określony do końca roku). wszystkie egzaminy za 1 podejściem, ale ostatni do tyłu cóż począć.

też robiłam ogórki z mamą (ogórki dostałyśmy od mojej teściowej w ogóle nie pryskane ;-) ) - zajadam się małosolnymi i potrafię cały słoik na poczekaniu opędzlować :sorry2: polecam dziewczyny "Krokodylki" - takie słodko pikantne - przepyszne:)

Jesteście naprawdę kochane :* Dziękuję Wam za wsparcie. Też mi się wydaje, że to więzadła, ale zadzwoniłam do lekarza. Mam wizytę o 14. Cieszę się, że mnie przyjmie, bo jak cały tydzień mam się zastanawiać czy Dzieciątko ducha czy nie dycha to chyba bym zwariowała.
W ogóle to sama siebie nie poznaję. Nigdy nie byłam przewrażliwiona na punkcie zdrowia. Nawet jako dziecko po obiciu kolan wstawałam i biegłam dalej. Do lekarzy w ogóle nie chodzę, nie choruję. Jak mnie coś bolało to albo brałam tabletkę przeciwbólową, albo i nie i dalej chodziłam. Ale tu nie chodzi o mnie tylko o nasze Dziecko. Myślę w zupełnie innych kategoriach. Mnie tam może boleć, jak trzeba będzie to i leżeć mogę, oby tylko z Dzieciątkiem było wszystko dobrze.
Jutro kończę 9 tc. Jak myślicie, czy dziś będzie już widać rączki, nóżki i paluszki? Już kiedyś Wam pisałam, że mój Tata urodził się bez wykształconej prawej ręki, ale to raczej nie jest genetyczne, bo nigdy wcześnej, ani później w rodzinie nic takiego się nie zdarzyło. My z bratem jesteśmy zupełnie zdrowi. No ale jakiś niepokój we mnie jest...

Dżasti w takim razie życzę powodzenia na poprawce. Studia są strasznie niesprawiedliwe.... Mam znajomą germanistkę, która od 2 lat pracuje w telefonicznej obsłudze klienta zagranicznego na rynku niemieckim i powinna w czerwcu zdobyć tytuł magistra, ale nie zdała uwaga uwaga.... egzaminu ze słuchania :-p No dla mnie śmiech na sali. Dziewczyna codziennie od 2 lat rozmawia z Niemcami a jakiś profesorek stwierdził, że nie rozumie tego co słyszy.
Na pewno teraz wszystko pięknie zdasz.

Co do przetworów to ja zawsze robię ogórki kiszone, ale w tym roku sobie daruję. Już mama mi zabroniła i robi w tym roku zapasy dla nas :)

Magdalena cieszę sie, ze obrączka się znalazła. Ja niedawno "zgubiłam" pierścionek zaręczynowy. Mąż go znalazł w łazience :-D

Kochane zbieram sie do lekarza. Trzymajcie za nas kciuki. Później oczywiście napiszę co i jak.

reklama
sylwia781122 wiem że masz dużą rację ale właśnie ja taka jestem że nie potrafie zostawić swojej "ekipy" tak za przeproszeniem w dupie, wiem że powinnam sobie odpoczywać tym bardziej że też pierwszą ciąże straciłam, dzisiaj dzwonie do swojej lekarz i umawiam się na piątek na wizytę,,

dzasti masz może przepis na te "krokodylki" ??? Jak tam to poproszę :)

Dziewczyny czy któraś z Was miała zakładany szew szyjkowy?

Do góry