reklama
Oleczqa002
Fanka BB :)
Ja prywatnie, w pierwszej ciąży tez prowadziłam prywatnie ale w innej placówce. Trochę żałuje, że pracodawca zmienił placówkę bo do tamtej z pierwszej ciąży miałam sporo bliżej i byli lepsi specjaliści a w medicover póki co zapisałam się do jakiejś doktor której nie znam, ale miała dobre opinie także zobaczymy ;D i tak termin do niej na wizytę mam dopiero 20.07… fajnie prywatnie ale jakoś te terminy takie odległeNo właśnie dziewczyny. Będziecie prowadziły ciążę na NFZ czy prywatnie?
Ja prywatnie. U mnie nie ma dobrych, polecanych lekarzy na nfz.
nindziaa
Moderator
O kurczę, to naprawdę odległe terminy. U mnie tak około 3 tygodnie się czeka ale ja się umawiam przez aplikację Znany Lekarz i jak kliknę powiadomienia to zazwyczaj coś się zwalnia w międzyczasie bo ktoś anuluje wizytę Tak miałam z pierwszą, kliknęłam i czekałam i się coś zwolniło. Więc tyle dobrze, że nie muszę wydzwaniać gdybym chciała na szybkoJa prywatnie, w pierwszej ciąży tez prowadziłam prywatnie ale w innej placówce. Trochę żałuje, że pracodawca zmienił placówkę bo do tamtej z pierwszej ciąży miałam sporo bliżej i byli lepsi specjaliści a w medicover póki co zapisałam się do jakiejś doktor której nie znam, ale miała dobre opinie także zobaczymy ;D i tak termin do niej na wizytę mam dopiero 20.07… fajnie prywatnie ale jakoś te terminy takie odległe
Oleczqa002
No niestety tez patrze czy coś się zwolniło, ale póki co nic nie wskakuje… mam na początku lipca teleporade co dla mnie w ogóle jest abstrakcja w kontekście prowadzenia ciazy ale może już jakaś kartę ciazy mi założy czy coś zobaczymy. Dobrze, że udało mi się na usg załapać na ostatni wolny termin 23.06…bo reszta terminów była już w lipcuO kurczę, to naprawdę odległe terminy. U mnie tak około 3 tygodnie się czeka ale ja się umawiam przez aplikację Znany Lekarz i jak kliknę powiadomienia to zazwyczaj coś się zwalnia w międzyczasie bo ktoś anuluje wizytę Tak miałam z pierwszą, kliknęłam i czekałam i się coś zwolniło. Więc tyle dobrze, że nie muszę wydzwaniać gdybym chciała na szybko
My bankowo prywatnie, tak jak za pierwszym razem. Rodzić też jak wszystko będzie dobrze planujemy prywatnie u tego samego lekarza, który odbierał naszą córkę.No właśnie dziewczyny. Będziecie prowadziły ciążę na NFZ czy prywatnie?
U mnie musi być cesarka bezwzględnie, a mam paniczny strach przed państwowymi szpitalami, że karzą mi na sile rodzic naturalnie
Minus taki, że nie wiem czy tym razem nie będzie musiało być pod narkozą, bo żaden anestezjolog oprócz jednego, nie chciał się podjąć znieczulenia w kręgosłup. Miałam operacje i dalej mam kupę żelastwa w środku I temu rzeczonemu anastezjologowi się zmarło
Bafinka
ja też prywatnie.. po pierwsze na NFZ lekarze sobie olewają pacjentów u nas w mieście a dwa kolejki niesamowite.. jak dzwoniłam sprawdzić tydz temu to pierwszy wolny termin mył 13.07 wszystkie ciążę prowadziłam prywatnie chodzić portfel boli...No właśnie dziewczyny. Będziecie prowadziły ciążę na NFZ czy prywatnie?
angeliskax
Moderator
pozwolę sobie napisać tutaj, mimo że nie jestem w tym wątku.ja też prywatnie.. po pierwsze na NFZ lekarze sobie olewają pacjentów u nas w mieście a dwa kolejki niesamowite.. jak dzwoniłam sprawdzić tydz temu to pierwszy wolny termin mył 13.07 wszystkie ciążę prowadziłam prywatnie chodzić portfel boli...
Pierwszy termin dla kobiety w ciąży muszą znaleźć w ciągu tygodnia. więc musiałabyś powiedzieć że jesteś w ciąży.
Fajnie to dziala w teorii. Ja sie probowalam zapisac do takiego dosc dobrego lekarza na nfz, to uslyszalam ze nie ma miejsc bo juz ma full kobiet w ciazy.pozwolę sobie napisać tutaj, mimo że nie jestem w tym wątku.
Pierwszy termin dla kobiety w ciąży muszą znaleźć w ciągu tygodnia. więc musiałabyś powiedzieć że jesteś w ciąży.
Kasia.n40
Ja zamierzam na NFZ, pierwszą ciążę też.
To wszystko zależy od lekarza, czasem i prywatne wizyty mogą wyprowadzić na manowce a kasę biorą jak...
Ja poinformowałam że jestem w ciąży i zwolnienie kończy mi się 12.06 więc musieli mnie przyjąć.
Niestety mój pakiet medyczny w mieście które mam najbliżej nie obejmuję żadnego ginekologa musiała bym jeździć 200km więc to nie wchodzi w grę.
Zobaczę jak ten będzie podchodził do sprawy, najwyżej wrócę do wizyt prywatnych
To wszystko zależy od lekarza, czasem i prywatne wizyty mogą wyprowadzić na manowce a kasę biorą jak...
Ja poinformowałam że jestem w ciąży i zwolnienie kończy mi się 12.06 więc musieli mnie przyjąć.
Niestety mój pakiet medyczny w mieście które mam najbliżej nie obejmuję żadnego ginekologa musiała bym jeździć 200km więc to nie wchodzi w grę.
Zobaczę jak ten będzie podchodził do sprawy, najwyżej wrócę do wizyt prywatnych
reklama