reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Wywołuje specjalistkę od żurku ! Masakra od wczoraj o nim myślę. Nigdy nie robilam zawsze teść i byl pyszny. Potrzebuję sprawdzonego przepisu! 😄
 
Cześć :) W ostatnich dniach często budzę się w nocy, bo muszę do łazienki. Od tamtego tygodnia męczę się z zaparciami. Macie może jakieś sprawdzone pomysły jak sobie z nimi poradzić? :oops:
Podobno siemię lniane jest dobre na zaparcia w ciąży :)

Hej dziewczyny w ten piekny ciepły dzień!
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :) ja chciałam się zapisać na wizytę ale nie wiem na kiedy, żeby za długo nie czekać a żeby już to serduszko było:)
 
Wywołuje specjalistkę od żurku ! Masakra od wczoraj o nim myślę. Nigdy nie robilam zawsze teść i byl pyszny. Potrzebuję sprawdzonego przepisu! 😄
Może nie specjalistka, ale często robię ;) Jak na szybko to na kostkach rosołowych, a jak mam czas to normalny wywar , warzyw i mięsa. Przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, dużo czosnku. Ale i tak najważniejszy jest dobry zakwas!!! Jak masz beznadziejny, to żurek jest niejadalny ;) Polecam w szklanych butelkach (najlepiej taki kupowany w dobrych sklepach mięsnych na przykład) ew. Z marketu to z Rolnika w słoiku też zawsze był dobry. Wlewasz zakwas do wywaru (niektóre trzeba najpierw rozmieszac, zawsze na opakowaniu jest instrukcja). Wrzucasz ziemniaki (albo gotujesz osobno, też można). Na końcu dajesz podsmażoną na patelni kiełbasę (białą najlepiej) i boczek. Możesz też dać podsmażoną cebulkę ale nie każdy lubi. Ja też do żurku podsmażane na patelni czosnek, jest bardziej aromatyczny. Zaprawiasz śmietaną, dodajesz dużo majeranku i gotowe 😁😁 Fajnie też ugotować i wrzucić w to jajka, ale ja osobiście wolę bez :)
 
Może nie specjalistka, ale często robię ;) Jak na szybko to na kostkach rosołowych, a jak mam czas to normalny wywar , warzyw i mięsa. Przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, dużo czosnku. Ale i tak najważniejszy jest dobry zakwas!!! Jak masz beznadziejny, to żurek jest niejadalny ;) Polecam w szklanych butelkach (najlepiej taki kupowany w dobrych sklepach mięsnych na przykład) ew. Z marketu to z Rolnika w słoiku też zawsze był dobry. Wlewasz zakwas do wywaru (niektóre trzeba najpierw rozmieszac, zawsze na opakowaniu jest instrukcja). Wrzucasz ziemniaki (albo gotujesz osobno, też można). Na końcu dajesz podsmażoną na patelni kiełbasę (białą najlepiej) i boczek. Możesz też dać podsmażoną cebulkę ale nie każdy lubi. Ja też do żurku podsmażane na patelni czosnek, jest bardziej aromatyczny. Zaprawiasz śmietaną, dodajesz dużo majeranku i gotowe 😁😁 Fajnie też ugotować i wrzucić w to jajka, ale ja osobiście wolę bez :)

Dziękuję 🥰
To jest moja chyba pierwsza taka zachciewajka az wytrzymać nie mogę masakra
 
reklama
Wywołuje specjalistkę od żurku ! Masakra od wczoraj o nim myślę. Nigdy nie robilam zawsze teść i byl pyszny. Potrzebuję sprawdzonego przepisu! 😄
Ja biorę z Aniagotuje . :) Tylko nie podsmażam mięsa i zamiast robić wcześniej bulion to wsadzam parę warzyw razem z mięsem, a potem je wyciągam przed dolaniem zakwasu. Gotuję te kiełbasy z warzywami z pół godziny, tak w sumie na oko. Jak zrobisz jak w przepisie pewnie będzie jeszcze pyszniejszy, mi taki wystarczy , a muszę wszystko szybko ;) ja dziś dalej wcinam nawet najmłodszy synek polubił
 
Do góry