reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Ja w poronionej ciąży miałam widoczny zarodek z bijącym serduszkiem w 6+1. Ale betę miałam też dużo niższą od Twojej i już wtedy słabo przyrastała. Także na to nie ma reguły... Czasami dziewczyny czekają na ❤ nawet do 8 tygodnia ☺ kiedy lekarz kazał przyjść na kontrolę?
Za tydzień ze już powinno być serduszko tak mi powiedział 🙂

reklama
Kurcze, jakie Wy macie duże te przyrosty 🙈 ja się cieszyłam że miałam ponad 100% ale widzę że tutaj idziecie na rekord 😁

Też tak się stresujecie przed odczytaniem wyników? Ja powtarzałam betę wczoraj i podałam mężowi dane do logowania po wyniki bo dla mnie to jest straszny moment... Mój ginekolog na wiadomość z wczorajszym wynikiem odpisał że kontrola bety w poniedziałek 🤦‍♀️ myślałam że wyliczy mi kiedy mniej więcej wizyta a każe mi się ciągle kłuć. A ja tak naprawdę mam tylko jedną żyłę zdolną do pobrania krwi 🙈
Ten odczyt wyniku w poniedziałek to już w ogóle będzie zjazd... Znowu każe mężowi sprawdzić 🙄
To się przyzwyczaj do pobierania krwi, bo w ciąży to ciagle trzeba jakieś badania robić 🙊😅

Hej :) przywitam się i ja nieśmiało :) aplikacja pokazuje termin na 22luty. To moja trzecia ciąża, pierwsza poroniona, z drugiej mam prawie 11miesiecznego synka. Oby teraz było wszystko dobrze. Pozdrawiam wszystkie Mamusie
Musi byc dobrze. Mi również pokazuje na 22luty:)
Wybralam się do ginekologa bo chciałam rozpocząć monitoring cyklu. Wcześniej wg objawów miałam owu ok 16dc więc umówiłam sie na wizytę tego 12dnia żeby zobaczyć jak pęcherzyki. No i ginekolog mówi że został płyn w Zatoce i endometrium wygląda na drugą połowę, miało jakoś 8,4mm więc już raczej po owulacji. A kochaliśmy się tylko raz trzy dni przed tą wizytą 🙈 także te dwie kreski były dla mnie ogromnym zaskoczeniem
Witam nowe koleżanki. Uwielbiam zaglądać i miec co czytać 😄
Stelle bo to tak jest ze jak ma byc to będzie 😃

I podobnie u mnie gdzie przed tym cyklem rozmawialam z mezem ze ustalam sobie zabieg na lipiec bo juz nic z tego nie bedzie. Zabukowalam termin haha( wyniki badan tez mnie schładzaly) . Nawet nie staralismy sie wstrzelić. I wrocilam ostro do cwiczen.
❤️W 11dc a drugie ❤️15dc i uwazam na 99% ze owulka byla 14dc.. Jesli dzien pozniej to widoczny cien gołym okiem wyszedlby mi w 9dpo a nie 10dpo najtanszym paskowym testem o czułości 25🙈(z doświadczenia wiem ze nie kazda 10 bedzie czulsza od 25 dlatego mam swoja ulubiona firme z tanszej półki) ale i oczywiście na pamietke taki za miliony ktory uwazam najlepszy na rynku tu do wykrywania wczesnej ciazy. Tym bardziej 😍

I gratuluje laski pieknych przyrostów. Ja ciesze oko ciemniejącym testem😄

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry