reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

W ogóle dziewczyny słuchajcie, taka opowieść z życia wzięta 😁
Siedzę sobie z młodym i moją mamą na działce i idzie inna działkowiczka pyta się ile młody już ma i odpowiada, że ma prawnuka 9 miesięcy. Mówi, że on już staje, a jak mu się rączkę da itp. Ja mówię że Alek jeszcze nie siedzi i ona mi na to, bo ten mój prawnik to na piersi jest, dlatego się tak szybko rozwija.
Po chwili do mnie doszło, co ona właśnie powiedziała i gdybym karmiła butlą to jeszcze bym w taka bzdurę uwierzyła i przypadkiem poczuła się gorsza.

Czy ludzie mogliby w końcu przestań kwestionować sposób karmienia i wychowywania czyiś dzieci ?

reklama
Siedzę sobie z młodym i moją mamą na działce i idzie inna działkowiczka pyta się ile młody już ma i odpowiada, że ma prawnuka 9 miesięcy. Mówi, że on już staje, a jak mu się rączkę da itp. Ja mówię że Alek jeszcze nie siedzi i ona mi na to, bo ten mój prawnik to na piersi jest, dlatego się tak szybko rozwija.
Po chwili do mnie doszło, co ona właśnie powiedziała i gdybym karmiła butlą to jeszcze bym w taka bzdurę uwierzyła i przypadkiem poczuła się gorsza.

Czy ludzie mogliby w końcu przestań kwestionować sposób karmienia i wychowywania czyiś dzieci ?
Jakby mi tak zaczela gadać to bym jej powiedziała żeby uważała, bo jeszcze zaraz zacznie latać jak się tak szybko rozwija :D

Ja bedac na grillu u rodziny usłyszałam od jednej z działkowiczek " czy ja małą karmie "? A ze bypo to zaraz po szpitalu i bylam na ten temat cięta bo wszyscy mi wpajali do głowy ze jestem gorsza bo nie karmie piersia. To nie wiele myśląc odpowiedziałam " nie karmie, glodze" ;D teraz się z tego śmieje ale wtedy nie bylo mi do śmiechu;p

Jakby mi tak zaczela gadać to bym jej powiedziała żeby uważała, bo jeszcze zaraz zacznie latać jak się tak szybko rozwija :D
To byłoby akurat przydatne dla moich pleców 🤣🤣

Ja bedac na grillu u rodziny usłyszałam od jednej z działkowiczek " czy ja małą karmie "? A ze bypo to zaraz po szpitalu i bylam na ten temat cięta bo wszyscy mi wpajali do głowy ze jestem gorsza bo nie karmie piersia. To nie wiele myśląc odpowiedziałam " nie karmie, glodze" ;D teraz się z tego śmieje ale wtedy nie bylo mi do śmiechu;p
Nie dziwię się. Ja uwielbiam to jak ktoś się rozczula nad nim i po chwili karmi pani piersią?

Ludzie zadają tak intymne pytania typu, jak karmisz, kiedy drugie, a nie zapytają się ile razy dziennie robię kupę. Czemu 🤔

U nas to samo co 30 minut się wybudzał. To była najgorsza noc od początku 😢 ja już nie mam siły bo na prawdę nie wiem o co mu chodzi😢
Ty cycem karmisz ? Ja się dzisiaj z nim położyłam ok. 4 do łóżka, wystawiłam mu pierś i poszłam spać. Przebudzilam się koło 6 i sobie jadł, więc chyba to jest jakiś na niego sposób.
Ja tak matkę męczyłam do 3rz, jestem przerażona, że ma to po mnie.

Ty cycem karmisz ? Ja się dzisiaj z nim położyłam ok. 4 do łóżka, wystawiłam mu pierś i poszłam spać. Przebudzilam się koło 6 i sobie jadł, więc chyba to jest jakiś na niego sposób.
Ja tak matkę męczyłam do 3rz, jestem przerażona, że ma to po mnie.
Tego się nie dziedziczy tylko przyzwyczaja 😀

reklama
To byłoby akurat przydatne dla moich pleców 🤣🤣

Nie dziwię się. Ja uwielbiam to jak ktoś się rozczula nad nim i po chwili karmi pani piersią?

Ludzie zadają tak intymne pytania typu, jak karmisz, kiedy drugie, a nie zapytają się ile razy dziennie robię kupę. Czemu 🤔
Do granic możliwości irytuje mnie tekst " myslisz juz o drugim? Bo wiesz teraz to najlepiej bo najmniejsza różnica wieku. Działajcie jak najszybciej" ;D ile ja razy to slyszalam.

Do góry