reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Olej kokosowy tak jak magda z uk mowi ma stala konsystencje. Mi tez sie kojarzy ze smalcem :-) ale jak sie go wezmie w rece to pod wplywem temperatury ciała sam sie rozpusci. Niektorzy lubia go wczesniej podgrzac, wtedy z koloru bialego zamienia sie w przezroczysty i jest po prostu płynny. Mozna go dostac w sklepach ze zdrowa zywnoscia i w Polsce i za granica, a nawet w niektorych supermarketach :-)

reklama
Cześć Dziewczyny

naprzeciw nas remontują dom i mam tak strasznie dość tego hałasu, zamieszania, że naprawdę ledwie nad sobą panuję :( Czasem mam ochote wyskoczyć i zrobić im krzywdę, człowiek budzi się rano i już ma dość przez nich ;/

Pogoda ładna, jak mąż wróci z pracy mamy iść na jakiś festyn, ale żeby mi się chcialo, to nie...
Zresztą mu też się dostanie za bajzel w kuchni który zastałam rano

Czy Wasi mężowie pomagają Wam w domu? Bo ja jak nie powiem, nie przypomne a i w ostateczności nie ryknę to nie poczuwa się do niczego :/
Eh, jak się pozbyć tej wściekłości ... Życze Wam lepszego dnia

Ja tez mam remont obok, młotem walą ale jakoś mnie nie rusza na szczęście [emoji2] nawet spać przy nim mogę.

Nova nie przejmuj sie mężem ja też jak nic nie powiem to nic nie zrobi [emoji19]

Udanego dnia [emoji2]

Hej dziewczynki :-) znowu u nas gorąco i znowu ostrzeżenie przed burzami gradem wiatrem .... ciekawe ci z tego wyjdzie ;-)
Mąż dzisiaj wraca i zostaje 10 dni :-) wkoncu trochę w domu posiedzi :-D wiec pewnie będę troszkę rzadziej was czytać ale napewno będę ;-)

Nova ja mojego 6 lat uczę pomagać w domu i jak narazie pozmywa, zamiecie, czasem podłogę zmyje, jak mu dokładnie powiem co ma kupić to na jakieś małe zakupy pójdzie. Do czasu pojawienia się dziecka mam zamiar jeszcze trochę go nauczyć :)
U mnie od rana pada i całe niebo zachmurzone, a moje siostrzenice przyjeżdżają i trochę mnie to martwi :(

Dzień dobry :-)

U nas dziś wyjątkowo nie pada. Będziemy robić grill. Mąż wraca do pracy już w poniedziałek...już mi smutno :-(

Nova mój mąż to złoty człowiek. Pomaga mi w domu bardzo dużo. To on czyści łazienkę,myje okna,robi porządki u dzieci i w salonie. To on segreguje śmieci, odkurza tak generalnie ( ja na codzień,ale bez odsuwania mebli). Jak jest w domu,to wiesza pranie ( a piore bardzo dużo), czyści piekarnik i okap ( specjalnym śmierdzącym płynem), myje żyrandole itd. Wiadomo,że ja codziennie wszystko ogarniam,a on w weekendy robi to tak fest. No i ogród i podjazd. Doglada, dba, myje itp. Powiem tylko, że nie zawsze było tak kolorowo. Pewne rzeczy musieliśmy w naszym związku wypracować ;-)

Hej Dziewczyny melduje się że żyje ale nie mam jak nadrobić. Jesteśmy u znajomych od wczoraj i pewnie w poniedziałek dopiero będę nadrabiać. Coś mie moge ostatnio się wbić temat:-(.
Po niedzieli fotke brzucha wrzuce bo koleżanka niewiedząć po brzuszku coś zaczęła podejrzewać to chyba już ciążowy się robi.
Pozdrawiam i udanego weekendu

Ja w pierwszej ciazy sie smarowalam specjalnym olejkiem na rozstepy. Smarowalam tylko brzuch i zero rozstepow za to mi wyszly na tylku i udach tak wiec dziewczyny smarujcie nie tylko brzuch :)

Maz mi pomaga bardzo, od poczatku od pierwszej randki mu mowilam ze ja nie z tych co sprzataja po kims i jak jest leniem i nie umie po sobie sprzatmac czy sam od siebir odkurzyc czy cos innego zrobic to to nie ma sensu. W koncu razem sie balagani wiec razem trzeba sprzatac. On odkurza, myje naczynia, okna, zajmuje sie smieciami, robi i wiesza pranie a takze prasuje.

Dzis zwymiotowalam w pracy, poczulam taki okropny zapach nie wiem skad i ledwo zdarzylam do toalety!!! Masakra.

reklama
Dziewczyny mam pytanie [emoji3] coraz czesciej nachodzi mnie ochota na pasztet a dzisiaj to za mna smalec chodzi. Mozna czy raczej nie? [emoji53]

Do góry