reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Rozmaryn to ze ja chce rodzic tylko sn nie znaczy, że się nie boje. Paradoksalnie tym razem boje się najbardziej, sama nie wiem czego... Chyba bolu, popękania itp. Rozumiem twój strach, po tym jak kazano ci rodzic tak duże dziecko sn. Czasem cc jest wskazane a mimo to lekarze nie chcą robic. Może gdyby kobiety miały pewność, że w razie komplikacji cc będzie na pewno i bez zbędnego zwlekania to by wiele z nich nie płacilo, nie zalatwialo.

reklama
A właśnie trauma po sn na siłę to inna bajka, bo Ty wskazania miałaś, tylko ktoś miał to w dupie.
Ja też się boję, to chyba naturalne, najpierw bałam się, że poronie, teraz boję się, że nie donoszę. Boję się komplikacji okoloporodowych, z mojej i dziecka strony, boję się jak dam radę z trójką w domu. Wielu rzeczy się boję.. myślę, że trzeba myśleć pozytywnie, zaufać położnej i lekarzowi, a przede wszystkim sobie. I dać naturze działać, jeśli nie ma przeciwwskazań

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

ja staram się na razie nie myśleć co będzie ;) albo będzie co ma być ;) choć z racji tego, że poroniłam - czasem moje strachy są wielkie :) powiem Wam, że ta ciąża pod tym względem jest dla mnie najtrudniejsza - ponieważ data zajścia w ciążę i data porodu pokrywa się z datą mojego nienarodzonego dzieciątka o_O

A reszta mamus woli cc czy naturalnie??

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie chcem cc, ale mam marne szanse urodzić sn. Dodatkowo lekarz uważa, że porod sn mógłby być dla nas niebezpieczny.
Nie jest fanem cięcia bo wszystkie, więc mu wierze

Jagódka ja się zgadzam z Tobą,że cc to duża ingerencja w organizm i sam poród jest bezbolesny... choć ja miałam nieplanowany i ból żołądka jak mi Młoda wyciagali... no i jak zeszło znieczulenie to myślałam, że mi kręgosłup pęknie. W dodatku miałam tendencję do omdleń a tu cały personel się drze, żeby chodzić... szczerze ja po pierwszym cc miałam traume. Drugą liczę znieść lepiej, bo już choć psychicznie bd przygotowana.
No i na pierwszy miesiąc na 100% umawiamy sobie rodzinę i znajomych do pomocy w domu i z wyjściem na spacer, bo o ile noworodkiem się zajmę o tyle 2-latke nie dam rady napewno :/

Elenna życzę Ci żeby tym razem było dobrze, żeby ból był niewielki i żebyś szybko doszła do siebie :)
To właśnie o to chodzi, my się stajemy trochę takie bezbronne w trakcie porodu i chcemy zaufac poloznej/lekarzowi a czasem oni nam właśnie szkodza. Ja na szczęście mam dobre doświadczenia z personelem w szpitalu.

Ja od zawsze mówiłam ze chciałabym naturalnie rodzić dzieciątka i nawet nie boje się bólu ale boje się czy dam radę,czy z malenstwem będzie ok i czy później te nasze miejsca intymne będą takie jak wcześniej....mój mąż chce być obecny ja też tego chce chociaż czasami się jeszcze zastanawiam czy chce żeby to wszystko oglądał...
Mój lekarz jest zwolennikiem porodów SN dla Niego cc to ostatecznośc i jak nic się nie dzieje to woli próbować przez wywołanie niż robić cc

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Nie rodzilam i nie wiem czy lepiej bym zniosla sn czy cc ale jesli nie bedzie przeciwskazan to chce sn ze znieczuleniem.. Bolu sie tak nie boje jak naciecia i gojenia... A co do cc to uwazam ze jesli ktos chce to ma to tego prawo... :)

reklama
ja marzę o naturalnym porodzie i narazie nie przyjmuje innej opcji:) i nastawiam się psychicznie, że rodzę naturalnie. Niech boli, niech będzie nieprzyjemnie, ale to przecież nie koniec świata;)

Do góry