reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
A jak to jest z tą toksoplazmozą? Ja jestem dodatnia, jako dziecko mnóstwo czasu spędzałam z kotami więc musiałam kiedyś przechodzić. Teraz mam kota i nie wiem, czy mam się czego bać? Czy już drugi raz się nie zarażę? 🤔

Ja mam pracę fizyczną, cały dzień na nogach praktycznie (Rossmann) więc jeśli lekarz mi zaproponuje zwolnienie to się nie będę opierać. A po mojej ostatniej stracie pewnie tak będzie
Nawet jak nie zaproponuje to sama powiedz, mi na pierwszej wizycie wypisał, a na drugiej mam już do końca ciąży zwolnienie.
Ja akurat też pracuję fizycznie, dużo dźwigania i do tego zimno na hali, więc ani sekundy się nie zastanawiałam 🙂
Ty też się tam narobisz i jeszcze użerać się z upierdliwymi klientkami bo i takie się trafiają 🙈 szczególnie ,,Damy lakmusowe,,

A jak to jest z tą toksoplazmozą? Ja jestem dodatnia, jako dziecko mnóstwo czasu spędzałam z kotami więc musiałam kiedyś przechodzić. Teraz mam kota i nie wiem, czy mam się czego bać? Czy już drugi raz się nie zarażę? 🤔

Ja mam pracę fizyczną, cały dzień na nogach praktycznie (Rossmann) więc jeśli lekarz mi zaproponuje zwolnienie to się nie będę opierać. A po mojej ostatniej stracie pewnie tak będzie
Jeśli przeszłaś to masz więcej przeciwciał i twój organizm lepiej sobie z tym poradzi a jeśli tak jak ja nie masz to mam duże ryzyko ze coś może stać się z dzieckiem. Jak straciłam 2 to przy każdym musiałam to badanie zrobić żeby sprawdzić czy to nie było przyczyna. Koty jak koty , najważniejsze są warzywa i owoce żeby je dokładnie myć .

reklama
Dziewczyny a Wy też macie takie bóle jak przy okresie? Bo ja dziś się czuje jakbym miała okres - podbrzusze, krzyż mnie boli. Chodzę co chwila do łazienki żeby sprawdzić czy nic nie plamię bo mam wrażenie, że za sekundę dostanę 🩸

Tak miałam i nieraz mam identycznie mozna sięga wykończyć, ale jak juz wspominalan najgorzej gdy byl termin miesiączki.

Do góry