reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Czarek skończył tydzień temu dwa i pół roku i wydaje mi się już taki duży 😂 Pożegnaliśmy żlobek, odliczamy dni do przedszkola. Pampers już tylko na noc, bo czasem mu się zdarzy nie obudzić na siku, w dzień wpadek już nie ma. Coraz więcej mówi, choć nadal niewyraźnie. Jest bardzo sprawny fizycznie i chyba trochę w tyle z motoryką małą - kredki, plastelina, układanki nie dla niego. Myślę że da sobie radę w przedszkolu w starszej grupie, ale jestem też pewna że będą duże problemy z jego zachowaniem. No ale zobaczymy. A moja mała Adusia rośnie jak na drożdżach i zaraz będę musiała ganiać dwójkę 🤣 A co u Ciebie i Twojej wesołej gromadki?
IMG_20230725_182548~4.jpg
Czaruś pozdrawia!

Hej dziewczyny. Nie udzielamy się wcale bo korzystamy z czasu dla siebie na maksa. Ostatnio mi się przypomniało o grupie i o wsparciu jakie tu dostałam po porodzie jak wspominaliśmy z mężem porod i ciezki okres po... I tez postanowiłam do Was wrocic. !!
U nas młoda jest wspaniała. Dajemy sobie tyle miłości ile możemy. Oczywiście ma okresy buntu i krzyku ale jakoś to ogarniamy;p wlasnie mamy 2.5roku i czekamy na przedszkole bo od września zaczynamy. Gada jak nie wiem i chodzi od 3 miesięcy bez pieluchy. Mleko doi dalej niestety ale miesiąc temu udało nam się odsmoczkować małą 😉 noce przesypia z jedną pobudka więc już wogole czad ;p 😜

Dwa i pół roku skończone już chyba u wszystkich, lub prawie wszystkich dzieciaczków. Piszcie co u Was🙂
U nas ten tydzień to kosmos. Cały czas coś, fizjo, a to kogoś znaleźć, a to cmentarz sprzątać. Ogólnie mała super gada i wgl, tylko dalej pampers wcale nie jest gotowa żeby się pozbyć pampersa. A co u Ciebie? ☺️

Załączniki

• IMG_20230824_121602.jpg
    IMG_20230824_121602.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 128
U nas ten tydzień to kosmos. Cały czas coś, fizjo, a to kogoś znaleźć, a to cmentarz sprzątać. Ogólnie mała super gada i wgl, tylko dalej pampers wcale nie jest gotowa żeby się pozbyć pampersa. A co u Ciebie? ☺️
Jaka śliczna duża dziewczynka 🙂 Mnie dopada przed przedszkolny stres... Czy on napewno da sobie radę. Z samoobsługa tak średnio. Załatwi się na sedes, sam zawoła, ale sam się nie popodciąga. Może mi się uda jeszcze przez tydzień nauczyć Czarka zakładania i zapinania bucików.
I to jego kręcenie afer i darcie się jak coś jest coś nie jest po jego myśli. Reguła się potwierdza - dzieci nauczycieli są "najgorsze"🤣

Jaka śliczna duża dziewczynka 🙂 Mnie dopada przed przedszkolny stres... Czy on napewno da sobie radę. Z samoobsługa tak średnio. Załatwi się na sedes, sam zawoła, ale sam się nie popodciąga. Może mi się uda jeszcze przez tydzień nauczyć Czarka zakładania i zapinania bucików.
I to jego kręcenie afer i darcie się jak coś jest coś nie jest po jego myśli. Reguła się potwierdza - dzieci nauczycieli są "najgorsze"🤣
Hahaha 😂 myślę, że się nauczy sam 😊

reklama
Czarek drugi miesiąc w przedszkolu. Bardzo mu się podoba, o wiele bardziej niż w żłobku. Mnie też się podoba, bo widzę jaki się robi samodzielny przebywając że starszymi dziećmi. Rozgadal się na maksa. Nareszcie.

Do góry