reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Hej :) Jestem Angelika i chciałabym dołączyć do rozmowy. Może powiem coś o sobie. Dzisiaj jest mój 12+2 tc. Jest to moja pierwsza ciąża. Zajrzałam tu bo myśle ze fajnie mieć kontakt z kimś kto rodzi w podobnym czasie :) widzę że pisałyście ostatnio o terminach usg, ja również mam w podobnym czasie.. 5 sierpnia usg prenatalne :) którego w sumie się obawiam ale myśle ze to normalne trochę się bać :)
witamy, gratulacje!

Ja będę miała dopiero 10go sierpnia prenatalne, już siedzę jak na szpilkach od dawna i bardzo wyczekuje tej wizyty.. najchętniej przyspieszyłabym czas 😅

reklama
Ooo :) To ogólnie chyba w miarę sporo kobiet decyduje się na te prenatalne..

Na USG prenatalne myślę że nawet większość, ale na pappa to chyba jednak sporo rezygnuje z tego co widzę ☺️ No a testy nipt są dość drogie, także tu już całkiem z reguły jak jest coś nie tak dopiero.

Jak tam dziewczyny u was mija ciążowy czas? Powiem wam, że dzisiaj mam huśtawkę emocjonalną taka, że pokłóciłam się chyba z każdą napotkaną osobą 🙈 oczywiście najbardziej zebrał mój stary 😅 chyba wynika to z jakiejś mojej obawy czy wszystko ok. Do tego doszedł mi ten detektor i nie umiem znaleźć tego tętna 🤦🏼‍♀️ w sensie coś tam znajduje ale nie jestem pewna czy to to. Nie zamartwiam się tym na zapas, ale poczekam do wizyty i wtedy zobaczę gdzie dzidzia jest ulokowana w tym brzuchu, jak dalej nie będę mogła znaleźć sama, to sprzedaje sprzęt 😆

Ooo super 🥰 a powiedz, miałaś jakieś wskazanie do tego badania czy po prostu chciałaś zrobić dla spokoju?

Nie miałam wskazań 😊 zrobiłam dla spokoju i też nauczona doświadczeniem znajomych, którzy martwili się zdecydowanie za długo nawet po samym USG (mojej przyjaciółce wyszło nieprawidłowe nt, brak kości nosowej itd. bo lekarka zrobiła USG prenatalne w 9 tygodniu, więc o wiele za wcześnie- ostatecznie dziecko zdrowe) a z drugiej strony, gdyby coś było nie tak, to potencjalne wszelkie operacje itd. można byłoby zaplanować z wyprzedzeniem i ja bym miała więcej czasu na przygotowanie się mentalnie 😊

reklama
Nie miałam wskazań 😊 zrobiłam dla spokoju i też nauczona doświadczeniem znajomych, którzy martwili się zdecydowanie za długo nawet po samym USG (mojej przyjaciółce wyszło nieprawidłowe nt, brak kości nosowej itd. bo lekarka zrobiła USG prenatalne w 9 tygodniu, więc o wiele za wcześnie- ostatecznie dziecko zdrowe) a z drugiej strony, gdyby coś było nie tak, to potencjalne wszelkie operacje itd. można byłoby zaplanować z wyprzedzeniem i ja bym miała więcej czasu na przygotowanie się mentalnie 😊
No to fajnie ze się zdecydowałaś na to badanie, wynik już masz i możesz być spokojna ☺️☺️

Do góry