reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
Miałam dwa krwiaki w ciąży. Możesz lekko plamić, jeśli krwiak będzie się oczyszczał, w większości przypadków zanika samoistnie albo właśnie oczyszcza się 'dołem'. Lekarz też może zaproponować duphaston, ale nie musi. Nie myśl o tym, co może się stać jak się nie wchłonie, to skrajne przypadki - ale gdyby wystąpiło krwawienie to prosto na IP. U mnie wchłonęły się samoistnie, z delikatnym plamieniem, nic się nie odkleiło ani nic, ale musiałam zrezygnować z pracy i przejść na zwolnienie. Będzie dobrze kochana ❤
Mi wystawił zwolnienie nie pytając i mówił, że mam odpoczywać. Za tydzień znów kontrola (pójdę z torbami bo co tydzień chodzę prywatnie 😅). Nie do końca cieszy mnie to serduszko, bo przysłania mi radość krwiak i obawa o kropka naszego. Nie plamie ani nic, nie wiedziałam że tam jest

Dzięki, sprobuję :)
Ja w ogole, od 'nastego' roku życia bałam się i do tej pory boje sie karmienia piersią. Mam tak nadwrazliwe sutki że ich lekkie trącenie koszulką czy stanikiem powoduje ogromny dyskomfort, aż mnie prąd przechodzi do samego kręgosłupa i następuje spięcie całego sutka do rozmiarów nie za dużego paznokcia 🤪

Co do usg ja tez się nie moge doczekać, tyle, że ja sie boje bo raz miałam pozamaciczną :( Ale jestem dobrej myśli, bo wszystko jest inaczej niż wtedy.
Do 27 to jeszcze kupa czasu - wytrwałości życzę :D
Z doświadczenia powiem, że im dłużej karmisz, tym mniej masz wrażliwe sutki. Przynajmniej tak było u mnie :D

Właśnie wiem, jajo zniosę 😅 pewnie będę robić betę raz na tydzień i przed wizytą jeszcze raz progesteron no i estradiol. Liczę po cichu, że może jakieś miejsce się zwolni
Rozmiar piersi nie determinuje ilości pokarmu, chociaż może być tak, że w małych piersiach jest mało tkanki gruczołowej która produkuje mało pokarmu. Ja mam 65E, a pokarmu było może 50ml z obu piersi, jak odciągałam 😅
U mnie na odwrót, cycki malutkie a lało się ze mnie jak z węża strażackiego 🤣 na początku nie mogłam karmić na dworze, bo chcąc nie chcąc to wstydliwe, nawet do tej pory jak karmię to leci z drugiego… w nocy tez cała koszulka mokra. Nie wiem co lepsze 😅

Z doświadczenia powiem, że im dłużej karmisz, tym mniej masz wrażliwe sutki. Przynajmniej tak było u mnie :D z tym, że u Ciebie brzmi to jak
Właśnie wiem, jajo zniosę 😅 pewnie będę robić betę raz na tydzień i przed wizytą jeszcze raz progesteron no i estradiol. Liczę po cichu, że może jakieś miejsce się zwolni

U mnie na odwrót, cycki malutkie a lało się ze mnie jak z węża strażackiego 🤣 na początku nie mogłam karmić na dworze, bo chcąc nie chcąc to wstydliwe, nawet do tej pory jak karmię to leci z drugiego… w nocy tez cała koszulka mokra. Nie wiem co lepsze 😅
Ja znowu mam duże piersi, karmie już 11 miesięcy i wbrew pozorom nie mialam ani nawału na początku ani innych typowych objawow przy KP. Po prostu mam mleko 😁

Ja znowu mam duże piersi, karmie już 11 miesięcy i wbrew pozorom nie mialam ani nawału na początku ani innych typowych objawow przy KP. Po prostu mam mleko 😁
Zazdroszczę, ja pierwsze dwa tygodnie walczyłam o laktację, jak się rozkręciło to aż nadto. W ciąży w ogóle mi piersi nie urosły, nawet nie bolały. Byłam przekonana, że nic z tego nie będzie 🙈 ciekawe jak teraz będzie. Powoli jestem już zmęczona karmieniem, ale tandem brzmi kusząco, jeśli oczywiście dziecko się samo nie odstawi

Zazdroszczę, ja pierwsze dwa tygodnie walczyłam o laktację, jak się rozkręciło to aż nadto. W ciąży w ogóle mi piersi nie urosły, nawet nie bolały. Byłam przekonana, że nic z tego nie będzie 🙈 ciekawe jak teraz będzie. Powoli jestem już zmęczona karmieniem, ale tandem brzmi kusząco, jeśli oczywiście dziecko się samo nie odstawi
W jakim wieku masz dzidziusia? Ja tez właśnie myśle o tandemie, ale nie wiem czy corka sama się nie odstawi przez ciąże. Mam wrażenie, ze mam mniej mleka, a kiedy przystawiam młoda jest nerwowa :(

Jezu, ja się czułam jak mleczna krowa... Nie znosiłam karmienia piersią. Zaczęłam odciągać laktatorem i podawać jej butelką, ale wtedy pokarm zaczął już w ogóle zanikać.

Moim zdaniem to jak dziecko jest karmione nie ma znaczenia, ważne ze brzuszek jest pełny ❤️ Ja mimo kp wpadłam w tzw „laktoterror” ale udało mi się z tego wydostać. NA SZCZĘŚCIE! Bo to rujnuje psychikę

reklama
W jakim wieku masz dzidziusia? Ja tez właśnie myśle o tandemie, ale nie wiem czy corka sama się nie odstawi przez ciąże. Mam wrażenie, ze mam mniej mleka, a kiedy przystawiam młoda jest nerwowa :(
13 mcy. Mała w nocy prawie cały czas przyssana. Nie wiem czy to przez ciążę, ale mam wrażenie, że karmię noworodzia :D

Do góry