reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Mój lekarz mówi że jak kobieta się nie krępuje przed mężem/partnerem jak robi USG dopochwowe to może być ;)
Dziewczyny od 3 dni bardzo mnie męczy kaszel, taki duszący. Możecie polecić coś sprawdzonego? Pije Stodal ale nic mi nie pomaga :(
A już zaczynam się martwić że tym kaszlem mogę sobie zaszkodzić bo naprawdę okropnie mnie meczy.

reklama
Mój lekarz mówi że jak kobieta się nie krępuje przed mężem/partnerem jak robi USG dopochwowe to może być ;)
Dziewczyny od 3 dni bardzo mnie męczy kaszel, taki duszący. Możecie polecić coś sprawdzonego? Pije Stodal ale nic mi nie pomaga :(
A już zaczynam się martwić że tym kaszlem mogę sobie zaszkodzić bo naprawdę okropnie mnie meczy.
na kaszel pomaga też napar z majeranku, normalnie zalewasz suszony majeranek wrzątkiem, naciągnie pod przykryciem i pijesz. Nawet ma przyjemny smak :) tylko przeczytaj, czy w ciaży są jakieś wskazania ile pic. Mi pomagało. Można też robić inhalacje nad garem z majeranku i chyba tymianek też...tak naprawdę w ciazy zioła ratują, tylko trzeba zawsze sprawdzić czy są dozwolone

Możesz też spróbować nebulizacji z roztworu z soli fizjologicznej. Jeśli masz nebulizator. Nawilżysz wtedy gardło i odkazisz.

Aaa jeszcze wam napisze moja anegdotkę z rozstępami pod pępkim. One mnie spędzały pod koniec ciazy i zawsze delikatnie je drapałam. Teraz kilka dni przed spodziewaną @ nagle zaczęłam się drapać pod pępkiem i moja pierwsza,a myśl...chyba jestem w ciazy 😄serio nie czułam tam nic od 4 lat🤣🤣

Ja szczerze wzięłabym męża na wizytę, kiedy będzie usg już przez brzuch, a nie dopochwowe 🤣
Mój by chyba zagryzł lekarza jakby na to patrzył 😅 raz byliśmy razem na wizycie u ginekologa w klinice leczenia niepłodności, później dr poprosił mnie na fotel, ale za parawanem, mąż chciał wyjść, doktor go zatrzymał bo jeszcze po badaniu będziemy rozmawiać 😅 na koniec wyszedł wściekły jak osa i pół dnia się do mnie nie odzywał 🤣 nie szło przetłumaczyc, że to normalna wizyta i od wielu lat jestem tak badana przez lekarzy i doskonale o tym wie 😜 na codzien nie był nigdy zazdrosny, ale u ginekologa tak go trafiło, że myślałam że piękne ze śmiechu :p ostatnio mówiłam, że pani poprosiła żebym na pierwszym USG była sama, mówił że szkoda, i że na drugie już chce iść. Jak powiedziałam że dopochwowe i będzie robił PAN doktor, to zrobił się bordowy na twarzy i powiedział że poczeka na takie przez brzuch 🤣🤣😅🤷 ja bym nie miała z tym problemu, ale nie będę zmuszać :p

reklama
Do góry