reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Tu jest z boku na pewno i Wam macha jak mi się wydaje :D

Załączniki

• F945C50C-306B-4410-A22E-8289B4DF1540.jpeg
    F945C50C-306B-4410-A22E-8289B4DF1540.jpeg
    1 MB · Wyświetleń: 160
reklama
Cześć dziewczyny 👋
Troszkę nieśmiało czytałam Wasze komentarze i tak się mierze z zamiarem zapytania Was o pomoc. Jestem po badaniach prenatalnych czekam na wizytę lek. Ale to dopiero w poniedziałek a zastanawia mnie jeden wynik a mianowicie : samoistny poród przedwczesny przed 34 tygodniem ciąży - 1:11 (?) jak to rozumieć ? Macie pojęcie ? 😥

Hej!! Żyję i w końcu udało mi się umówić na wizytę do lekarza. Za tydzień we środę pójdę zobaczyć swojego lokatora/kę. Zabieram całą swoją rodzinę. 😂 Młoda nie ma z kim zostać a mąż ma się wyrwać z pracy na godzinę, by na wszelki wypadek być tłumaczem i może podejrzy malucha na usg.

Cześć dziewczyny 👋
Troszkę nieśmiało czytałam Wasze komentarze i tak się mierze z zamiarem zapytania Was o pomoc. Jestem po badaniach prenatalnych czekam na wizytę lek. Ale to dopiero w poniedziałek a zastanawia mnie jeden wynik a mianowicie : samoistny poród przedwczesny przed 34 tygodniem ciąży - 1:11 (?) jak to rozumieć ? Macie pojęcie ? 😥
Jedna na jedenaście kobiet w identycznej sytuacji jak twoja (wiek, choroby itd.) urodzi przedwcześnie. To statystyka oczywiście. Ja mam prenatalne we wtorek i aż sie boje tych liczb, które zobaczę.

Cześć dziewczyny 👋
Czu masz obniżona pappe? U mnie wyszło 1: 151 i w opisie zalecenie przyjmowania Acard 150 żeby zapobiec hipotrofii ( w poprzedniej ciąży niestety do nie doszlo) więc tym razem pp odebraniu wyników tego samego dnia zaczęłam brać acard, ważne żeby zacząć go przyjmować jaknajwczesniej a koniecznie przed 16 tygodniem. Może mogłabyś zadzwonić do lekarza?

Hej dziewczyny,
To znowu ja z głupimi pytaniami 😁 tak to jest z początkującymi...
Czy Wy też odczuwacie kłucie jajnika? Wcześniej nie miałam tego. Mam dość stresująca pracę, jestem handlowcem w firmie samochodowej i nie wiem czy to to. Dziś w pracy takie coś trzy razy poczułam dosłownie po trzy ukłucia i spokój.
W którym tygodniu miałaś te kłucia jajnika?

Kłucie jajnika, ciągnięcie podbrzusza, kłucie spojenia łonowego, bóle miesiączkowe, kłucie w pochwie, kłucie w pachwinach- to wszystko jest NORMALNE w ciąży 🤣 też nikt mi tego w pierwszej nie powiedział i się dużo stresowałam. Dopóki nie dzieje się nic poważnego, ból nie jest bardzo dokuczliwy i nie ścina z nóg- to norma.
Hej, myslisz ze kłucie jajnika w 11 tyg ciąży jest normalne?

reklama
Ja tez pare razy miałam takie odczucie jakby mnie kłuło w jajnikach.. na przemian, nie jednocześnie. Powiedziałam mojemu ginekologowi i mnie uspokoił ze to się może zdarzyć na początku ciąży podczas gdy to wszystko w środku tam zaczyna się rozciągać i robić miejsce dla maluszka.. :)

Do góry