reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Witam lutowe mamuśki! Późno się za forum zabralam ;( cudownie jest czytać o tym jak ciaze przechodzicie! ja termin porodu mam na 13 lutego ;) jak to szybko zlecialo ! 22 tydzień już prawie zlecial! We wtorek miałam robione polowkowe badanie. Całe szczęście wszystko jest dobrze. Stres wiadomo zawsze jest, póki się maleństwa nie trzyma na raczkach ! Pozdrawiam Was serdecznie kochane ! A o to mój brzuszek !
20160921_163835.jpg

Załączniki

• 20160921_163835.jpg
    20160921_163835.jpg
    753 KB · Wyświetleń: 261
reklama
Co do glukozy ja nie dostałam skierowania A wizytę miałam w22t kolejna mam już w 26t więc możliwe ze mnie to ominie...
Co do ruchów małego to ostatnio jak pokazał tatusiowi jak rusza mi brzusiem i pokopal go tak się o wiele uspokoił[emoji5] tzn mniej się rusza Ale minimum 5-6 razy na dzień [emoji16] i rano niespodzianka ja go glaskam A tu taka goreczka na brzuszku [emoji2] aż miło dotykać
Jeśli chodzi o wagę to mały w 22t miał już 560g [emoji5] A mi do wagi sprzed ciąży brakuje jeszcze 1,5 kg [emoji5]
I ostatnia rzecz... spadek energii mnie przeraża... wieczorami padam nie mam siły oddychać A rano wstaje już zmęczona [emoji5] Ale i tak uwielbiam być w ciąży [emoji23]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Grabcia mi też nic w gabinecie nie mówili że mam się przygotować na test glukozy, a też mam w 26 tyg wizyte

Cześć Martyna!
Cześć Dziewczyny!
Jestem już po warsztatach. Nędza;) Szeleścik dostałam, jedna pieluszkę Dada (szaleństwo!), jakieś gazety, ulotki i bajkę o Pacie listonoszu - Adam zabrał. W sumie wszystko wiedziałam, natarczywa kampania proszczepionkowa mnie w***wiła:p, z delikatności i hipoalergiczności kosmetyków Johnsona się pośmiałam. Poprzednie były lepsze, chociaż i tak Bezpieczny Maluch sto razy lepszy był - we wtorek na niego idę, przynajmniej wiedzę o pierwszej pomocy odświeżę.

Ja energii mam jeszcze sporo, ale wiem, ze to jeszcze kilka tygodni i będzie gorzej. Jedyne co mnie mega irytuje to, że jak idę to nie mogę gadać, bo dostaję sapki:D

Co do glukozy ja nie dostałam skierowania A wizytę miałam w22t kolejna mam już w 26t więc możliwe ze mnie to ominie...
Co do ruchów małego to ostatnio jak pokazał tatusiowi jak rusza mi brzusiem i pokopal go tak się o wiele uspokoił[emoji5] tzn mniej się rusza Ale minimum 5-6 razy na dzień [emoji16] i rano niespodzianka ja go glaskam A tu taka goreczka na brzuszku [emoji2] aż miło dotykać
Jeśli chodzi o wagę to mały w 22t miał już 560g [emoji5] A mi do wagi sprzed ciąży brakuje jeszcze 1,5 kg [emoji5]
I ostatnia rzecz... spadek energii mnie przeraża... wieczorami padam nie mam siły oddychać A rano wstaje już zmęczona [emoji5] Ale i tak uwielbiam być w ciąży [emoji23]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

O jeeej to mój to chyba jakaś kruszynka, w 23 tygodniu ważył 490 g :p
Z tego co wiem glukoze można zbadać do 28 tc ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mój to dopiero maluszek ! na poczatku 22t zaledwie 400g ;) Ale lekarz mnie uspokoił. Mowił, że to przeciętna waga i się smiał, że łatwo urodzić bedzie- hah, ciekawa jestem ! ;) póki co jestem 2 kg do przodu;) A co do glukozy, badanie miałam zalecone już w sierpniu pod koniec. Wykonałam je 21.09 ;) nie taki diabeł straszy jak go malują ! Poza tym, dzięki tej glukozie moja kruszynka tak sie ruszała, że aż miło ! ;)

reklama
A moja siostra dalej walczy.. Rozwarcie coraz większe ale skurcze słabe, położona twierdzi, że w nocy urodzi ;) i co do wagi, to właśnie dziś jej powiedzieli ze mała ma ponad 4 kilo oO

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry