reklama
Krateczka
Fanka BB :)
Już tak miałam spotkać się z październikowa mama to pośpieszyłam się z porodem o 5 tygodnispotkacie się na porodówce i nie będziecie wiedziały że się znacie z forum
Monia0731
Cześć dziewczyny, ja miałam trochę zamieszanie i nic nie pisałam. Też jestem po wizycie, byłam przestraszona, bo jakby objawy mi przeszły. Nudności, mdłości… została tylko senność i posmak w ustach. Z dzieckiem wszystko ok, na reszcie mam chociaż wstępnie ustalony wiek zarodka (7w4d) i termin porodu na 21.02. Z miesiączki wychodzi mi 12w
Prenatalne mam 7.08
Ja też jestem z Krakowa! Planuje rodzić na Kopernika, a inne krakowianki na jaki szpital stawiają ?
Prenatalne mam 7.08
Ja też jestem z Krakowa! Planuje rodzić na Kopernika, a inne krakowianki na jaki szpital stawiają ?
Krateczka
@Monia0731 córkę rodziłam na Ujastku, teraz tez napewno tam. Moja lekarka prowadząca tez tam pracuje. Poza psychologiem szpitalnym byłam bardzo zadowolona zaczynajac od doradcy laktacyjnego kończąc na aniołach z oddziału intensywnej terapii noworodka.
xmajloxx
Zaangażowana w BB
Mówiłaś temu na nfz że chodzisz prywatnie ? Zastanawiam się właśnie co mu powiedzieć bo i te luteine przyjmujeJa chodzę na NFZ i prywatnie. Na nfz właśnie by badania mieć darmowe
kindulek
Zaciekawiona BB
Ufff co za ulga@kindulek to dobrze, ze chociaż mężów mamy innych
Ja myślałam o Żeromskim, słyszałam że są dość mocno nastawieni na karmienie piersią na czym mi dość mocno zależy. Ale jeszcze przyjdzie czas na analizowanie szpitali ale słyszałam że organizują dni otwarte gdzie można się umówić i przyjść na oglądanie sali porodowych i poporodowych - fajna opcja!
Dziewczyny ja już po wizycie . Odetchnęłam z ulga . Dzidzia ma już 3,5 cm z USG wychodzi 10+3 , widziałam jak ruszą rączkami i nóżkami Jest krwiak 8 mm doktor powiedziała że wracamy do utrogestanu ( powiedziała że nie powinien być odstawiony) , uspokoiła mnie . Dodatkowo dała mi skierowanie na darmowe badania prenatalne … powiem Wam że na prawdę mocno zastanawiam się nad zmianą lekarza prowadzącego.
Krateczka
Ufff co za ulga
Ja myślałam o Żeromskim, słyszałam że są dość mocno nastawieni na karmienie piersią na czym mi dość mocno zależy. Ale jeszcze przyjdzie czas na analizowanie szpitali ale słyszałam że organizują dni otwarte gdzie można się umówić i przyjść na oglądanie sali porodowych i poporodowych - fajna opcja!
Dla mnie z prostego powodu odpada Żeromski - nie ma neonatologii i w razie problemów z dzieckiem przewożą je do prokocimia. Niby nikt nie zakłada, Że wydarzy się coś złego ale zycie pisze swoje scenariusze. Oczywiście to jest tylko moja luźna reflekcje życiowa „matki po przejściach” i pewnie szpital jest dobry
Ty też rodziłaś w 2019, dobrze kojarzę? U mnie z listopada zrobił się październik, więc i teraz obstawiam, że styczeń bardziej prawdopodobny.Już tak miałam spotkać się z październikowa mama to pośpieszyłam się z porodem o 5 tygodni
reklama
Krateczka
Tak, miałam być październikowa mama. A skończyło się na wrześniuTy też rodziłaś w 2019, dobrze kojarzę? U mnie z listopada zrobił się październik, więc i teraz obstawiam, że styczeń bardziej prawdopodobny.