reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Ja teraz pije z imbirem i cytryną. Łagodzi mdłości i jest smaczne :)
Całą pierwszą ciążę to piłam. W tej ciąży już nie mogę patrzeć na imbir🙈
Masakra jak mi się spać chcę, po prostu nie mam siły na nic, a córka nie da nawet oka zmróżyć bo szturcha albo pić, albo siku albo milion innych rzeczy, A tu jeszcze obiad trzeba zrobić 😞
Rozumiem . Ja padam na twarz, a tu trójce trzeba jakąś rozrywkę wymyślić..
Dziewczyny, czy któraś z Was robiła test NIFTY? Tak się zastanawiam czy nie zrobić 🤔🤔 Tylko nie wiem czy na pewno mnie to uspokoi
Ja nigdy nie robiłam i teraz też nie będę

reklama
Dziewczyny a jak to jest z tym pustym jajem płodowym?
Beta przyrasta prawidłowo przy tym? Są objawy ciążowe? Jakieś plamienia czy coś?
Nie wiem czemu ciagle gdzieś z tylu głowy mam to, na wizycie tylko pecherzyk widziałam a do następnej 10 dni. Już zaczynam się stresować.

Jejku wy takie wysokie miałyście a ja w dzień miesiączki miałam betę 14 🙈 chyba, że owulacja wypadła mi później i miałam dłuższy cykl bo i takie się zdarzały. Ale za to przyrost miałam 430%, później już nie robiłam ale może w środę przed wizyta zrobie
Ja tak samo 😂

A ja dziś się objadam żurkiem i nie mogę przestać 🙈 rano o 10 jak mnie już trochę mniej mdliło to pojechałam z najmłodszym na zakupy, zrobiłam dziś spaghetti i żurek. Potem do przedszkola po jednego, potem po drugiego , plac zabaw , spacery , na rowery , na lody , do babci. Mąż w końcu przyszedł to się można na chwilę położyć..

A ja dziś się objadam żurkiem i nie mogę przestać 🙈 rano o 10 jak mnie już trochę mniej mdliło to pojechałam z najmłodszym na zakupy, zrobiłam dziś spaghetti i żurek. Potem do przedszkola po jednego, potem po drugiego , plac zabaw , spacery , na rowery , na lody , do babci. Mąż w końcu przyszedł to się można na chwilę położyć..
Łoo, to intensywny dzień jednym słowem, ja mam jedną na pokładzie i czasem nie wyrabiam 😂
Mój mąż ma urlop więc korzystam z pomocy, bo przy tych upałach to strasznie mi ciężko i jeszcze to zmęczenie 🙃

Łoo, to intensywny dzień jednym słowem, ja mam jedną na pokładzie i czasem nie wyrabiam 😂
Mój mąż ma urlop więc korzystam z pomocy, bo przy tych upałach to strasznie mi ciężko i jeszcze to zmęczenie 🙃
Przybijam piątkę 🙈 ja mam aktualnie trochę wymuszony urlop, bo rodzice wyjechali na wakacje i nie mam opieki do córy (małż pracuje) wiec siedzę z nią od rana do wieczora, a taaaak bardzo
chce mi się spać, a tu nie ma kiedy odpocząć w ciągu dnia 😂 także podziwiam @meksykanka11 opiekę nad taką gromadką 🙈

Dziewczyny a jak to jest z tym pustym jajem płodowym?
Beta przyrasta prawidłowo przy tym? Są objawy ciążowe? Jakieś plamienia czy coś?
Nie wiem czemu ciagle gdzieś z tylu głowy mam to, na wizycie tylko pecherzyk widziałam a do następnej 10 dni. Już zaczynam się stresować.
chyba przyrasta normalnie ale do czasu? Na pewno na jakims etapie musi się zatrzymać.
Ja miałam tak w poprzedniej ciąży, niestety straconej w kwietniu tego roku. Wszystko przyrastało pięknie, progesteron wysoki. A nagle się coś zatrzymało i w 6 tygodniu poronienie z pustym jajem. Ginekolog teoretycznie mówił że tak się zdarza ale praktycznie powiedział żebym zrobiła badania na zespół antyfosfolipidowy i jedne przeciwciała mam podwyzszone. Dlatego jestem obstawiona lekami teraz. Dziś widziałam maleństwo z serduszkiem więc mam nadzieję że heparyna da radę 🙏

reklama
Witam przyszłe mamy 😊
Postanowiłam i ja do was dołączyć, to moja czwarta ciąża, dwoje dzieci jedno poronienie w tamtym roku (lekarz stwierdził że na dzieci jestem już za stara i pewnie dlatego nie było serduszka) no ale to było na NFZ
Teraz chodzę prywatnie i nie jestem za stara ☹️
przyrosty bety na początku ok, pierwsze usg 7.06 pęcherzyk w macicy 5mm, chciałam wykluczyć pozamaciczną moja siostra niestety miała i pękł jej jajowód.
teraz mam następne USG 23.06
Pozdrawiam was wszystkie i życzę żeby nam nasze dzieciątka zdrowo rosły;)

Do góry