reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny pomocy!
Od 3 dni mam mocno wzdęty brzuch i dzis w nocy obudzil mnie mocny skurcz brzucha, obrocilam sie na bok, wypuscilam nadmiar gazu i przeszlo.
Wstalam rano i w toalecie zobaczylam lekko brazowy sluz i czuje klucie w dole brzucha caly czas, nie ma zywej krwi, ale sie martwie.
Jest to 6tyg. W poniedzialek mam wizyte serduszkowa, tydzień temu potwierdzony pecherzyk z cialkiem zoltym.
Nie wiem co to moze byc i sie martwie :(

Dziewczyny jestem tak zdenerwowana, że aż mi niedobrze. 9 czerwca (4t i 4d) progesteron wyszedł mi 16,40. Wczoraj robiłam (7t i 4d) progesteron 10,40.....
Mój lekarz odpisze mi dopiero w poniedziałek. Kiedyś przepisał mi Duphaston w razie plamień. Nie bralam bo nie plamiłam. A teraz nie wiem czy wykupić i już zacząć brać czy czekać do poniedziałku.? Jestem załamana norma w 1 trymestrze od 11 do 44....POMOCY!!!!!

Dziewczyny pomocy!
Od 3 dni mam mocno wzdęty brzuch i dzis w nocy obudzil mnie mocny skurcz brzucha, obrocilam sie na bok, wypuscilam nadmiar gazu i przeszlo.
Wstalam rano i w toalecie zobaczylam lekko brazowy sluz i czuje klucie w dole brzucha caly czas, nie ma zywej krwi, ale sie martwie.
Jest to 6tyg. W poniedzialek mam wizyte serduszkowa, tydzień temu potwierdzony pecherzyk z cialkiem zoltym.
Mnie męczyły kolki jelitowe, gazy. Odstawiłam gluten i zapomniałam o bólach brzucha.
Jednak co do plamienia to jak bardzo się martwisz, pojechalabym na IP ginekologiczną. Wg mnie lepiej pojechać raz za dużo niż raz za mało…

Dziewczyny jestem tak zdenerwowana, że aż mi niedobrze. 9 czerwca (4t i 4d) progesteron wyszedł mi 16,40. Wczoraj robiłam (7t i 4d) progesteron 10,40.....
Mój lekarz odpisze mi dopiero w poniedziałek. Kiedyś przepisał mi Duphaston w razie plamień. Nie bralam bo nie plamiłam. A teraz nie wiem czy wykupić i już zacząć brać czy czekać do poniedziałku.? Jestem załamana norma w 1 trymestrze od 11 do 44....POMOCY!!!!!
A masz receptę ?

Jakbym miała takie wyniki to lekarz natychmiast kazałby mi zacząć przyjmować progesteron. Ja przyjmuję z jego polecenia nawet przy wyniku 27,5. Dla świetego spokoju wykup, weź, a lekarz pewnie jeszcze dopisze luteinę

Dziewczyny pomocy!
Tydzien temu po wypróżnienia właśnie miałam dość sporo różowego śluzu. Ale mnie to zaniepokoiło i pojechałam na pogotowie po prostu, lekarz mnie zbadał i nie widział krwawienia więc jakieś naczynko najprawdopodobniej pękło. W poniedziałek miałam wizytę, dostałam odrazu magnez 3x2 i progesteron 3x1. Najlepiej jak Cię cos niepokoi to na pogotowie na forum ciężko stwierdzić czy się coś dzieje czy nie

Jak progesteron spada to nie dobrze, jeśli masz receptę to wykup odrazu

reklama
Do góry