Witam lutowe mamuśki! Późno się za forum zabralam ;( cudownie jest czytać o tym jak ciaze przechodzicie! ja termin porodu mam na 13 lutego jak to szybko zlecialo ! 22 tydzień już prawie zlecial! We wtorek miałam robione polowkowe badanie. Całe szczęście wszystko jest dobrze. Stres wiadomo zawsze jest, póki się maleństwa nie trzyma na raczkach ! Pozdrawiam Was serdecznie kochane ! A o to mój brzuszek !
reklama
kasia.zosia
Moderatorka
Grabcia mi też nic w gabinecie nie mówili że mam się przygotować na test glukozy, a też mam w 26 tyg wizyteCo do glukozy ja nie dostałam skierowania A wizytę miałam w22t kolejna mam już w 26t więc możliwe ze mnie to ominie...
Co do ruchów małego to ostatnio jak pokazał tatusiowi jak rusza mi brzusiem i pokopal go tak się o wiele uspokoił[emoji5] tzn mniej się rusza Ale minimum 5-6 razy na dzień [emoji16] i rano niespodzianka ja go glaskam A tu taka goreczka na brzuszku [emoji2] aż miło dotykać
Jeśli chodzi o wagę to mały w 22t miał już 560g [emoji5] A mi do wagi sprzed ciąży brakuje jeszcze 1,5 kg [emoji5]
I ostatnia rzecz... spadek energii mnie przeraża... wieczorami padam nie mam siły oddychać A rano wstaje już zmęczona [emoji5] Ale i tak uwielbiam być w ciąży [emoji23]
Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
wszystkozajete
Moderatorka
Grabcia to wielkolud już
U
użytkownik 902
Gość
Cześć Martyna!
Cześć Dziewczyny!
Jestem już po warsztatach. Nędza Szeleścik dostałam, jedna pieluszkę Dada (szaleństwo!), jakieś gazety, ulotki i bajkę o Pacie listonoszu - Adam zabrał. W sumie wszystko wiedziałam, natarczywa kampania proszczepionkowa mnie w***wiła, z delikatności i hipoalergiczności kosmetyków Johnsona się pośmiałam. Poprzednie były lepsze, chociaż i tak Bezpieczny Maluch sto razy lepszy był - we wtorek na niego idę, przynajmniej wiedzę o pierwszej pomocy odświeżę.
Ja energii mam jeszcze sporo, ale wiem, ze to jeszcze kilka tygodni i będzie gorzej. Jedyne co mnie mega irytuje to, że jak idę to nie mogę gadać, bo dostaję sapki
Cześć Dziewczyny!
Jestem już po warsztatach. Nędza Szeleścik dostałam, jedna pieluszkę Dada (szaleństwo!), jakieś gazety, ulotki i bajkę o Pacie listonoszu - Adam zabrał. W sumie wszystko wiedziałam, natarczywa kampania proszczepionkowa mnie w***wiła, z delikatności i hipoalergiczności kosmetyków Johnsona się pośmiałam. Poprzednie były lepsze, chociaż i tak Bezpieczny Maluch sto razy lepszy był - we wtorek na niego idę, przynajmniej wiedzę o pierwszej pomocy odświeżę.
Ja energii mam jeszcze sporo, ale wiem, ze to jeszcze kilka tygodni i będzie gorzej. Jedyne co mnie mega irytuje to, że jak idę to nie mogę gadać, bo dostaję sapki
sojnabig
Fanka BB :)
Co do glukozy ja nie dostałam skierowania A wizytę miałam w22t kolejna mam już w 26t więc możliwe ze mnie to ominie...
Co do ruchów małego to ostatnio jak pokazał tatusiowi jak rusza mi brzusiem i pokopal go tak się o wiele uspokoił[emoji5] tzn mniej się rusza Ale minimum 5-6 razy na dzień [emoji16] i rano niespodzianka ja go glaskam A tu taka goreczka na brzuszku [emoji2] aż miło dotykać
Jeśli chodzi o wagę to mały w 22t miał już 560g [emoji5] A mi do wagi sprzed ciąży brakuje jeszcze 1,5 kg [emoji5]
I ostatnia rzecz... spadek energii mnie przeraża... wieczorami padam nie mam siły oddychać A rano wstaje już zmęczona [emoji5] Ale i tak uwielbiam być w ciąży [emoji23]
Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
O jeeej to mój to chyba jakaś kruszynka, w 23 tygodniu ważył 490 g
Z tego co wiem glukoze można zbadać do 28 tc
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mój to dopiero maluszek ! na poczatku 22t zaledwie 400g Ale lekarz mnie uspokoił. Mowił, że to przeciętna waga i się smiał, że łatwo urodzić bedzie- hah, ciekawa jestem ! póki co jestem 2 kg do przodu A co do glukozy, badanie miałam zalecone już w sierpniu pod koniec. Wykonałam je 21.09 nie taki diabeł straszy jak go malują ! Poza tym, dzięki tej glukozie moja kruszynka tak sie ruszała, że aż miło !
wszystkozajete
Moderatorka
jagodka a na których dziś byłaś? Mamo to ja? Bo zapisałam się na nie i na bezpiecznego malucha właśnie. Ale jak taka kicha to może nie warto?
U
użytkownik 902
Gość
Ja nie będę porównywać wagi, bo jestem przygotowana na sporo mniejsze dziecko.
kasia.zosia
Moderatorka
Jakie dawki magnezu bierzecie? I ile razy dziennie?
reklama
sojnabig
Fanka BB :)
A moja siostra dalej walczy.. Rozwarcie coraz większe ale skurcze słabe, położona twierdzi, że w nocy urodzi i co do wagi, to właśnie dziś jej powiedzieli ze mała ma ponad 4 kilo oO