reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Haruna ja tez nie miałam, ale mam takie skurcze czasami jajników jak na okres. A w pierwszych tyg mnie tak kłuło z prawej strony, dziwnie, jakby mi ktoś igle wbijał i w sumie tak jak teraz mysle, to mogło to byc podobne do tego co piszesz.
Madziolina pisała, ze takie bóle cycków czy macicy pojawiają sie cyklicznie i u mnie sie to sprawdza, jak mi przypada czas okresu to bardziej odczuwam wszystko.

Dziewczyny mam mega problemy z cerą [emoji17] przed ciąża tez nie było super ale teraz jest tragicznie, pełno syfow na policzkach, czole, okolice rzuchwy, typowo hormonowe miejsca. Wiecie co mogłoby mi pomoc? bo żadnych maści nie używam i jest coraz gorzej. Czytałam trochę, ale nic nie znalazłam oprócz maseczki z drożdży. Ratunku !![emoji25][emoji5]️

Witam!

Czy Wy mnie jeszcze pamiętacie???

Ja zabieram się za nadrabianie. Weekendy mało siedzę na bb podczytuje tylko nieraz na telefonie ale nie mam jak odpisywać. Przeważnie jesteśmy poza domem. Więc zabieram się za czytanie.

Dziewczyny ja wczoraj zaczęłam swirować. Moje dziecko na ostatnim usg miało dosyc dużą glowę i odrazu mi sie w oczy to rzuciło. Zaczęłam szukać informacji w necie i znalazłam jakąś chorobe gdzie głowa płodu wygląda jak odwrócona gruszka ( duża u góry i wąska na dole), naczytałam się o wodogłowiu itp. i w rezultacie poryczałam. Trzepnijcie mnie bo chyba inaczej nie mozna. Wkleje link z tematu z wizytami gdzie jest moje zdjęcie i powiedzcie mi czy ja mam jakis film z tą główką. Pewnie było by inaczej jakby lekarz pokazał dzidzie na usg jak sie rusza a nie tylko fotke jednego ujecia. Zaczełam sie też wczoraj zastanawiac czemu ten na nfz dał kolejną wizyte juz za dwa tygodnie, moze jest coś nie tak. Jutro wizyta u lekarki a genetyczne mam jednak na czwartek przełozone a ja odchodzę od zmysłów, bo tak mam,że jak wszystko za dobrze sie układa to mam wrażenie,że cos sie spieprzy bo jest za dobrze. Wydaje mi sie ,że u dwóch z Was głowka wyglądała podobnie.
https://www.babyboom.pl/forum/lutow...lekarza-wizyty-badania-usg-74976/index55.html

Ati to, że dziecko ma na tą chwilę dużą głowę to normalne z tego co czytałam. Moje (10tc) miało głowę takiej wielkości jak reszta ciała. Naprawdę nie widzę nic dziwnego w kształcie główki Twojej dzidzi i myślę, że lekarz by się zaniepokoił gdyby coś było nie tak i powiedział Ci o tym. Genetyczne też mam w czwartek to będziemy razem do czwartku się stresować, ale oczywiście bez przesady i żadnego czytania o chorobach, bo dziecko czuje Twoje samopoczucie i będzie smutne, że mama się tak denerwuje. :tak:

Witam Was poniedzialkowo! Jak minal weekend? U nas tak sobie, bylam w pracy niby tylko po trzy godziny ale jednak zawsze to cos. W sobote pojechalismy tez na zakupy a w niedziele spotkalismy sie ze znajomymi a wieczorem udalo nam sie film obejrzec.

Widze, ze byla dyskusja na temat pasztetow. Glowny powod zeby nie jesc pasztetu jest duza zawartosc witaminy A w watrobce wlasnie, ta witamine trzeba ograniczyc w ciazy wiec dlatego pasztet nie jest zalecany, ale jesli zjesz jedna czy dwie kromki z pasztetem raz na miesiac to nic sie nie stanie!!

