reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
Kasiurro bardzo dobrze że poszłaś na L4. Wy jesteście teraz najważniejsi.
A jeszcze jak traktują Cię tam tak nieprzyjemnie, to nawet nie ma się nad czym zastanawiać. 😁
Bangsa polecam zrobić to samo i dbać już tylko o siebie i Maleństwo 💚

Super Wiola 🥳 Hehehe, a tak stary sprzęt wydaje zdjęcia? Masz dla nas foteczkę? 😁
Fajnie że udało się dostać badania za darmo. Na lepsze podglądy zawsze można sobie pójść prywatnie.

Dziś 14dpo. Owulację stwierdzam na podstawie testów owulacyjnych,który w 17dc wyszedł pozytywny a 18 juz negatywny. Głównie mam nieregularne miesiączki. Były średnio co 38dni a ostatnio były co 20,25. Miesiączkę wg kalendarzyka owu powinnam dostać 15 czerwca (35dniowy cykl by wyszedł). Tak mam nadzieję,że wyjdzie szczęśliwy finał ...
Klaudia a jak u Ciebie? Masz nową betę?

Super Wiola 🥳 Hehehe, a tak stary sprzęt wydaje zdjęcia? Masz dla nas foteczkę? 😁
Fajnie że udało się dostać badania za darmo. Na lepsze podglądy zawsze można sobie pójść prywatnie.
Kochana nie dostałam zdjęć. Pan doktor miał 3, wyglądały jak wielka plama 🤣🤣🤣 i wsadził je do mojej kartoteki. Zapytałam na kiedy termin porodu to powiedział, że na tym sprzęcie to on nie poda i dopiero koło 10-11 tyg jak dzidzi będzie większe to wtedy 🤣🤣🤣Ogólnie strasznie fajny lekarz, z poczuciem humoru, żartowniś. No ale od dziewczyn czekających że mną dowiedziałam się, że oni robią usg 3-4 razy na całą ciążę, więc ja i tak będę chodzić prywatnie, już umówiłam się na 4sierpnia. Na nfz poszłam bo w ciąże z synkiem prowadziłam prywatnie i jak przekroczylismy kwotę 2500zl za wizyty i badania, to przestaliśmy liczyć a teraz głównie wlansie na darmowych badaniach mi zależało. Na nfz mam wizytę 11sierpnia ale już mnie uprzedził, że usg nie robią wtedy 🙈

Też myślałam że słońce albo truskawki, młody ma 4 lata i 3 miesiące, w zeszłym roku miał podobną wysypkę, to lekarz stwierdził szkarlatyna (ani gorączki ani czerwonego gardła nic po za wysypka a byliśmy dzień wcześniej na plaży cały dzień) i wysypka była na całym ciele. Będę mu dawać piriton i postaram się o wapno. A ja myślę że będę mieć dziewczynkę. Takie mam odczucie od pierwszego usg, a jest mi obojętne co będzie :) nie mam preferencji. Z młodym też nie miałam, a od razu wiedzialam ze chłopak, tak po prostu przeczucie :)

reklama
Kochana nie dostałam zdjęć. Pan doktor miał 3, wyglądały jak wielka plama 🤣🤣🤣 i wsadził je do mojej kartoteki. Zapytałam na kiedy termin porodu to powiedział, że na tym sprzęcie to on nie poda i dopiero koło 10-11 tyg jak dzidzi będzie większe to wtedy 🤣🤣🤣Ogólnie strasznie fajny lekarz, z poczuciem humoru, żartowniś. No ale od dziewczyn czekających że mną dowiedziałam się, że oni robią usg 3-4 razy na całą ciążę, więc ja i tak będę chodzić prywatnie, już umówiłam się na 4sierpnia. Na nfz poszłam bo w ciąże z synkiem prowadziłam prywatnie i jak przekroczylismy kwotę 2500zl za wizyty i badania, to przestaliśmy liczyć a teraz głównie wlansie na darmowych badaniach mi zależało. Na nfz mam wizytę 11sierpnia ale już mnie uprzedził, że usg nie robią wtedy 🙈
Straszny u nas jest system, że na NFZ są tylko 3 badania USG- jeszcze na takim sprzęcie, że nic nie widać. Ja chodzę prywatnie, miałam 2 wizyty i już 2 razy USG robione, dodatkowo cytologię, ręczne badanie piersi, USG piersi, węzłów chłonnych i tarczycy 🙈

Do góry