reklama
Emilcia88
Fanka BB :)
Przede wszystkim nie ma się co nastawiac bo każdy poród jest inny. Proponuję znaleźć dobrą szkołę rodzenia albo doule lub położna. Ja mialam poród wywoływany ze względu na cukrzycę ciążowa, i poszło super bo tego samego dnia córka była na świecie. Poród aktywny, niestety nie zdążyłam skorzystać z wanny bez znieczulenia, nawet gazu nie zdążyłam spróbować.Boże jak czytam o SN to jestem przerażona. To naprawdę jest taki koszmar? Ciężko to przeżyć? Nie wiem czego się spodziewać i na co nastawiać.
YOUstynka
Aktywna w BB
A który tc? Ja tez właśnie nie. U mnie to początki ale w pierwszej to juz mnie od poczatku samego dopadłoJa się właśnie w ogóle ciążowo nie czuje, no aż mnie to martwi? Wkurza? Sama nie wiem.
Emilcia88
Ja też się nie czuje ciążowo, czasem coś zakluje w podbrzuszu i tyleJa się właśnie w ogóle ciążowo nie czuje, no aż mnie to martwi? Wkurza? Sama nie wiem.
meksykanka11
Rodziłam SN trzy razy . Pierwszy miał 3730, drugi 4300 ,a trzeci 4840. To nie jest jakiś koszmar. Przed pierwszym nastawiłam się na koszmar i się miło zaskoczyłam. Kolejny miałam indukowany i zupełnie inny, a trzeci najdłuższy bo koło 8 godzin od pierwszych skurczy, ale naprawdę najdelikatniejszy ze wszystkich, bo do 9 cm bóle były do zniesienia najgorzej wspominam krwotok po trzecim porodzie i tego się boje najbardziej. Będzie dobrze, szybko się zapominaBoże jak czytam o SN to jestem przerażona. To naprawdę jest taki koszmar? Ciężko to przeżyć? Nie wiem czego się spodziewać i na co nastawiać.
Ostatnia edycja:
Chyba ile osob tyle historii. Mi odeszly wody, ale brak bylo skurczy, podali oksytocyne. Rodzilam 12 h po ktorych sie okazalo ze nie ma szans urodzic, mimo ze rozwarcie 10 cm. Robili na szybko cesarke. Teraz na pewno bedzie cesarka, nawet nie spróbuje SN.Boże jak czytam o SN to jestem przerażona. To naprawdę jest taki koszmar? Ciężko to przeżyć? Nie wiem czego się spodziewać i na co nastawiać.
Lauritaa
Moderator
Przede wszystkim nie ma się co nastawiac bo każdy poród jest inny. Proponuję znaleźć dobrą szkołę rodzenia albo doule lub położna. Ja mialam poród wywoływany ze względu na cukrzycę ciążowa, i poszło super bo tego samego dnia córka była na świecie. Poród aktywny, niestety nie zdążyłam skorzystać z wanny bez znieczulenia, nawet gazu nie zdążyłam spróbować.
Ja myślę co jest lepsze ta nieświadomość, ze nie wiem co cie czeka (przy 1 ) czy przy kolejnym jak juz wiem. Ale chyba wybieram 1 opcje. Sama nie chodzilam na szkołe rodzenia przez srovid
Emilcia88
Pracodawca powinien dostosować miejsce pracy więc jeśli aktualne obowiązki będą zbyt uciążliwe to musi znaleźć inne stanowiskoJestem listonoszem Generalnie przed ciążą była to dla mnie robota idealna - spacery, aktywność, świeże powietrze. Ale z drugiej strony trzeba trochę dźwigać, ciągać ten ciężki wózek (i wjeżdżać nim tu i tam), plus chodzenie w tych upałach...
Emilcia88
Ja wolę wiedziec ! Nie umiała bym iść nie przygotowana, taki typ człowieka. Wiedziałam co po czym nastąpi czego mogę się spodziewać o co mogę prosić ja też rodziłam podczas covid i szkoly normalnie były prowadzoneJa myślę co jest lepsze ta nieświadomość, ze nie wiem co cie czeka (przy 1 ) czy przy kolejnym jak juz wiem. Ale chyba wybieram 1 opcje. Sama nie chodzilam na szkołe rodzenia przez srovid
reklama
Dołączam do grona jak mam zjeść hamburgera to wole iść do konkretnej burgerowni.Nie jesteś jedyną! Ja też nie przepadam.
Rodziłam CC - nie mam porównania z naturalnym, ale lekarz tak trafił z planowanym terminem CC, że jak chwile przed podłączyli mnie do ktg to pisały się już takie konkretne skurcze.