reklama
Butterfly.
Fanka BB :)
domyślam się ale serio takie marne te cycki się zrobiły ale rano wzięłam tabletki i dalej mdłości oby wytrzymać te 30 minutTo się zdarza bardzo często naprawdę.
sysiasia44
Hej ja mam podobnie. Wszystkie przeciwciała mam dodatnie. Wiem że TRABY trzeba zrobić pomiędzy 20 a 24 tyg ciąży czy się nie zwiększaja. Czekam na wizytę do Endo mam na 1 sierpnia.Jest ktoś na forum kto ma ciążowe problemy z tarczycą i z podwyższonym cukrem z koniecznością diety cukrzycowej. Jestem w tym nowa, narazie cukier mi spadł ale muszę się pilnować, bo mam na granicy teraz. Tak się już w tym wszystkim pogubiłam trochę już jest pewne że mam chorobę autoimmunologiczną tarczycy w pełni rozwinietą o czym nawet nie wiedziałam przed ciążą, TSH miałam w normie. Endokrynolog mówi że przeciwciała nie szkodzą dziecku tylko nieuregulowany poziom TSH. Ponadto w pierwszej ciąży na 1,5 miesiąca przed porodem wylądowałam w szpitalu na nadciśnienie i leżałam tam już do porodu. Teraz też duże ryzyko nadciśnienia co bez ciąży mam wręcz niedociśnienie. Tak się tym wszystkim martwię.
Cukrzycę miałam w poprzedniej ciąży i pewnie w tej też będę miała, ale narazie się aż tak nie przejmuje. Czekam na wizytę i pierwsze badania poprostu już staram się jeść w miarę cukrzycowo
Kasia_2022
Dzień dobry, ale piszecie
Gratulacje dobrych wieści z wizyt, niektóre bejbiki są już takie wyraźne, cudowny widok
Ja wczoraj martwiłam się, że mdłości ustąpiły, ale wieczorem wszytko wróciło
Zastanawiam się, czy nie umówić wizyty u innego gin w przyszłym tygodniu, długie będzie czekanie do 27.07.
Czy Wy też macie kolejne wizyty co 4 tygodnie ?
Gratulacje dobrych wieści z wizyt, niektóre bejbiki są już takie wyraźne, cudowny widok
Zastanawiam się, czy nie umówić wizyty u innego gin w przyszłym tygodniu, długie będzie czekanie do 27.07.
Dzejdzejdzej
Zaangażowana w BB
Ja miałam wczoraj w 6 tygodniu, kolejna w 13…powiedziała ze nie ma konieczności wcześniej a jak będę plamić to mam dzwonić. mieszkam w Belgii oni maja tutaj takie podejście niestetyDzień dobry, ale piszecie
A o tych Trabach to mi nic Endo nie mowił, bo byłam wczoraj, ale narazie mi zostawił Euthyrox 75 bo TSH spadło na 2,4 za miesiąc mam iść na kolejną wizytę z badaniem tsh i glukozy. Odkąd biorę euthyrox cukier zaczął mi spadać ze 104 na czczo teraz mam 91. Krzywa według niego też super. Ale cukier i słodkie owoce zakazane a ja w tej ciąży mam taką ochotę na słodycze, ale nie możnaHej ja mam podobnie. Wszystkie przeciwciała mam dodatnie. Wiem że TRABY trzeba zrobić pomiędzy 20 a 24 tyg ciąży czy się nie zwiększaja. Czekam na wizytę do Endo mam na 1 sierpnia.
Cukrzycę miałam w poprzedniej ciąży i pewnie w tej też będę miała, ale narazie się aż tak nie przejmuje. Czekam na wizytę i pierwsze badania poprostu już staram się jeść w miarę cukrzycowo
To TPO to mam powyżej 1000 tak się wystraszyłam jak odebrałam te wyniki.
Lauritaa
Moderator
Dzień dobry, ale piszecie
Tak co około miesiąc. Jak nic się nie dzieje, nie ma potrzeby częściej
nindziaa
Moderator
co 3Dzień dobry, ale piszecie
nindziaa
Moderator
błąd to raczej nie bo w innym labo tez nie chciało się dodać xdJa robiłam ostatnio oba. Bo posiałam gdzieś grupę krwi i tak mi lekarz zlecił. To chyba zależy od lekarza w poprzedniej ciąży nic takiego mi nie zlecał, a teraz zmieniłam lekarza i kazał zrobić. Ale generalnie dużo badań mi zleca. Ale jak mówię ja robiłam razem w komplecie. Pewnie jakiś błąd systemu.
reklama
sysiasia44
Ja pewnie też takie już mam albo i wyższe nie tym się nie przejmuj. Tego się nie sprawdza. Tylko te traby czy rosną później, bo chyba nadczynność może być u dziecka coś takiego .. Niestety mojej Endo już nie ma i przepisałam się do innej zobaczę co ta będzie mówić ..A o tych Trabach to mi nic Endo nie mowił, bo byłam wczoraj, ale narazie mi zostawił Euthyrox 75 bo TSH spadło na 2,4 za miesiąc mam iść na kolejną wizytę z badaniem tsh i glukozy. Odkąd biorę euthyrox cukier zaczął mi spadać ze 104 na czczo teraz mam 91. Krzywa według niego też super. Ale cukier i słodkie owoce zakazane a ja w tej ciąży mam taką ochotę na słodycze, ale nie można
To TPO to mam powyżej 1000 tak się wystraszyłam jak odebrałam te wyniki.