reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Mój o dziwo teraz śpi, ale oczywiście na kanapie 🤦‍♂️ nawet nie próbowałam go zanosić do łóżeczka, bo zaraz byłby ryk. Wzięłam się za obiad i mleko zaczęło mi lecieć, więc chłopaka zaangażowałam, żeby dokończył obiad, a sama odciągam, ale najlepsze, że tak mi cały dzień leci z tych cyców, a jak odciągam to szału ni ma 🤷
U mnie też rak bywa... leci i leci, wszystko brudzi bo o wkładkach zapominam a potem laktatorem marne 20 ml ściągam....

reklama
Byłam z moim krasnalem na ważeniu, przybyła prawie 700 gr w 2 tyg. i jest w porządku. Ufff. Lekarz, w końcu jakaś normalna!!!!, kazała mi jej dawać w ciągu dnia butle 120-150ml 😱😱, na żądanie!!!, ,to Élodie ma zdecydować, ile z tego zje i kiedy znowu zechce zjeść, a ja mam się dostosować. Nie dawać wody, bo w mleku jest woda, a to byłyby puste kalorie zapełniające jej brzuch..., a to jej mózg do prawidłowego rozwoju domaga się mleka z witaminami i skladnikami odżywczymi, a nie wody z pustymi kaloriami... tak mi pani doktor dziś powiedziała.
Noni nie budzić w nocy na jedzenie, bo ona potrzebuje snu do rozwoju a skoro śpi, to głodna nie jest jak się obudzi dać cycka i ewentualnie butlę, jesli nie doje...
Tyle dzis wyszlo z mojej konsultacji. Fajnie, że trafiłam na "człowieka".

Byłam z moim krasnalem na ważeniu, przybyła prawie 700 gr w 2 tyg. i jest w porządku. Ufff. Lekarz, w końcu jakaś normalna!!!!, kazała mi jej dawać w ciągu dnia butle 120-150ml 😱😱, na żądanie!!!, ,to Élodie ma zdecydować, ile z tego zje i kiedy znowu zechce zjeść, a ja mam się dostosować. Nie dawać wody, bo w mleku jest woda, a to byłyby puste kalorie zapełniające jej brzuch..., a to jej mózg do prawidłowego rozwoju domaga się mleka z witaminami i skladnikami odżywczymi, a nie wody z pustymi kaloriami... tak mi pani doktor dziś powiedziała.
Noni nie budzić w nocy na jedzenie, bo ona potrzebuje snu do rozwoju a skoro śpi, to głodna nie jest jak się obudzi dać cycka i ewentualnie butlę, jesli nie doje...
Tyle dzis wyszlo z mojej konsultacji. Fajnie, że trafiłam na "człowieka".
No o to się nazywa czlowiek. A nie głodzić dziecko i dawac 90 jak chce więcej... albo czekac z zegarkiem w ręku az miną równe 3 godziny do następnego karmienia bo tak jest w tabeli na puszcze. Ale niestety co lekarz to inne teorie. Ja tez się o tym przekonałam.

To ja jak powiedziałam na poczatku położnej, że karmie z dwóch cyckow przy jednym karmieniu, to powiedziała że tak się nie robi (więc przestalam😐) a pediatra powiedziała że właśnie mam karmić z dwoch... I dobrze, bo za mało Oliwka przybierała na wadze na jednym, a teraz jest elegancko 😄
No wlasnie. Akurat tez karmie z dwoch. Widze ze jeszcze by ssala a nic nie leci to podaje druga 🤷‍♀️

O matko aż tak? 😯 Nawet nie pomyślałam, że to się tak może skończyć, aż się teraz będę bała zakrapiać mu nosek 😔 a ile mu tej soli tak wstrzyknęłaś?
bardzo malutko, po kropelce a odrazu sie zadusił i nie mogl oddychac...cały siny, ciezko go bylo przywrocic. Po wszystkim mial bardzo płytki oddech i był bardzo lejny, ospały dlatego pojechaliśmy do szpitala.
Powoli boję się opiekować własnym dzieckiem...

reklama
U nas jak byliśmy na oddziale to wszyscy mówili że jak najbardziej przepajac przy mleku modyfikowanym ale tylko i wyłącznie woda . Tyle ze nie cala butle tylko 30-40ml na dobę. Ale ze dziecku chce się pic jak każdemu i ze wode tak.
U nas pojawiła się ciemieniucha. Wczoraj nie było nic a dzis cale brwi i linia przy włosach. Cały dzień nawilżamy i ścieramy ale nie wiem jak się za to zabrać przy tych długich włoskach
Nam lekarka kazała smarować linomagiem i u nas działa. A z główki najlepiej ze 2 h przed kąpielą wetrzeć w skórę głowy trochę oliwki, założyć czapeczkę a potem wyczesać miękką szczotką.

Do góry