Ale czad, myślałam, że na to szansa dopiero koło 16-20 tygodniaRaczej tak
reklama
wiola0904
Fanka BB :)
Hej ja już po wizycie. Dzidiz jest, serduszko bije. Sprzęt pamiętający dinozaury nawet pan doktor się smial, że na dziadku pracuje. No ale na nfz, więc plus taki, że badania mam za darmo bo dał mi skierowania na wszystkie 1 trymestru.
Gosia Rumi
Kasiurro bardzo dobrze że poszłaś na L4. Wy jesteście teraz najważniejsi.
A jeszcze jak traktują Cię tam tak nieprzyjemnie, to nawet nie ma się nad czym zastanawiać.
Bangsa polecam zrobić to samo i dbać już tylko o siebie i Maleństwo
A jeszcze jak traktują Cię tam tak nieprzyjemnie, to nawet nie ma się nad czym zastanawiać.
Bangsa polecam zrobić to samo i dbać już tylko o siebie i Maleństwo
Gosia Rumi
Super Wiola Hehehe, a tak stary sprzęt wydaje zdjęcia? Masz dla nas foteczkę?
Fajnie że udało się dostać badania za darmo. Na lepsze podglądy zawsze można sobie pójść prywatnie.
Fajnie że udało się dostać badania za darmo. Na lepsze podglądy zawsze można sobie pójść prywatnie.
Gosia Rumi
Klaudia a jak u Ciebie? Masz nową betę?Dziś 14dpo. Owulację stwierdzam na podstawie testów owulacyjnych,który w 17dc wyszedł pozytywny a 18 juz negatywny. Głównie mam nieregularne miesiączki. Były średnio co 38dni a ostatnio były co 20,25. Miesiączkę wg kalendarzyka owu powinnam dostać 15 czerwca (35dniowy cykl by wyszedł). Tak mam nadzieję,że wyjdzie szczęśliwy finał ...
wiola0904
Kochana nie dostałam zdjęć. Pan doktor miał 3, wyglądały jak wielka plama i wsadził je do mojej kartoteki. Zapytałam na kiedy termin porodu to powiedział, że na tym sprzęcie to on nie poda i dopiero koło 10-11 tyg jak dzidzi będzie większe to wtedy Ogólnie strasznie fajny lekarz, z poczuciem humoru, żartowniś. No ale od dziewczyn czekających że mną dowiedziałam się, że oni robią usg 3-4 razy na całą ciążę, więc ja i tak będę chodzić prywatnie, już umówiłam się na 4sierpnia. Na nfz poszłam bo w ciąże z synkiem prowadziłam prywatnie i jak przekroczylismy kwotę 2500zl za wizyty i badania, to przestaliśmy liczyć a teraz głównie wlansie na darmowych badaniach mi zależało. Na nfz mam wizytę 11sierpnia ale już mnie uprzedził, że usg nie robią wtedySuper Wiola Hehehe, a tak stary sprzęt wydaje zdjęcia? Masz dla nas foteczkę?
Lusia04
Moderator
Ja poznałam na 1 prenatalnych.Ja mam prenatalne 23 lipca, wtedy już będę mieć 12+5 - myślicie, że już wtedy będzie szansa poznać płeć?
Lizi
Początkująca w BB
Też myślałam że słońce albo truskawki, młody ma 4 lata i 3 miesiące, w zeszłym roku miał podobną wysypkę, to lekarz stwierdził szkarlatyna (ani gorączki ani czerwonego gardła nic po za wysypka a byliśmy dzień wcześniej na plaży cały dzień) i wysypka była na całym ciele. Będę mu dawać piriton i postaram się o wapno. A ja myślę że będę mieć dziewczynkę. Takie mam odczucie od pierwszego usg, a jest mi obojętne co będzie nie mam preferencji. Z młodym też nie miałam, a od razu wiedzialam ze chłopak, tak po prostu przeczucie
reklama
Straszny u nas jest system, że na NFZ są tylko 3 badania USG- jeszcze na takim sprzęcie, że nic nie widać. Ja chodzę prywatnie, miałam 2 wizyty i już 2 razy USG robione, dodatkowo cytologię, ręczne badanie piersi, USG piersi, węzłów chłonnych i tarczycyKochana nie dostałam zdjęć. Pan doktor miał 3, wyglądały jak wielka plama i wsadził je do mojej kartoteki. Zapytałam na kiedy termin porodu to powiedział, że na tym sprzęcie to on nie poda i dopiero koło 10-11 tyg jak dzidzi będzie większe to wtedy Ogólnie strasznie fajny lekarz, z poczuciem humoru, żartowniś. No ale od dziewczyn czekających że mną dowiedziałam się, że oni robią usg 3-4 razy na całą ciążę, więc ja i tak będę chodzić prywatnie, już umówiłam się na 4sierpnia. Na nfz poszłam bo w ciąże z synkiem prowadziłam prywatnie i jak przekroczylismy kwotę 2500zl za wizyty i badania, to przestaliśmy liczyć a teraz głównie wlansie na darmowych badaniach mi zależało. Na nfz mam wizytę 11sierpnia ale już mnie uprzedził, że usg nie robią wtedy