reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Hej, jak u Was dziewczyny? Kto teraz najbliżej rozwiązania?
Jak dostałam dzieci laktacja ruszyła z kopyta
Gratulacje !! :)

U mnie 38+1, w zeszły piątek zdjęty pessar i cisza. Często mi się brzuch napina, kilka razy już myślałam, ze może coś się zaczyna, ale jednak się uspokajało. Ciężko mi znaleźć wygodną pozycje, brzusio duży, biodra bolą, nie mam siły, serce kołacze, słaba hemoglobina... Ja leżałam w ciąży ze względu na zagrożenie wcześniejszym porodem, więc organizm osłabiony.
Najważniejsze, że udało się doczekać i Malutka donoszona :)
A jak u Was?

reklama
Gratulacje !! :)

U mnie 38+1, w zeszły piątek zdjęty pessar i cisza. Często mi się brzuch napina, kilka razy już myślałam, ze może coś się zaczyna, ale jednak się uspokajało. Ciężko mi znaleźć wygodną pozycje, brzusio duży, biodra bolą, nie mam siły, serce kołacze, słaba hemoglobina... Ja leżałam w ciąży ze względu na zagrożenie wcześniejszym porodem, więc organizm osłabiony.
Najważniejsze, że udało się doczekać i Malutka donoszona :)
A jak u Was?
Oj nie zazdroszczę leżenia, ale dobrze że się udało dotrzymać do terminu. Ja w pierwszej ciąży leżałam pierwszy i ostatni trymestr. U mnie dziś 38 tc. We wtorek idę na kontrol, a planowane CC mam na 12.02, więc jeszcze trochę. No chyba, że coś zacznie się wcześniej 🙂

Hej, jak u Was dziewczyny? Kto teraz najbliżej rozwiązania?
Jak dostałam dzieci laktacja ruszyła z kopyta
Brzuch boli jak na okres ,nic się po za tym nie dzieję :) miałam urodzić przez 2 tygodnie a tutaj cisza :). Jak dziecko będzie gotowe to sam zdecyduje kiedy chce wyjść. Rozwarcie otwarta szyjka itd :) nie jest przeszkodą najwidoczniej .

reklama
Gratulacje :).. w którym tygodniu ?
38+6. Miałem wywoływany poród w związku ze stanem po operacji , wagą dziecka i wagą poprzedniego dziecka 4840g . We wtorek balonik i w środę indukcję oksytocyną. Jak mnie pierwszy raz lekarka zbadała o 12:10 , zanim jeszcze bóle bardzo nabrały na siłę to miałam 5 cm. Potem już wszystko poszło szybko i o 13:15 Nikoś był z nami :) 3800g i 56cm chłopaka ;)

Do góry