reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2025

Cześć. Ja narazie po tescie. Miesiączka sie spóźniała kilka dni więc zrobilam test i piękne dwie grube krechy. Dzidzius to totalne Zaskoczenie dla nas. Nieplanowalismy ponieważ mam na pokładzie dwie dziewczynki. 12latke i 7 latke...Ale, że poniósł nas jeden wieczór szaleństw to teraz czekamy na ktosia. Wizytę mam w czwartek... termin może być początek marca ale z uwagi że miałam dwie cc to i będzie 3cia pewnie 2 tyg przed terminem. Dlatego serdecznie Was witam kobiety i oczekuje z Wami. Najbardziej stresuje mnie powiedzieć to w pracy. Pracuje jako nauczyciel w przedszkolu I chciałabym popracować do końca grudnia poniewaz robię awans i nie chce żeby mi przepadł. A to moje dwie kreseczki w 30dc 20240628_184533.jpg

Załączniki

• 20240628_184533.jpg
    20240628_184533.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 68
reklama
Oooo ❤️ !
Moja koleżanka miala urodziny 14 lutego, nawet jej nie widuje a zawsze pamietam o jej urodzinach przez taka datę 😀
I jak samopoczucie?
Oo widzisz hehe 😀 z racji że to moja pierwsza ciąża i to bliźniacza ,myślę że mogę urodzić wcześniej🙈 a czuje się ogólnie dobrze,tylko mam mdłości i ciągle bym spała haha,a Ty jak się czujesz ?😊

Cześć. Ja narazie po tescie. Miesiączka sie spóźniała kilka dni więc zrobilam test i piękne dwie grube krechy. Dzidzius to totalne Zaskoczenie dla nas. Nieplanowalismy ponieważ mam na pokładzie dwie dziewczynki. 12latke i 7 latke...Ale, że poniósł nas jeden wieczór szaleństw to teraz czekamy na ktosia. Wizytę mam w czwartek... termin może być początek marca ale z uwagi że miałam dwie cc to i będzie 3cia pewnie 2 tyg przed terminem. Dlatego serdecznie Was witam kobiety i oczekuje z Wami. Najbardziej stresuje mnie powiedzieć to w pracy. Pracuje jako nauczyciel w przedszkolu I chciałabym popracować do końca grudnia poniewaz robię awans i nie chce żeby mi przepadł. A to moje dwie kreseczki w 30dcZobacz załącznik 1644495
Gratulacje 😍 piekne dwie kreski ❤️ Też mam wizytę w czwartek 😍

Hej dziewczyny byłam wczoraj na wizycie i było widać już serduszko 😍 jestem przeszczęśliwa ale też się strasznie boję okazało się że mam polip na jajniku 3cm i jakaś torbiel na macicy ale lekarz kazał narazie się tym nie przejmować i mamy obserwować czy nie rosnie dostałam acard 150 na noc i zastrzyki w brzuch raz dziennie ( że względu na moją wagę i ryzyko zakrzepicy tak tłumaczyl to lekarz) dostałam również tabletki na mdłości ale jak czytałam na forum to lepiej ich nie brać( ból głowy senności i większe wymioty po odstawieniu) niż brać tym bardziej że dziś już jakoś tych mdłości nie mam fakt tabletki kupiłam ale narazie nie używam. Czy któraś z was też ma polip lub torbiel bo strasznie się tego boje

Ja chcę powiedzieć w pracy po następnej wizycie (dopiero 18/07) 😳😳 Boże tyle czekania 😂 praca nie ciężka fizycznie ale stresująca i wychodzę z założenia że pracodawcy i tak nie docenią nawet jakbym do dnia porodu siedziała w pracy. Zobaczymy jak się będę czuła bo narazie dramat 🙄 jeśli chodzi o te kłucia z lewej czy prawej strony to też mi się zdarzają ale lekarz mówił że to normalne 😉

Dziewczyny, jak przy becie poniżej 10 000 nie zobaczycie jeszcze zarodka to nie panikujcie
🙂
ja byłam u lekarza z betą 9000 z hakiem inni nie było widać poza pęcherzykiem a tydzień później już piękny zarodek i bijące serduszko
😉
także cierpliwości
🙂
My mamy wizytę w piątek- zobaczymy czy nasza fasolka zdrowo przyrasta
🥰

A w którym tygodniu byłyście u gina potwierdzić ciaze? U mnie będzie 6tc. Zastanawiam się czy coś będzie widać... musze iść do lekarza już teraz czyli tydzien po pozytywnym tescie. Będzie to 36dc bo za niecałe 2 tyg wylatujemy do Turcji na wakacje...dlatego chcę żeby lekarz sprawdził czy chociaż pęcherzyk dobrze umiejscowiony...czy w ogóle jest zarodek.No i by dal jakieś zalecenia odnośnie podróży. To nasze wyczekane pierwsze wakacje zagraniczne wraz z dziećmi. One już tak tym żyją że liczę na to że będę mieć zielone światło by polecieć.

A w którym tygodniu byłyście u gina potwierdzić ciaze? U mnie będzie 6tc. Zastanawiam się czy coś będzie widać... musze iść do lekarza już teraz czyli tydzien po pozytywnym tescie. Będzie to 36dc bo za niecałe 2 tyg wylatujemy do Turcji na wakacje...dlatego chcę żeby lekarz sprawdził czy chociaż pęcherzyk dobrze umiejscowiony...czy w ogóle jest zarodek.No i by dal jakieś zalecenia odnośnie podróży. To nasze wyczekane pierwsze wakacje zagraniczne wraz z dziećmi. One już tak tym żyją że liczę na to że będę mieć zielone światło by polecieć.
Ja właśnie byłam w 6 tc (tj dokładnie jak skończyłam 5 a zaczęłam 6 😅) i bulo widać pecherzyki, ale zarodka i serduszek jeszcze nie ale już można stwierdzić ze dobrze położone :)
Trzymam kciuki żeby się udało na wakajki!

reklama
W 6 już powinien być widoczny pęcherzyk, zarodek też ale może też go jeszcze nie być widać. Faktycznie ważne żeby w takim razie ginekolog potwierdził Ci umiejscowienie ciąży i sprawdził czy nie ma nic w jajowodach. A na serduszko z zarodkiem poczekasz po wakacjach :) zapytaj koniecznie czy lot w takim wypadku nie będzie zagrożeniem.

Ostatnia edycja:
Do góry