reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Cześć dziewczyny ☺️
U mnie też się udało, po niecałym roku starań i pierwszym cyklu stymulowanym aromkiem zobaczyłam 2 kreski ❤️ w poniedziałek byłam na wizycie i na usg było widać pęcherzyk 2,8 mm, według aplikacji wychodzi ze był to tydzień 4+0, było to w dzień spodziewanej @. Poszlam tak wcześnie bo z 2 msc wcześniej tak zalecił mój ginekolog. Na tej wizycie zlecił mi badania z krwi i kolejna wizytę mam 26.06, karty ciąży jeszcze mi nie założył. Jednak obawiam się trochę jak jest z tą betą, bo lekarz wgl nie wspominał abym to zbadała sama też nie poszłam, może powinnam? Ogółem od początku biorę luteinę dodatkowo wieczorem acard bo to zalecił mi odrazu jak zobaczę 2 kreski, jeszcze zanim się udało, a w razie plamień mam przepisany progesteron besins. Obawiam się jak tak czytam forum czy wszystko będzie dobrze czy może powinnam też sama z siebie skontrolować ten przyrost bety 😞

Gratuluję wszystkim i każdej z osobna ❤️

Też uważam, że jeśli chodzi o badanie bety to bardziej dla Ciebie. Z jednej strony może uspokoić a z drugiej już oczekiwanie na wynik może być stresem. Ważne, że potwierdzone że jest pęcherzyk i w dobrym miejscu. Gratulacje! ☺️

O rety rety ! Co ja zrobię! Nie można do 12 tyg włosów farbować a ja jutro do fryzjera 😂😂😂

A co do kawy - to u mnie nie było dylematu bo nie przepadam. Czasem w knajpie wypije. Lekarz mówił, że dwie oby nie siekiery na miękko można wypić.

Za to moją miłością są energetyki 😅 lubię sobie strzelić od czasu do czasu Redbulla. A teraz? Od testu nic a nic. Null. Za duży ładunek kofeiny na raz

Dziewczyny, znacie jakieś sposoby na nudności/mdłości itp.? Wykończę się, mnie to trzyma całe dnie i mam wrażenie, że z każdym dniem się nasila 😔 próbowałam imbiru i cytryny, nie pomogło. Mam wrażenie, że rosół jedynie trochę pomaga. Jak coś zjem to na chwilę jest lepiej a potem znowu to samo no więc nie będę całe dnie jeść i jeść bo przytyje milion kg.

Cokolwiek, wypróbuję każdą radę 😩

Dziewczyny, znacie jakieś sposoby na nudności/mdłości itp.? Wykończę się, mnie to trzyma całe dnie i mam wrażenie, że z każdym dniem się nasila 😔 próbowałam imbiru i cytryny, nie pomogło. Mam wrażenie, że rosół jedynie trochę pomaga. Jak coś zjem to na chwilę jest lepiej a potem znowu to samo no więc nie będę całe dnie jeść i jeść bo przytyje milion kg.

Cokolwiek, wypróbuję każdą radę 😩
Wymiotowałam w poprzedniej ciąży do dnia porodu 😅 to co trochę pomagało to migdały i niestety nie dopuszczanie do uczucia głodu, bo momentalnie kibelek witał.

Zauważyłam też że jak jeść to nie wielkie porcje i jak pić to nie pod korek.

Wymiotowałam w poprzedniej ciąży do dnia porodu 😅 to co trochę pomagało to migdały i niestety nie dopuszczanie do uczucia głodu, bo momentalnie kibelek witał.

Zauważyłam też że jak jeść to nie wielkie porcje i jak pić to nie pod korek.
Do dnia porodu? O Boże, to mnie przestraszyłaś 🫣 😅
Migdałów niestety nie mogę jeść. Z tym uczuciem głodu zgadzam się dlatego wczoraj ciągle jadłam aż mnie brzuch rozbolał i stwierdziłam, że nie tędy droga 😅

reklama
Do góry