reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Dziewczyny mam pytanie, jak z Waszą cera?
Mi robią się straszne potówki, na szyi, plecach 😌 na twarzy o dziwo nie - jeszcze... Znacie jakieś sposoby jak sobie z tym radzić? Jedyne co mi przychodzi to masc cynkowa ale czy ona jest taka bezpieczna? To dopiero początek lata a ja już w syfach... Moze macie jakieś patenty?

W pierwszej ciąży byłam mega wysypana, czoło mialam po tygodniu od zajścia w drobnej kaszce. Pamiętam że brzucha jeszcze nie było a znajomi pytali co mi się z twarzą dzieje 😅 ale niestety nic nie pomagało wtedy. Hormony to hormony...

reklama
A mi właśnie obsypało cały brzuch :(
Nie wiem czy to czasem nie z limonki, bo byismy na mieście i piłam bezalkoholowe mojito🙁

A patrzyłyście kiedyś dziewczyny na chiński kalendarz płci?😂
Mi się w pierwszej ciąży córcia sprawdziła, w obecnej też wszystko wskazuje na córę 🙈 nie obraziłam się gdyby się potwierdziło ;D
Mi wychodzi dziewczynka ❤️ chociaż jak się mówi, że przy dziewczynie to smaki na słodkie i zabiera urodę - nie sprawdza mi się. Odrzut od słodkiego i daaaawno nie miałam tak ładnej cery. Chociaż dziewczyny już obaliły te mity, więc nadzieję mam 🥹

Dziewczyny mam pytanie, jak z Waszą cera?
Mi robią się straszne potówki, na szyi, plecach 😌 na twarzy o dziwo nie - jeszcze... Znacie jakieś sposoby jak sobie z tym radzić? Jedyne co mi przychodzi to masc cynkowa ale czy ona jest taka bezpieczna? To dopiero początek lata a ja już w syfach... Moze macie jakieś patenty?
A ja dawno nie miałam tak ładnej cery 🙈 gdzie musiałam odstawić retinol i kwasy i bałam się wysypu a jest czad. Teraz głównie nawilżanie ale też nie używam latem praktycznie kosmetyków typu podkład itp. I pewnie nie bez znaczenia jest, że pije ogrom wody a wcześniej było z tym cienko :)

Witam,
Nie wierzę, że zakładam ten wątek 🙈
Zapraszam wszystkie przyszłe mamy, które mają termin porodu luty 2024 ❤️

Opowiedzcie coś o sobie 🙂
Witam sie i ja,termin 2.05.2024 staralam sie 2.5 roku ,na pokladzie dwóch synow 11 i 14 lat,kiedys juz tu zagladalam ale przestalam....ale z ciekawości zajrzalam ponownie😊bezskutecznie leczylam sie tyle czasu wydalam mnóstwo pieniedzy przepłakałam morze łez a gdzie stwierdziłam ze poddaje sie ....bach ciąża 😅jestem nadal w szoku ....

Mi wychodzi dziewczynka ❤️ chociaż jak się mówi, że przy dziewczynie to smaki na słodkie i zabiera urodę - nie sprawdza mi się. Odrzut od słodkiego i daaaawno nie miałam tak ładnej cery. Chociaż dziewczyny już obaliły te mity, więc nadzieję mam 🥹
Ja urodziłam dwie córki i w obydwu ciążach miałam ładną cerę, wiele osób wróżyło mi syna, bo za ładnie wyglądałam na córkę 😅 słodkie jadłam.
Teraz w trzeciej ciazy również nic z cerą mi się nie dzieje, ale odrzuciło od słodkiego, a zawsze uwielbiałam ciasta 😊

Ostatnia edycja:
A patrzyłyście kiedyś dziewczyny na chiński kalendarz płci?😂
Mi się w pierwszej ciąży córcia sprawdziła, w obecnej też wszystko wskazuje na córę 🙈 nie obraziłam się gdyby się potwierdziło ;D
Mi w trzech ciążach się zgodziło, miały być chłopaki i były. Teraz pokazuje dziewczynkę , ale nie wierzę ;D będzie chlopak

reklama
Do góry