reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Kiedy masz teraz wizytę u gin?
Mocno boli? Może ciągnie od blizny bo w sumie jest chyba jeszcze jej czas na regenerację? :/ a kontrolę jakaś jeszcze będziesz miała?
Miałam tylko ściągnięcie szwów i tyle. Wszystko było ok. Bolało i przestało więc nie pojechałam nigdzie. Zapisałam się do lekarza , który mnie operował, może mi USG zrobi , co tam się dzieje , dlaczego boli. Mam już myśli, że np siatka się nie przyjęła i będa musieli wyciągać.
Do gina idę 11.07 ale on i tak by mnie pewnie z taką sprawa do chirurga wysłał.
Jak u Was z poziomem TSH? 9 czerwca miałam 1,9, 22 czerwca już jest wynik na poziomie 3, a z tego co czytałam to w 1 trymestrze normą jest do 2,5
Ja muszę zbadać . Jeszcze nie badałam, a zawsze w ciąży musiałam dawkę leków zwiększyć.
A powiedzcie czy na TSH powinnam być na czczo czy mogę później podejść zrobić? Bo do 10.30 mają otwarte. Zawsze robiłam na czczo, ale sama nie wiem różnie piszą na necie
Mi panie w laboratorium mówiły , że nie trzeba na czczo

reklama
Miałam tylko ściągnięcie szwów i tyle. Wszystko było ok. Bolało i przestało więc nie pojechałam nigdzie. Zapisałam się do lekarza , który mnie operował, może mi USG zrobi , co tam się dzieje , dlaczego boli. Mam już myśli, że np siatka się nie przyjęła i będa musieli wyciągać.
Do gina idę 11.07 ale on i tak by mnie pewnie z taką sprawa do chirurga wysłał.

Ja muszę zbadać . Jeszcze nie badałam, a zawsze w ciąży musiałam dawkę leków zwiększyć.
Mi panie w laboratorium mówiły , że nie trzeba na czczo
o dzieki wielkie:) to może dam radę podejść z najmłodsza ..

Hej dziewczyny.
Nadrobiłam. Odzywam się dzisiaj bo wczoraj cały dzień poza domem. 🌼 Byliśmy na rowerkach wodnych nad jeziorem, w restauracji na obiedzie, ogólnie miło spędzony czas. ☀️ Tylko po powrocie do domu było mi strasznie niedobrze 🤢.
Zaraz kończę 8. tydzień i zaczynam się czuć coraz bardziej ciążowo 🤰🏼
Jeśli chodzi o TSH to ja przed ciążą miałam wyrównane do 1,5, po pozytywnym teście 2,22. Cały czas miałam dawkę 50mcg, lekarka nie zaleciła zmiany. Teraz przy kolejnej wizycie mam znowu przynieść wyniki świeże i wtedy zobaczymy.

Cześć :) Ja również w końcu nadrobiłam konwersację :D W piątek i w sobotę czułam się jak do tej pory najgorzej. Miałam takie mdłości, że ledwo żyłam. Współczuję dziewczynom, które jeszcze mają wymioty. Strasznie się ich obawiam :oops: Wczoraj czułam się już lepiej i byliśmy na odwiedzinach u rodzicach. Dzisiaj na szczęście też jest okej, mogę w miarę funkcjonować w pracy. U mnie TSH - 2,42 aktualnie zażywam 50 µg - 5 x w tygodniu, 25 µg - 2 x w tygodniu. Od endokrynologa dostałam zalecenie, żeby zwiększyć dawkę na 10 dni - 50 µg 7 x w tygodniu, a później 50 µg na zmianę z 75 µg. Z kolei ginekolog powiedziała, że narazie według niej jest to niekonieczne, ponieważ mieszczę się w normach.

reklama
Do góry