reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

Jak dla mnie Antoś. Ja na razie mówię na swoje Bożydar. Ale w poprzednich ciążach jak się mnie pytali jak będzie miało na dzieciątko na imię to mówiłam Bożydar albo Bożysława. Mam już córki Oliwka i Iga. O Oliwce marzyłam od dziecka więc nie było problemu. Drugiej się zastanawiałam i jak się urodziła i oznajmiliśmy że będzie Iga to wiele osób kręciło głową. U nas na wsi takiego nie było. A teraz wszyscy mówią że nie wyobrażają sobie innego imienia dla niej. Teraz Oliwka chodzi i wymyśla. Mąż chce dać imię po sobie - Jan ale ja jak mantrę powtarzam że imię daje matka a nazwisko ojciec. Wysłuchuję propozycji ale w tyle głowy mam imię Roch. Które z racji świetego patrona nawet moja mama nie krytykuje. Ale jak już pisałam na razie w domu i w pracy mówią na dzieciątko Bożydar. Co do drugiego to moje mają po babciach. Stanisława i Władysława. Drugiego raczej nikt nie zna.

reklama
Kochane leżę już w swoim łóżku...obok maz, młodsza córa już śpi, starsza zasypia...a ja marze o spokojnym śnie bez zgagi [emoji849][emoji19]

Życzę Wam moje drogie spokojnej nocy, a tym które mogą stosunkowo udanej [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mi bardzo podoba się Antoś, Wojtek niekoniecznie...podoba mi się jeszcze Ignas

16ud3e3kpztre1wh.png
Ignasia mam już w domu[emoji7]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny chciałam dać dziewczynce na drugie imię Bolesława po mojej ukochanej babci myślicie że będą się z niej śmiać?
Ja mam na drugie imię to z tych imion starych, śmiesznych w dzisiejszych czasach, ale drugiego imienia używam tylko w sprawach urzędowych. Znają je tylko bliscy w sumie. Jeśli jest to dla Ciebie ważne to ja bym dala to imię córce, tym bardziej że na drugie, symboliczne :)

Dziewczyny, a skoro tak o imionach, które imię jest ładniejsze Wojtus czy Antos? Może macie jakieś propozycje imion dla chłopca?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Dla mnie zdecydowanie Wojtuś! Chyba za dużo Antkow wokół mnie... Nawet chciałam mieć Wojtusia, ale mąż ma małego kuzyna o tym imieniu i nie chciał powtarzać :)

@mavika u mnie jesli beda dziewczynki to jedna na drugie dostanie Teresa po mamie mojego niemeza a druga Maria albo Marianna po moim tacie (Marian).

@Chrzaszczyk oba mi sie podobaja, a Antosiow juz jest taaaaka chmara, ze wolalabym Wojtka :)

@gosiunia:) moj na dzieci mowi Lech i Jaroslaw [emoji85][emoji23]
Moja mamcia jest Wladyslawa :)

@AlexF no pochawal sie jak masz na drugie :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja mam na drugie imię to z tych imion starych, śmiesznych w dzisiejszych czasach, ale drugiego imienia używam tylko w sprawach urzędowych. Znają je tylko bliscy w sumie. Jeśli jest to dla Ciebie ważne to ja bym dala to imię córce, tym bardziej że na drugie, symboliczne :)
No wlasnie tak myślę że w szkole raczej nikt nie wie jak się ma na drugie. A Babcia była dla mnie bardzo ważna, chciałabym zachować jej cząstkę choć w drugim imieniu córki.

@Paraplu Teresa i Maria nie są takie dziwne jak Bolesława :) Myślę jeszcze nad Bożeną bo tak do Babci mówili.

Do góry