reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Ati sprowadzam na ziemię . Rośnie maleństwo i na tym etapie główka jest większa od reszty tlowia. Najgorsze co mogłaś zrobić to czytać na necie . Głowa do góry i wrazie czego pytaj lekarza ;-)

reklama
Witajcie :-)

Ati aleś wymyśliła :-p Przecież to normalne,że nasze dzieci na tym etapie bardziej przypominają kosmitów niż czlowieczka. Twoje maleństwo niczym się nie różni od naszych, a to co widzisz na zdjęciu,to też kwestia względna,bo zależy od ujęcia. Nie szukaj problemów,tylko ciesz się tą ciążą. Myślę,że Twoje dzieciątko teraz tego najbardziej potrzebuje :-)

Gwiazdeczko ja rzadko kiedy tyle śpię. Po prostu z racji paskudnej pogody i ostatniego dnia urlopu męża ( a tym samym i mojego lżejszego czasu) mąż przejął dzieci rano i mi dnia szkoda nie było. U nas zresztą od zawsze taki układ,że w weekendy jak chce,to mogę spać,ale najczęściej mi szkoda :sorry: Pogadaj kiedyś z mężem,żeby zajął się dzieckiem,a Ty śpij :-) W kinie byłam wczoraj, ale na Minions wiec nic nie polecę na randkę.

Każda ściskam i lecę na śniadanie,bo mi z głodu nie dobrze. Miłego dnia kochane!

Dziewczyny ja wczoraj zaczęłam swirować. Moje dziecko na ostatnim usg miało dosyc dużą glowę i odrazu mi sie w oczy to rzuciło. Zaczęłam szukać informacji w necie i znalazłam jakąś chorobe gdzie głowa płodu wygląda jak odwrócona gruszka ( duża u góry i wąska na dole), naczytałam się o wodogłowiu itp. i w rezultacie poryczałam. Trzepnijcie mnie bo chyba inaczej nie mozna. Wkleje link z tematu z wizytami gdzie jest moje zdjęcie i powiedzcie mi czy ja mam jakis film z tą główką. Pewnie było by inaczej jakby lekarz pokazał dzidzie na usg jak sie rusza a nie tylko fotke jednego ujecia. Zaczełam sie też wczoraj zastanawiac czemu ten na nfz dał kolejną wizyte juz za dwa tygodnie, moze jest coś nie tak. Jutro wizyta u lekarki a genetyczne mam jednak na czwartek przełozone a ja odchodzę od zmysłów, bo tak mam,że jak wszystko za dobrze sie układa to mam wrażenie,że cos sie spieprzy bo jest za dobrze. Wydaje mi sie ,że u dwóch z Was głowka wyglądała podobnie.
https://www.babyboom.pl/forum/lutow...lekarza-wizyty-badania-usg-74976/index55.html

Kobieto! To normalne! Na tym etapie główka jest jeszcze większa niż reszta ciała! Przestań się nakręcać, masz zdrowe dziecko.

Ja byłam na pobraniu krwi...136 zł
Migrena nie odpuszcza a mam prezentacje posesji, mamy chętnego kupca ale zabroniłam wchodzić do domu, źle się czuje.
Jutro od 8 rano mam fryzjera a o 12 kosmetyczke, nie wiem jak to przeżyję ; (

Wiem,ze powinna byc większa ale mojej dzidzi jest szeroka u góry i wąska przy brodzie. 31 lat stuknie a glupie mysli jak zawsze :angry:

Ati kochana duzo zalezy od ujecia...czasem dzidzia sie poruszy i wychodzi dosc dziwnie.Lekarz by CI powiedzial gdyby bylo cos nie tak wiec nic sie nie denerwuj :*

Milego dnia kobietki

do tego męczy mnie bol glowy chociaz poza ciążą nie miewam. Chyba słabe ciśnienie, bo mam z reguły w ciązy tragicznie niskie.
:-) - to moja córcia chciała Wam wkleić, usmiechniętą bużkę

Piję kawkę i ide na Jarmark św dominika bo mam pod nosem samym, dziecku coś kupię - jej radośc zawsze poprawia mi humor, a sobie na targu warzywnym co nieco dla brzuszka.
Dzięki dziewczyny,że jestescie, bo mój to jak mu zaczęłam gadac to jak zawsze gada po co czytam takie głupoty a ja lubie sie wyżalić i wtedy lżej.

Jakie badania robiłaś? Ja teraz zapłaciłam 40 zł za morfologię, mocz i toxo.:szok:
Jakieś Toxo ale nie te zwykłe, tamte już miałam . ..czekam teraz na wynik do piątku.

do tego męczy mnie bol glowy chociaz poza ciążą nie miewam. Chyba słabe ciśnienie, bo mam z reguły w ciązy tragicznie niskie.
:-) - to moja córcia chciała Wam wkleić, usmiechniętą bużkę

Piję kawkę i ide na Jarmark św dominika bo mam pod nosem samym, dziecku coś kupię - jej radośc zawsze poprawia mi humor, a sobie na targu warzywnym co nieco dla brzuszka.
Dzięki dziewczyny,że jestescie, bo mój to jak mu zaczęłam gadac to jak zawsze gada po co czytam takie głupoty a ja lubie sie wyżalić i wtedy lżej.
Też chciałam na jarmark ale w tym roku nie da rady, taka wycieczka by mnie dobiła :(

reklama
Ati, zdjęciom z USG nie do końca można wierzyć. Ja miałam jakiś czas temu schizy z powodu pęcherzyka - że kształt nie taki, że straszliwie wąski i podłużny. I na zdjęciach rzeczywiście taki był. Pytałam potem o to lekarkę i okazało się, że pęcherzyk taki tylko jest na zdjęciu robionym głowicą dopochwową. Na monitorze i na USG robionym przez brzuch pęcherzyk był elegancki, okrągły.

Na pewno jest wszystko dobrze, gdyby nie było, lekarz NA PEWNO by Cię poinformował!

Do góry