reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Demollka tak plamienia ustepuja w zasadzie mozna powiedziec ze prawie ich juz nie ma.Mam nadzieje ze teraz bedzie tylko lepiej.

Ojj tak ja jak zjem to strasznie mi brzuch wywala...teraz wszystkie musimy przywyknac ze lada moment nasze ciuszki zaczna sie "kurczyc" hihi

Magda kochanie Ty nigdy o nikim nie zapominasz....podziwiam za brak sklerozy bo ja jak przeczytam calosc tozapominam co komu odpisac hihi

Ostatnia edycja:
Cześć wszystkim,

Ja się wprawdzie wpisywałam na samym początku ale potem postanowiłam się wstrzymać do pierwszego usg, żeby się za bardzo nie nastawiać i nie przyzwyczajac do tej ciąży dopóki nie będe pewna że wszystko jest w porządku. Usg miałam we wtorek i wszystko wyglądało tak jak powinno. Niestety 2 dni później znowu stres bo pojawiło się jakieś brunatne plamienie. Oczywiście panika, usg, podobno mam jakiś mały krwiak ale lekarz kazał mi się nie przejmować, to częste i najprawdopodobniej samo się wchłonie. Dziecko mierzy o jeden dzień do przodu, serducho 153/m, więc powinnam się uspokoić (tym bardziej że już nie plamię)..... ale jakoś nie mogę. Ciągle myśle że coś będzie nie tak, nie mogę wyluzować. To ciąża z in vitro, długo wyczekana, ja mam już 35 lat, mieszkamy za granicą gdzie ta procedura jest strzasznie droga i nie wiem czy bym miała siłę przez to jeszcze raz przechodzić. Tak więć okropnie się denerwuje, co niszczy całą radość z ciąży. Nie wiem jak sobie z tym radzić.

Retromama wiem co czujesz Skarbie ale musimy byc dobrej mysli.Wszystko musi byc ok

Mnie lekarz wczoraj profilaktycznie kazal zrobic test jak zobacze ze mocz wyglada jak woda ( zeby byl jak najbardziej rozcienczony ).I jezeli kreska nie bedzie wyrazna odrazu kontrola a jezeli wyrazna to mam spac spokojnie ale mimo wszystko czlowiek mysli...

Ok kochane moje na pewno dam znac co to za niespodzianka ;)
Maz dzwonil za ok 4,5 do 5 godzin beda w domu

Ostatnia edycja:
Moze Asch jakies zwierzatko?
Retromama to normalne, ze sie denerwujesz. Bedzie wszystko dobrze, zajmij sie czyms, gotuj, szyj, no nie wiem, bo kazda z nas sie denerwuje, ale nic na to nie poradzimy! Jak brzuszek zobaczysz to bedzie latwiej!

Madziolinko watpie bo juz mamy zwierzaczka no i nie kupowal,smyczek,obrozek,karm,klatek nic takiego...no jeszcze troche i zobaczymy :)

Ej juz drugi dzien z rzedu ptak tak lats ze uderza w moje okno...no przeciez zawalu mozna dostac jak tak trzasnie

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny. Ja w ogóle jestem straszna pesymistka i panikara. Mam nadzieję że przetrwam jakoś ten pierwszy trymestr i nie zwariuję. A może nawet wyluzuje na tyle żeby zacząć się cieszyć a nie bać. Marzenie....

Retromama wiele z nas jest tu po przejściach o obok radości czuje ogromny strach i tak długo ostanie , podejrzewam że do samego końca. Ja czekam na Maleństwo 5 lat i wiem ile nadziei pokladasz ale nie pozostaje nam nic innego jak wierzyć ze będzie dobrze:)
Asch a może niespodzianką będzie Ktoś( jakaś osoba) a nie coś:) jak na tyle godzin mąż zniknął:)
A ja właśnie zmierzyłam zamówione z UK staniki C i powiem Wam żebym taki luz w nich miała to nie za bardzo, muszę domówić D.Tak się zastanawiam bo na początku jak miałam podwójne hormoniki to miałam jeszcze większy biust to pewnie na D bym się nie załapała hihi Was też tak biust oszalał?

reklama
Do góry