reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Mamy to!!!! Jest i zarodek i serduszko💗 dostałam 4 luteiny dodatkowo i kolejna wizyta 12.07 jutro jeszcze beta i mogę odetchnąć..🙈🤷

ja robię w Alab laboratorium ostatnio robiłam po 8 a o 13 były wyniki więc polecam jeśli jest u was w mieście
Gratulacje kochana!!!! Też właśnie w Alabie robię ;) Ale jak widać u mnie gorzej to wygląda :D

Zmartwiła mnie ta beta, więc postanowiłam ją na szybko z kimś skonsultować. Mam pakiet w Luxmedzie, więc napisałam na czacie do położnej, wysłałam tą ostatnią betę a ona mi od razu otworzyła kartę ciąży, skierowała na wszystkie badania, USG (przed 10. tygodniem i prenatalne) i na wizytę prowadzenia ciąży na którą kazała iść za 2 tygodnie o_Oo_Oo_O Mówiła żeby się nie martwić, nie denerwować i spokojnie czekać na wizytę. Chyba żebym dostała bóli brzucha lub plamienia/krwawienia to wtedy od razu na SOR

wg USG 6+4 wg OM 8+1 więc różnica jest duża.. dr mówi żeby że świętowaniem poczęcia poczekać do 12 TC bo z moją historią może być różnie.. ale puki co mogę odetchnąć
Bardzo się cieszę 😊 u mnie wg 1 usg też były 2 tyg różnicy, ciekawe co mi pokaże usg 27.06 bo nie ukrywam też lekki stresik mam, w pierwszej ciąży usg idealnie mi się zgadzało z om a tu taka duża rozbieżność… ale wierzę, że będzie wszystko dobrze i u mnie i u Ciebie 😊❤️

Zmartwiła mnie ta beta, więc postanowiłam ją na szybko z kimś skonsultować. Mam pakiet w Luxmedzie, więc napisałam na czacie do położnej, wysłałam tą ostatnią betę a ona mi od razu otworzyła kartę ciąży, skierowała na wszystkie badania, USG (przed 10. tygodniem i prenatalne) i na wizytę prowadzenia ciąży na którą kazała iść za 2 tygodnie o_Oo_Oo_O Mówiła żeby się nie martwić, nie denerwować i spokojnie czekać na wizytę. Chyba żebym dostała bóli brzucha lub plamienia/krwawienia to wtedy od razu na SOR
Na prenatalne przed 10 tygodniem? 🧐

Dobrze że udało się dostać na wizytę, gdzie lecicie na wakacje ?
Jutro do Chorwacji jedziemy camperbusem na 2 tyg a później jeszcze tydz gdzieś po górach ale jeszcze nie wybraliśmy.. nasz ulubiony region to Dolny Śląsk więc kusi ale dopiero na majówkę tam byliśmy 🙈 zastanawiam się też nad Słowacja (Słowacji raj) tylko tam są drabinki i trochę Ninusie trzeba by było nieść (zawsze ja ją nosiłam w nosidle) o teraz zastanawiam się czy to dla fasolki bezpieczne🙈 więc jeszcze nie wiemy..

A wy macie jakieś plany wakacyjne?

reklama
Jutro do Chorwacji jedziemy camperbusem na 2 tyg a później jeszcze tydz gdzieś po górach ale jeszcze nie wybraliśmy.. nasz ulubiony region to Dolny Śląsk więc kusi ale dopiero na majówkę tam byliśmy 🙈 zastanawiam się też nad Słowacja (Słowacji raj) tylko tam są drabinki i trochę Ninusie trzeba by było nieść (zawsze ja ją nosiłam w nosidle) o teraz zastanawiam się czy to dla fasolki bezpieczne🙈 więc jeszcze nie wiemy..

A wy macie jakieś plany wakacyjne?
Ale super ❤️ my już po wakacjach 😭

Do góry