reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Cześć dziewczyny :) Znów nie byłam tutaj przez cały weekend i starałam się nadrobić :D Wczoraj byłam na chrzcinach i miałam szczęście, że mdłości zniknęły. Czułam się dobrze, miałam apetyt, mogłam normalnie jeść :D Zauważyłam, że u mnie mdłości zaczynają się w okolicy wtorku i męczą do soboty, a na niedziele/poniedziałek odpuszczają. Jak narazie dzisiaj jest dobrze, oprócz tego, że znów nie mam na nic apetytu. Najgorzej to z pomysłami na obiad :/

Widzę, że był poruszany temat seksu. Powiem szczerze, że u mnie nie ma się czym chwalić. Moje libido jest na poziomie -100 :O Kompletnie nie mam ochoty. Partner stara się to zrozumieć, ale narzeka, że ledwo wytrzymuje :D Mam nadzieję, że w II trymestrze zmieni się to na lepsze :)

reklama
W piątek wkroczyłam w 8 tydzień i od tamtego dnia wszystkie objawy ustąpiły. Żadnych mdłości, żadnych zawrotów głowy, zmęczenie też odpuściło, apetyt wrócił ze zdwojoną siłą. Poza napiętym podbrzuszem nie czuję nic. Dziś rano się poryczałam, bo boje się, że już po wszystkim. Bo czy to wgl możliwe, żeby wszystko odpuściło tak z dnia na dzień, a mimo to wszystko było ok?

Doskonale Cię rozumiem. Ja niby mam mdłości i piersi bolą ( mówię sobie, że to przez luteinę) ale co najmniej od tygodnia w ogóle nie czuje podbrzusza i też się martwię czy wszystko ok. Jutro mam wizytę i z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej bardzo się obawiam 😞

I cześć dziewczyny, ostatnio się nie odzywałam bo miałam jakiś dziwny czas. Mdłości i czułość na zapachy obrzydzają mi życie. Nachodzą mnie czasem wątpliwości w co my się wpakowaliśmy i że będzie trzeba przeorganizować już tak fajnie poukładane życie.. to chyba ze zmęczenia i takiego umęczenia i pewnie przez to że już tak dawno nie midzialam kropka i się martwię. Byle do jutra 🤞

Jeśli chodzi o współżycie to na początku jak był krwiak to mieliśmy zakaz, a później jak już było ok to nie zapytałam, ale wolimy poczekać do 2 trymestru. W sumie w każdej ciąży finalnie na tym się kończyło choć mąż biedny stęskniony a ja przez to samopoczucie wcale więc to dla nie akurat wygodna decyzja.

Pisałyście jeszcze o zupkach chińskich, ja nie wiem o co z nimi chodzi, ale mnie też do nich teraz ciągnie 🙆 walczę ze sobą żeby za często ich nie jeść.

Dziękuję bardzo Dziewczyny ! Na Was można liczyć :) mi dziś się trochę humor poprawił , ale Teściowa mnie z równowagi wyprowadziła. Jejku jak ja ryczę , o wszystko . Na mszy się wzrusze pieśnią, w domu z niemocy, a u teściów, bo mi teściowa coś powiedziała ... Na filmie kurcze non stop ryczę, ja nie jestem z tych ryczących przy ludziach , zawsze w samotności a teraz to masakra. Też Wam ciężej panować nad emocjami ?

Oj tak, mam tak samo. Mam wrażenie, że przez to wezmą mnie za jakąś niezrównoważoną 🤭 płacze z radości, smutku, złości, wzruszenia.. Może łatwiej będzie jak już będę mogła się wytłumaczyć że to hormony ale na razie nie mówimy.

Dziewczyny, jesteście na zwolnieniu czy pracujecie?
Zwolnienie od samego początku.

Właśnie wróciłam z pobrania krwi, myślałam że tam zemdleję, było mi niedobrze i słabo z głodu 😅😅 Na szczęście to Luxmed więc poszło expresowo. Zrobiłam betę i progesteron w końcu dodatkowo :)

Powiedzcie mi, jaki powinien być prawidłowy poziom TSH w ciąży? Spojrzałam na wynik z poprzedniej i miałam 2,220 czy to nie za dużo? 🤔🤔

Dzień dobry :) ja od rana tfu tfu wyjątkowo dobrze nawet znów mogłam zjeść coś innego niż pasztet 🤣 wczoraj na kolację parówka ale średnio mi w sumie było nie mogłam zasnąć do 12, dziś na śniadanie kanapki z szynką jajkiem majonezem i szczypiorkiem, póki co nie jest mi źle i oby tak dalej.

Dziecko poszło do przedszkola więc chyba jak dam radę to ogarnę trochę dom.

Kciuki za wizyty!!!! Ja liczę że cudem zwolni się miejsce i pójdę jutro zamiast w piątek. No w sumie jutro mam też państwa wizytę ale nie wpisywałam tego w kalendarzu tutaj bo na miejscu nie ma USG więc tak naprawdę idę tylko po skierowanie na badania i na USG.

Zwolnienie od samego początku.

Właśnie wróciłam z pobrania krwi, myślałam że tam zemdleję, było mi niedobrze i słabo z głodu 😅😅 Na szczęście to Luxmed więc poszło expresowo. Zrobiłam betę i progesteron w końcu dodatkowo :)

Powiedzcie mi, jaki powinien być prawidłowy poziom TSH w ciąży? Spojrzałam na wynik z poprzedniej i miałam 2,220 czy to nie za dużo? 🤔🤔
w pierwszym trymestrze nie powinno przekraczać 2.5 🙂

reklama
Do góry