Madisoni witaj :)

Novaspace zazdroszcze dobrego samopoczucia, ja jak sie poczuje dobrze na kilka godzin to juz jest cud, pozniej wszystko wraca i znowu mnie mdli i spac mi sie chce..

Ati, Madziolina, Ashlee wtorek juz tuz tuz. Bede trzymac kciuki!

Magda ja marze zeby tak dlugo sobie pospac. Narazie mamy znowu pobudki 20 razy w nocy :( jakbym niemowlaka znowu miala w domu :(

Caro wspolczuje przezyc :(

Bozienka super, ze wycieczka udana. Zawsze to fajnie sie nawdychac swiezego powietrza. No i fajnie, ze w koncu masz meza w domu :)

Ati nigdy nie lecz sie internetem!! Wiem cos o tym!! Zdaj sie na opinie lekarzy, na pewno jest wszystko dobrze, a Ty lepiej wylacz google, zrob sobie pyszna herbatke albo goraca czekolade i sie zrelaksuj!

Haruna niedawno sie pytalam tez o takie bole w podbrzuszu obawialam sie tego bo w pierwszej ciazy tak w ogole nie mialam i dziewczyny mnie uspokoily, ze tak sie wlasnie zdarza. Jak sie bardzo martwisz to zadzwon do lekarza i popros o fachowa opinie.

Szmokusiu moze to znak, ze bedzie dziewczynka ;) chociaz ja nie wierze w taki zabobony w ciazy z synkiem strasznie zbrzydlam i wszyscy obstawiali dziewczynke. To pewnie zmiany hormonalne w ciazy i przykro mi ale maseczki i inne takie raczej nie pomoga. Jedyne co mozesz to sprobuj trzymac zdrowa diete i pij duzo wody, czesto to wlasnie pomaga :)

Dziewczyny co teraz leci w kinach godnego obejrzenia? Albo co bedzie w najblizszym czasie? Zalatwilam sobie randke z mezem, mama zgodzila sie z malym Rozbojnikiem zostac i sie wybierzemy do kina tylko na co?? Patrzylam sie co graja za tydzien w weekend ale nic nie przykulo mojej uwagi.

ŻaBa ja też mam domowy pasztet i smalec też z mięskiem :-) to wpadnij podzielę się. A tak jak byś nie miała jak mnie odwiedzić i nie masz jak zrobić domowego to po prostu patrz na skład co tam jest w tym pasztecie

Magda_z_uk pysznie wygląda ten Twój pasztet

emka to Ty jesz co 3 godziny ja noworodek hehe. J też często szamałam teraz mi troche przeszło. Mąż się śmiał że cały czas buzią ruszam

Haruna u mni na wysokości jajnika ale z prawej strony taki ból ostatnio mi dokucza ale nie często

madisoni Witam rozgość się

madziolina, Aschlee, chocolatequa trzymam kciuki za wtorkową wizyte i czekamy na wieści na pewno będą dobre

Aschlee trzymam kciuki już starczy Ci tych stresów. Ale Wam fajnie że już wiecie co będziecie mieli też bym chciała

Carolajna a Ty nadal w szpitalu? trzymaj się kobitko i odpoczywaj

Bozienka; u mnie jak mąz w domu to też mało mnie na forum czyli weekendy chociaż mój wraca codziennie do domu ale ok 18 nieraz pużniej więc weekendy przeważnie razem gdzieś.

Ati zdjęcia nie otworzyłam ale mi się wydaje że na takim etapie tak jest a jak się denerwujesz to zapytaj lekarza o to.

uuuu udało się mam nadzieje że nic nie przeoczyłam

reklama
Dzień dobry :) trzymam kciuki za maluszki i mamusie :)
Moja wizyta też we wtorek, ale miniony. Przezierność karkowa 1,01 cm, kość nosowa jest. Maluszek miał nieco ponad 4 cm. Następna wizyta 21 sierpnia.

Do góry