reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Zwolnienie od samego początku.

Właśnie wróciłam z pobrania krwi, myślałam że tam zemdleję, było mi niedobrze i słabo z głodu 😅😅 Na szczęście to Luxmed więc poszło expresowo. Zrobiłam betę i progesteron w końcu dodatkowo :)

Powiedzcie mi, jaki powinien być prawidłowy poziom TSH w ciąży? Spojrzałam na wynik z poprzedniej i miałam 2,220 czy to nie za dużo? 🤔🤔
nie jest za dużo, mam 2,27 i moja endokrynolog nie zwiększa mi dawki leku bo to spoko wynik

Dziękuję bardzo Dziewczyny ! Na Was można liczyć :) mi dziś się trochę humor poprawił , ale Teściowa mnie z równowagi wyprowadziła. Jejku jak ja ryczę , o wszystko . Na mszy się wzrusze pieśnią, w domu z niemocy, a u teściów, bo mi teściowa coś powiedziała ... Na filmie kurcze non stop ryczę, ja nie jestem z tych ryczących przy ludziach , zawsze w samotności a teraz to masakra. Też Wam ciężej panować nad emocjami ?
Ja się wczoraj poryczałam, bo nie mogłam otworzyć ogórków, za chwile się poryczałam bo mąż się ze mnie zaczął śmiać, zagroziłam mu, że będę mu robiła ciążowe jazdy po czym znów się popłakałam, że ma zejść mi z oczu. To by było na tyle 😂

Ja tez już jestem na zwolnieniu. W sumie mogłabym pracować ale szczerze nienawidziłam swojej pracy. Nawet szukałam innej w maju byłam na rozmowie a tu bach ciąża. Także niech mnie zjedzą obrończynie systemu 🤷🏼‍♀️🤣

Dziewczyny, jesteście na zwolnieniu czy pracujecie?

Pracuje, mam pracę biurową. Ale czasami ciężko wytrzymać te 8 godzin :/

Nacieszyłam się na długo z dobrego samopoczucia :( Zjadłam śniadanie i znów zaczynają się mdłości i zgaga. Bierzecie coś na mdłości? Dostałam receptę na X o n v e a, ale jeszcze nie zaczęłam zażywać.

Ja tez już jestem na zwolnieniu. W sumie mogłabym pracować ale szczerze nienawidziłam swojej pracy. Nawet szukałam innej w maju byłam na rozmowie a tu bach ciąża. Także niech mnie zjedzą obrończynie systemu 🤷🏼‍♀️🤣
No ja pomijając moje warunki pracy to nie wyobrażam sobie pracować z tym samopoczuciem 🙈 ostatnio nie schodzę z kanapy. Ale też chciałam zmienić miejsce pracy tylko ze względu na starania tam siedziałam bo mam umowę na czas nieokreślony

Generalnie chciałabym pracować do końca września. Głównie z powodu premii kwartalnych. Chciałabym jeszcze ją otrzymać na wypłacie w październiku. Wiadomo, każdy grosz się przyda :D Na przełomie sierpnia/września chciałabym iść na urlop na 2 tygodnie. Poza tym jeszcze nie poinformowałam nikogo w pracy, a zdaję sobie sprawę z tego, że muszą kogoś zatrudnić na moje miejsce, a później muszę tę osobę wdrożyć. Planuję powiedzieć po dzisiejszej wizycie, o ile okaże się, że wszystko jest dobrze :)

Pracuje, mam pracę biurową. Ale czasami ciężko wytrzymać te 8 godzin :/

Nacieszyłam się na długo z dobrego samopoczucia :( Zjadłam śniadanie i znów zaczynają się mdłości i zgaga. Bierzecie coś na mdłości? Dostałam receptę na X o n v e a, ale jeszcze nie zaczęłam zażywać.
ja biorę i pomaga, ale dwie tabletki na noc tak jak w ulotce to za dużo jak dla mnie, rano nie mogę się dobudzić bo one działają usypiająco. Wiec stosuje jedną i pomaga.

Dziewczyny, jesteście na zwolnieniu czy pracujecie?

Ja pracuję, planowałam jak najdłużej, ale zaczynam wątpić bo jest mi coraz ciężej. Może w drugim trymestrze będzie lepiej. Mam pracę home office i wiem, że przez okres wakacji nie będę musiała chodzić do biura więc pod tym względem jest dobrze.

reklama
Do góry