reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Dziewczyny, któraś pisala o plamieniu kontaktowym...jak jest teraz? Ustały? Ja mam dzisiaj 5+6 , nic mnie nie boli, ale po drzemce popołudniu zauważyłam ślady różowego sluzu...dziś rano pierwszy stosunek od czasu kiedy wiem o ciąży i staram sie myśleć, że to od tego...od razu łyknęłam dupka...

reklama
Ja nie współżyje bo się boje i mąż tez nie także każdy zadowolony 😅 wole poczekać . Ja nie miałam plamien ale ogólnie np po badaniu ginekologicznym przed ciąża miałam po badaniu .

Mnie zaczęło martwić to ze piersi przestały praktycznie bolec . Ale przestałam brać duphaston bo w sumie dobrze się czułam nic nie bolało . Ale dziś zaczęły się bóle wiec wróciłam do leku . W poniedziałek mam wizytę miałam iść po zwolnienie tylko ale muszę mu powiedzieć o tym .

Mnie zaczęło martwić to ze piersi przestały praktycznie bolec . Ale przestałam brać duphaston bo w sumie dobrze się czułam nic nie bolało . Ale dziś zaczęły się bóle wiec wróciłam do leku . W poniedziałek mam wizytę miałam iść po zwolnienie tylko ale muszę mu powiedzieć o tym .
Sama sobie decydujesz o braniu dupka lub odstawieniu? Nie boisz się?

Nie boję sie zazywac luteiny czy duphastonu w ciazy...boję się poronienia, które przeżyłam 2 razy. Progesteron zazywany może pomóc, nie musi, o tym też już się już się przekonałam niestety :/

Dziewczyny, ja dziś szalony dzień… dopiero nadrabiam. Ja od wczoraj tez mam jakby mniej objawów - mniej boli. Mdłości od czasu do czasu. Czekam na poniedziałkowa wizytę, ciekawe co lekarz tam zobaczy …

Dziewczyny, któraś pisala o plamieniu kontaktowym...jak jest teraz? Ustały? Ja mam dzisiaj 5+6 , nic mnie nie boli, ale po drzemce popołudniu zauważyłam ślady różowego sluzu...dziś rano pierwszy stosunek od czasu kiedy wiem o ciąży i staram sie myśleć, że to od tego...od razu łyknęłam dupka...
Ja pisałam o kontaktowym, ale to było przy badaniu usg, nie po współżyciu. Ogólnie chyba przestało. Bo boli mniej też. Ale to mogło być spowodowane czasem, a którym powinnam normalnie mieć miesiączkę.

reklama
Nie bo lekarz mi po prostu przepisał na bóle brzucha . Nie miałam żadnych badań na progesteron . Czy mam go ok czy nie . A z tego co mi wiadomo to bierze się go jak ma się mało .
Ale to masz raz brać raz nie? Dziwne, że tak bez badań lekarze przepisują i bierz sobie jak chcesz… i chyba robią to nagminnie, jak poszłam do byle jakiego lekarza potwierdzić poprzednią ciążę, to mi babka przepisała „na wszelki wypadek”. Mój prowadzący przepisuje tylko, jak ma jasno na papierze, że coś jest nie tak. A na bóle brzucha daje no spę lub magnez. Miałam potem niski progesteron, ale nie objawiało się to nasilonymi bólami brzucha . Po dupku było mi okropnie niedobrze, wiec brałam Cyclogest, naturalny progesteron.

Do góry