reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Dziewczyny, mój synek jest chory, na antybiotyku i w ogóle mu nie przechodzi, od czwartku gorączkuje, jutro idziemy znowu do lekarza, a ja oczywiście załapałam… Ból gardła i straszny katar póki co. Mąż kupił mi w aptece syrop z wyciągiem z czosnku, którym się ratowałam w pierwszej ciąży. Co można stosować na początku ciąży? Są jakieś bezpieczne leki? Mój gin dwa lata temu mowil ze herbata z miodem i cytryną…

reklama
Dziewczyny, mój synek jest chory, na antybiotyku i w ogóle mu nie przechodzi, od czwartku gorączkuje, jutro idziemy znowu do lekarza, a ja oczywiście załapałam… Ból gardła i straszny katar póki co. Mąż kupił mi w aptece syrop z wyciągiem z czosnku, którym się ratowałam w pierwszej ciąży. Co można stosować na początku ciąży? Są jakieś bezpieczne leki? Mój gin dwa lata temu mowil ze herbata z miodem i cytryną…
Inhalacje 🤔 chyba nie będzie nic lepszego, plus fiorda na gardlo

Coś znowu panuje bo dzieci chorują 😔
Ostatnio też złapałam katar, pomogły mi inhalacje z soli fizjologicznej, mam taką końcówkę co wkłada się do nosa i po pierwszym zastosowaniu już było dużo lepiej.
Najważniejsze jest żebyś dużo odpoczywała ale jak to zrobić przy chorym dziecku 😔
Na noc zrób sobie ciepłe mleko z miodem i czosnkiem.
Może warto małemu postawić kilka baniek, jeśli jest taka możliwość.
Trzymaj się, 🫂 dużooooo zdrówka dla Was, oby już było lepiej ❤️

Aaaa u mnie jeszcze leciał dyfuzor z miętą pieprzowa

Jak u Was z poziomem TSH? 9 czerwca miałam 1,9, 22 czerwca już jest wynik na poziomie 3, a z tego co czytałam to w 1 trymestrze normą jest do 2,5
Moje za wysokie, niestety 4,1 i już przyjmuje Eurhyrox. W pierwszej ciąży też przez cały jej okres przyjmowałam Euthyrox bo miałam niedoczynnosc, która po porodzie zamieniła mi się w nadczynność 😂 a teraz znów niedoczynnosc… 🙄

Jak u Was z poziomem TSH? 9 czerwca miałam 1,9, 22 czerwca już jest wynik na poziomie 3, a z tego co czytałam to w 1 trymestrze normą jest do 2,5
Ja mam 1,5.

Jeszcze w temacie domów to podwórko przy dzieciach jest super - nie lubię publicznych placów zabaw 🙈 Ale mieszkamy na wsi, a ja jestem mieszczuchą i męczy mnie ta cisza, nic się nie dzieje, nie ma gdzie iść na spacer... Jeszcze do tego praca zdalna, mały kontakt z ludźmi, normalnie czuję się jak w klatce 😝 Idealny dla mnie byłby dom w mieście, ale to już większe pieniądze 😝
I nienawidzę owadów, dla mnie połowa roślinności na podwórku jest do ścięcia 😅

Właśnie będę jutro pisać do naszej doradczyni kredytowej, bo też chcemy wziąć. Słyszałam, że bk2% liczą i można już składać prewnioski. Zobaczymy, co nam tym razem zaproponuje 🤔
Właśnie my mieliśmy się starać dopiero we wrześniu, bo wtedy mąż będzie miał rok działalności, ale chyba też już złożymy wniosek, bo słyszałam, że mogą być niezłe kolejki...
Bardzo współczuję... Mnie złapało coś parę dni po pozytywnym teście. Gorączka 39 i nie miałam jak jej zbić. No i przez to musiałam powiedzieć mężowi o ciąży. Chciałam zrobić mu niespodziankę na dzień ojca, już wszystko wymyśliłam, ale już nie miałam siły się migać, dlaczego nie biorę żadnych leków... cóż, życie pisze swoje scenariusze :)
Na katar ja robię płukanie zatok. Na ból gardła ssam goździki, bardzo fajnie znieczulają ;)

Hej ja właśnie miałam dziś iść na TSH sprawdzić. Ostatnio miałam 1,5.
Ale oczywiście w tamtym tyg byli zmieniać ze spółdzielni liczniki wody. Okazało się, że facet uszkodził nam zawór nosz kur. I leje się trochę 😐 tak mnie to wkurza już. W sobotę dzwonilismy żeby ktoś to przyszedł naprawic. Wiecznie coś i non stop łażą po mieszkaniach. Po co tak często zmieniać te liczniki.. nerw brrrrr

Oj znam ten ból.. U nas u najmłodszej już była angina zaleczylismy, a za chwilę ucho 😐 W sobotę skończyliśmy antybiotyk

reklama
A powiedzcie czy na TSH powinnam być na czczo czy mogę później podejść zrobić? Bo do 10.30 mają otwarte. Zawsze robiłam na czczo, ale sama nie wiem różnie piszą na necie

Do góry