Oleczqa002
Fanka BB :)
Tu się zgadzam, faktycznie jak na pierwszy raz Egipt może nie być dobrym pomysłem i ze względu na florę jak i na temperaturę szczególnie latem. Ja akurat wakacje w Egipcie spędzam niemalże co roku, także jestem przyzwyczajona do tamtejszej flory jak i upałuNa pewno mówię nie wakacjom w Egipcie jeżeli ciężarna leci pierwszy raz. My z mężem kilkukrotnie byliśmy, nic nam nie było ale raz polecieliśmy z rodzicami i moja mama nabawiła się zemsty mimo zachowania zasad higieny. Wylądowała pod kroplówką i wróciła do Polski wycieńczona. Nie wiemy jak organizm zareaguje na inną florę i uważam, że nie jest to dobry czas na takie wycieczki. Jeżeli leci kolejny raz - luzik Tak naprawdę wiele zależy od tego jak kto znosi upały, w Egipcie w tym okresie jest piekło jak dla mnie i nie wyobrażam sobie.
Nie jestem miłośniczką upałów. My na przykład bardzo lubimy Wyspy Kanaryjskie latem, szczególnie Fuertę - zbawienny wiatr
@Dzikunek jeszcze pytanie czy Twój lekarz odradził Ci bo generalnie ma takie podejście do podróżowania w ciąży czy odniósł się do Twojego konkretnego przypadku bo to też różnica warto też wiadomo korzystać ze słońca z głową, w ciąży nie radziłabym smażenia cały dzień w otwartym słońcu i dużo nawadniania się.
Ostatnia edycja: