reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Chyba ile osob tyle historii. Mi odeszly wody, ale brak bylo skurczy, podali oksytocyne. Rodzilam 12 h po ktorych sie okazalo ze nie ma szans urodzic, mimo ze rozwarcie 10 cm. Robili na szybko cesarke. Teraz na pewno bedzie cesarka, nawet nie spróbuje SN.
Miałam podobnie przy pierwszym porodzie,tyle się namęczyłyśmy, a i tak CC 🙄

Miałam podobnie przy pierwszym porodzie,tyle się namęczyłyśmy, a i tak CC 🙄
ja tydz po terminie miałam w sobotę rano mieć wywoływany poród ale od piątku po12 zaczęły się nieregularne skócze.. całą noc tak mnie męczyło i biegunkę miałam..aż w końcu o 8 rano podali mi oxytocyne.. trochę skakałam na piłce, trochę byłam w wannie a później zaczęła się akcja.. syn tracił tetno, rozwarcie 5 cm więc przebili pęcherz.. wody odeszły a rozwarcie się nie zwiększyło więc masaż szyjki 🙈az 3 razy. . Syn już miał tętno 60 musiałam cały czas leżeć na plecach nogi w górze na za piętnaście dziewiąta.. miałam wykupioną położna i to chyba jej zawdzięczam życie syna.. lekarz wcale nie przychodził (mój prywatny był na urlopie) to położna co chwilę dzwoniła i mówiła że nie jest dobrze że potrzebna cesarka.. no i później już szybka akcja 14.35 syn był na świecie... Ale po takiej traumie to już tylko CC później i dla mnie lajcik dzien po operacji normalnie już funkcjonowałam😅

nigdy nie połam wina 0% jest różnica w smaku? Polecasz jakieś? Czasami gdzieś na grillu wypije 0% mohito czy jakieś owocowe ale średnio mi smakuje..

@Emilcia88 dziękuję że pytasz🥰 jest bez zmian.. szperam w internecie ale nic mądrego nie znalazłam.. cały dzień próbowałam się dodzwonić do mojej dr ale albo zajęte albo tel wyłączony .. zła jestem na nią.. prywatnie na jutro nie udało mi się nigdzie zapisać pozostaje czekać na sobotę na powtórzenie bety🙈

@Lauritaa ta ja też mam ochotę na śledzia i do tego kiełbasa z musztardą i oliwki 🙈 ale może dlatego że jeszcze dziś mięsa nie jadłam ...
W Lidlu było takie białe bezalkoholowe wino i było boskie, polecam!
U mnie ostatnio niestety go nie ma i jest tylko czerwone, a ono jest paskudne

Dzień dobry. Wczoraj bylam na wizycie. Wszystko ok. Serduszko bije 160. ❤️❤️❤️
IMG_20230623_060503.jpg

reklama
Dziewczyny! A myślałyście już nad imieniem dla dziecka? Macie jakieś swoje typy, które bierzecie pod uwagę?
Jak byłam w pierwszej ciąży to mieliśmy imię dla córeczki, nie było innej opcji niż Wiktoria. Dla chłopca wtedy było tak bez przekonania Mikołaj lub Adam. Tym razem póki co stawiamy na Adriana ale to jeszcze nic pewnego. Dla dziewczynki w sumie nie wiem. A u Ciebie jakie typy?

Do góry