reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
No właśnie dziewczyny. Będziecie prowadziły ciążę na NFZ czy prywatnie?
Ja prywatnie. U mnie nie ma dobrych, polecanych lekarzy na nfz.
Ja prywatnie, w pierwszej ciąży tez prowadziłam prywatnie ale w innej placówce. Trochę żałuje, że pracodawca zmienił placówkę bo do tamtej z pierwszej ciąży miałam sporo bliżej i byli lepsi specjaliści :( a w medicover póki co zapisałam się do jakiejś doktor której nie znam, ale miała dobre opinie także zobaczymy ;D i tak termin do niej na wizytę mam dopiero 20.07… fajnie prywatnie ale jakoś te terminy takie odległe 😅

Ja prywatnie, w pierwszej ciąży tez prowadziłam prywatnie ale w innej placówce. Trochę żałuje, że pracodawca zmienił placówkę bo do tamtej z pierwszej ciąży miałam sporo bliżej i byli lepsi specjaliści :( a w medicover póki co zapisałam się do jakiejś doktor której nie znam, ale miała dobre opinie także zobaczymy ;D i tak termin do niej na wizytę mam dopiero 20.07… fajnie prywatnie ale jakoś te terminy takie odległe 😅
O kurczę, to naprawdę odległe terminy. U mnie tak około 3 tygodnie się czeka ale ja się umawiam przez aplikację Znany Lekarz i jak kliknę powiadomienia to zazwyczaj coś się zwalnia w międzyczasie bo ktoś anuluje wizytę 🙈 Tak miałam z pierwszą, kliknęłam i czekałam i się coś zwolniło. Więc tyle dobrze, że nie muszę wydzwaniać gdybym chciała na szybko 😅

O kurczę, to naprawdę odległe terminy. U mnie tak około 3 tygodnie się czeka ale ja się umawiam przez aplikację Znany Lekarz i jak kliknę powiadomienia to zazwyczaj coś się zwalnia w międzyczasie bo ktoś anuluje wizytę 🙈 Tak miałam z pierwszą, kliknęłam i czekałam i się coś zwolniło. Więc tyle dobrze, że nie muszę wydzwaniać gdybym chciała na szybko 😅
No niestety :( tez patrze czy coś się zwolniło, ale póki co nic nie wskakuje… mam na początku lipca teleporade co dla mnie w ogóle jest abstrakcja w kontekście prowadzenia ciazy ale może już jakaś kartę ciazy mi założy czy coś 🙈 zobaczymy. Dobrze, że udało mi się na usg załapać na ostatni wolny termin 23.06…bo reszta terminów była już w lipcu 🙈

My bankowo prywatnie, tak jak za pierwszym razem. Rodzić też jak wszystko będzie dobrze planujemy prywatnie u tego samego lekarza, który odbierał naszą córkę.

U mnie musi być cesarka bezwzględnie, a mam paniczny strach przed państwowymi szpitalami, że karzą mi na sile rodzic naturalnie 😔

Minus taki, że nie wiem czy tym razem nie będzie musiało być pod narkozą, bo żaden anestezjolog oprócz jednego, nie chciał się podjąć znieczulenia w kręgosłup. Miałam operacje i dalej mam kupę żelastwa w środku 😃 I temu rzeczonemu anastezjologowi się zmarło 😔

ja też prywatnie.. po pierwsze na NFZ lekarze sobie olewają pacjentów u nas w mieście a dwa kolejki niesamowite.. jak dzwoniłam sprawdzić tydz temu to pierwszy wolny termin mył 13.07😱 wszystkie ciążę prowadziłam prywatnie chodzić portfel boli...

ja też prywatnie.. po pierwsze na NFZ lekarze sobie olewają pacjentów u nas w mieście a dwa kolejki niesamowite.. jak dzwoniłam sprawdzić tydz temu to pierwszy wolny termin mył 13.07😱 wszystkie ciążę prowadziłam prywatnie chodzić portfel boli...
pozwolę sobie napisać tutaj, mimo że nie jestem w tym wątku.
Pierwszy termin dla kobiety w ciąży muszą znaleźć w ciągu tygodnia. ;) więc musiałabyś powiedzieć że jesteś w ciąży.

pozwolę sobie napisać tutaj, mimo że nie jestem w tym wątku.
Pierwszy termin dla kobiety w ciąży muszą znaleźć w ciągu tygodnia. ;) więc musiałabyś powiedzieć że jesteś w ciąży.
Fajnie to dziala w teorii. Ja sie probowalam zapisac do takiego dosc dobrego lekarza na nfz, to uslyszalam ze nie ma miejsc bo juz ma full kobiet w ciazy.

Ja zamierzam na NFZ, pierwszą ciążę też.
To wszystko zależy od lekarza, czasem i prywatne wizyty mogą wyprowadzić na manowce a kasę biorą jak...
Ja poinformowałam że jestem w ciąży i zwolnienie kończy mi się 12.06 więc musieli mnie przyjąć.
Niestety mój pakiet medyczny w mieście które mam najbliżej nie obejmuję żadnego ginekologa 😔 musiała bym jeździć 200km więc to nie wchodzi w grę.
Zobaczę jak ten będzie podchodził do sprawy, najwyżej wrócę do wizyt prywatnych 🙂

reklama
Do góry