reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Hej dziewczyny potrzebuje porady:(
W zeszłym tygodniu zaczęłam krwawić trwało to 3minutki ale krew była jasno czerwona byłam u lekarza wszystko sprawdził beta wyszła ok myślał ze to jednorazowa akcja ale dziś była powtórka poszłam się załatwić podczas parcia wyleciała ze mnie krew znowu jasnoczerwona żywa…było tego max jedna wkładka…tracę wiarę :(
Macie jakieś pomysły od czego tak jest?
Niestety nie wiem ale ja w pierwszej ciąży też miałam tylko nie taka normalna krew tylko trochę to lekarz w trybie pilnym do szpitala. Leżenie plackiem magnez nospa i luteina itd. Wszystko skończyło się dobrze

reklama
@Klaudia246 współczuję stresu ale takie krwawienia są czasami spowodowane pęknięciem jakiegoś naczynka. Weź tą końską dawkę duphastonu (tak jak napisał lekarz), do tego magnez i odpoczywaj. Z tego co pamiętam to masz na tyle młodą ciążę że nawet gdybyś jechała na IP to pewnie i tak poradziliby brać jedynie duphaston 🙄 postaraj się nie denerwować bo to nie poprawi sytuacji a może jedynie zaszkodzić. Wszystko będzie dobrze ✊

Ja dzisiaj też czuje jakieś dziwne bóle jajników... Raz jednego raz drugiego 🙄 i takie nieprzyjemne kłucie w podbrzuszu 😕 wcześniej czułam takie ćmienie jak na okres a to teraz jest bardzo niefajne uczucie. Mam nadzieję że to nic poważnego 😞

Dziewczyny jeśli idę do gin w 5 +0 to lekarz nie określi mi terminu porodu? Robi to dopiero jak serduszko jest?
Serduszko nie ma nic do rzeczy oceni po rozmiarze zarodka kiedy mogło dość do zapłodnienia
Najmłodsze ma 2.5roku. Bo tak to mam troje w tym 186cm syna😆
O kurcze. Po tej ciąży będziesz chyba naszym trenerem grupowym żeby mieć taką figurę 😊
Dawno mnie nie bylo ale dość słabo sie czułam. Wymioty, mdłości, senność i brak mocy 🙈 ale dzis mialam wizytę wkoncu i piękne moje maleństwo jest. Dokładnie 6tc+5dni. Z OM termin porodu na 2 luty 2022 a z USG 4 luty :) serduszko pięknie biło więc jestem szczęśliwa 🥰Zobacz załącznik 1282801
To mamy ten sam termin z USG😊

A, no i jeszcze jedno. Pamiętacie jak wczoraj panikowałam z tą cukrzycą ciążową? Norma glukozy jest do 92 w ciąży, mnie wyszło 94. Ale robiłam też takie badanie jak hemoglobina glikowana. Ona pokazuje średnie stężenie glukozy w krwi z trzech miesięcy. I tutaj wyszło 4,8% a norma jest od 4-6 🙄 więc ten wynik akurat nie jest najgorszy. Sama już zgłupiałam 🙄 dzwoniłam dzisiaj do apteki i chyba pojade jutro po glukometr. Jak kupie paski to glukometr jest za darmo. No i będę sprawdzać jak się te moje cukry zachowują 😞

reklama
Ja dzisiaj też czuje jakieś dziwne bóle jajników... Raz jednego raz drugiego 🙄 i takie nieprzyjemne kłucie w podbrzuszu 😕 wcześniej czułam takie ćmienie jak na okres a to teraz jest bardzo niefajne uczucie. Mam nadzieję że to nic poważnego 😞
Jestem po wizycie, też tak mam. Identycznie. Luteine dopochwowo mi przepisała. I nospe doraznie

Do góry