Monika1994
Fanka BB :)
Czekam na wieści! Daj znać od razu. Trzymam kciukiJa mam krwiaka ale właśnie czekam w kolejce do ginekologa i zobaczę co moj mi powie mam nadzieje ze zrobi usg i zobaczę serduszko
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czekam na wieści! Daj znać od razu. Trzymam kciukiJa mam krwiaka ale właśnie czekam w kolejce do ginekologa i zobaczę co moj mi powie mam nadzieje ze zrobi usg i zobaczę serduszko
Mi wystawił zwolnienie nie pytając i mówił, że mam odpoczywać. Za tydzień znów kontrola (pójdę z torbami bo co tydzień chodzę prywatnie ). Nie do końca cieszy mnie to serduszko, bo przysłania mi radość krwiak i obawa o kropka naszego. Nie plamie ani nic, nie wiedziałam że tam jestMiałam dwa krwiaki w ciąży. Możesz lekko plamić, jeśli krwiak będzie się oczyszczał, w większości przypadków zanika samoistnie albo właśnie oczyszcza się 'dołem'. Lekarz też może zaproponować duphaston, ale nie musi. Nie myśl o tym, co może się stać jak się nie wchłonie, to skrajne przypadki - ale gdyby wystąpiło krwawienie to prosto na IP. U mnie wchłonęły się samoistnie, z delikatnym plamieniem, nic się nie odkleiło ani nic, ale musiałam zrezygnować z pracy i przejść na zwolnienie. Będzie dobrze kochana ❤
Serduszko bije . Ten krwiak jest kazał dużo odpoczywać i będziemy patrzeć czy się wchłonie lepiej żeby takCzekam na wieści! Daj znać od razu. Trzymam kciuki
To jesteśmy w tym razem. Trzymam za nas kciuki będzie dobrze, musi!Serduszko bije . Ten krwiak jest kazał dużo odpoczywać i będziemy patrzeć czy się wchłonie lepiej żeby tak
Z doświadczenia powiem, że im dłużej karmisz, tym mniej masz wrażliwe sutki. Przynajmniej tak było u mnieDzięki, sprobuję
Ja w ogole, od 'nastego' roku życia bałam się i do tej pory boje sie karmienia piersią. Mam tak nadwrazliwe sutki że ich lekkie trącenie koszulką czy stanikiem powoduje ogromny dyskomfort, aż mnie prąd przechodzi do samego kręgosłupa i następuje spięcie całego sutka do rozmiarów nie za dużego paznokcia
Co do usg ja tez się nie moge doczekać, tyle, że ja sie boje bo raz miałam pozamaciczną Ale jestem dobrej myśli, bo wszystko jest inaczej niż wtedy.
Do 27 to jeszcze kupa czasu - wytrwałości życzę
U mnie na odwrót, cycki malutkie a lało się ze mnie jak z węża strażackiego na początku nie mogłam karmić na dworze, bo chcąc nie chcąc to wstydliwe, nawet do tej pory jak karmię to leci z drugiego… w nocy tez cała koszulka mokra. Nie wiem co lepszeRozmiar piersi nie determinuje ilości pokarmu, chociaż może być tak, że w małych piersiach jest mało tkanki gruczołowej która produkuje mało pokarmu. Ja mam 65E, a pokarmu było może 50ml z obu piersi, jak odciągałam
Ja znowu mam duże piersi, karmie już 11 miesięcy i wbrew pozorom nie mialam ani nawału na początku ani innych typowych objawow przy KP. Po prostu mam mlekoZ doświadczenia powiem, że im dłużej karmisz, tym mniej masz wrażliwe sutki. Przynajmniej tak było u mnie z tym, że u Ciebie brzmi to jak
Właśnie wiem, jajo zniosę pewnie będę robić betę raz na tydzień i przed wizytą jeszcze raz progesteron no i estradiol. Liczę po cichu, że może jakieś miejsce się zwolni
U mnie na odwrót, cycki malutkie a lało się ze mnie jak z węża strażackiego na początku nie mogłam karmić na dworze, bo chcąc nie chcąc to wstydliwe, nawet do tej pory jak karmię to leci z drugiego… w nocy tez cała koszulka mokra. Nie wiem co lepsze
Zazdroszczę, ja pierwsze dwa tygodnie walczyłam o laktację, jak się rozkręciło to aż nadto. W ciąży w ogóle mi piersi nie urosły, nawet nie bolały. Byłam przekonana, że nic z tego nie będzie ciekawe jak teraz będzie. Powoli jestem już zmęczona karmieniem, ale tandem brzmi kusząco, jeśli oczywiście dziecko się samo nie odstawiJa znowu mam duże piersi, karmie już 11 miesięcy i wbrew pozorom nie mialam ani nawału na początku ani innych typowych objawow przy KP. Po prostu mam mleko
W jakim wieku masz dzidziusia? Ja tez właśnie myśle o tandemie, ale nie wiem czy corka sama się nie odstawi przez ciąże. Mam wrażenie, ze mam mniej mleka, a kiedy przystawiam młoda jest nerwowaZazdroszczę, ja pierwsze dwa tygodnie walczyłam o laktację, jak się rozkręciło to aż nadto. W ciąży w ogóle mi piersi nie urosły, nawet nie bolały. Byłam przekonana, że nic z tego nie będzie ciekawe jak teraz będzie. Powoli jestem już zmęczona karmieniem, ale tandem brzmi kusząco, jeśli oczywiście dziecko się samo nie odstawi
Jezu, ja się czułam jak mleczna krowa... Nie znosiłam karmienia piersią. Zaczęłam odciągać laktatorem i podawać jej butelką, ale wtedy pokarm zaczął już w ogóle zanikać.
13 mcy. Mała w nocy prawie cały czas przyssana. Nie wiem czy to przez ciążę, ale mam wrażenie, że karmię noworodziaW jakim wieku masz dzidziusia? Ja tez właśnie myśle o tandemie, ale nie wiem czy corka sama się nie odstawi przez ciąże. Mam wrażenie, ze mam mniej mleka, a kiedy przystawiam młoda jest nerwowa