reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

Melduje się! Oczywiście spałam całe popołudnie...głowa jak mnie bolala, tak dalej bóli. Co do badania- USG bardzo szczegółowe. Niestety moje dziecię nie chciało współpracować z panem doktorem i trochę się męczył i mnie także. Na tyle co udało mu się zobaczyc, to powiedział że jest ok. Oczywiście zaznaczył że pełen wynik za tydzień z biochemia krwi. Wynik do odbioru w poniedziałek. Aaaa i na jego oko to będzie dziewczynka! Pierwsza wnuczka dla naszych rodziców.

Edit- termin się nadal przesuwa, wg USG 25.01.2018. Maleństwo ma całe 8 cm ;-)

No to super, masz tu chyba "najstarszą" ciążę :) 8cm to już na prawdę poważna wielkość. Cieszymy się razem z Tobą :) tam gdzie ja robię pappa, robią chyba 2 razy USG jeśli trzeba: w dniu pobrania krwi do badan i jak już mają wyniki, tak dla pewności.

reklama
@coldold czytałam trochę. Pewnie więcej się dowiem na USG prenatalnym w piątek. Ale pierwsze co się rzuciło w oczy to ten guzik. I gin od razu "o i chyba znamy już płeć" . Zobaczymy :)
Wiesz, ja już sama nie wiem. W sumie co lekarz to lekarz, z drugiej strony moja siostra też jest lekarzem, może nie ginekologiem, ale neonatologiem i twierdzi, że nie ma szans na prącie na tym etapie. W tym tygodniu są niby tylko wyrostki płciowe, ale od ich położenia można poznać płeć. Więc może i to dostrzegł Twój?

Robią tych USG setki, raczej się znają na robocie.

Ja natomiast, gdybyś nic nie mówiła i gdybym widziała tylko te zdjęcia to bym obstawiała dziewczynkę. Ale ja już pewnie wszędzie widzę dziewczynki, bo sama chcę.

Moje ponad 6 cm szczęście. A zobaczcie co jest na drugim zdjęciu koło nóżki. Lekarka mówiła że rzadko się zdarza tak wcześnie ale chyba będziemy mieć w końcu dziedzica:)

Super [emoji16]

No widzisz, mi tez objawy w 11 tygodniu wróciły. :)

Ty się może lepiej nie wstawiaj :D [emoji23] przepraszam, nie mogłam się powstrzymać ;)

Hahaha

Trzeźwa to będę napewno ale dopiero teraz zauważyłam, że pisałam to po polskiemu, a nie po polsku: niektóre rozdzielnie. Zwale na literowke. Tylko do zwalania się nie czepiaj.[emoji5]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Buahahaha

Melduje się! Oczywiście spałam całe popołudnie...głowa jak mnie bolala, tak dalej bóli. Co do badania- USG bardzo szczegółowe. Niestety moje dziecię nie chciało współpracować z panem doktorem i trochę się męczył i mnie także. Na tyle co udało mu się zobaczyc, to powiedział że jest ok. Oczywiście zaznaczył że pełen wynik za tydzień z biochemia krwi. Wynik do odbioru w poniedziałek. Aaaa i na jego oko to będzie dziewczynka! Pierwsza wnuczka dla naszych rodziców.

Edit- termin się nadal przesuwa, wg USG 25.01.2018. Maleństwo ma całe 8 cm ;-)

Rewelacja [emoji16]

To ja pewnie tak wierzę w tego chłopca ma mam w domu dwie dziewczyny :)

Jedziemy na tym samym wózku...śmieje się, ze dojrzałam do chłopca, no i nie fakt, ze mężowi by było lżej, bo teraz to fest babiniec, bo nawet pies- suka [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@gosiunia:) matko z wygladu to juz najprawdziwszy czlowiek! [emoji33][emoji7][emoji173]️ niesamowite! A

@mavika do mnie nie dociera, ze ruszaja sie takie maluchy [emoji33] do tej pory jestem po wrazeniem ostaniego USG.

@Joanka1 super!!! [emoji322][emoji323] jak bedzie dziewczynka to bedzie szal pewnie w rodzinie :)

@Sylviia moje 32mm, matko gdzie im do 8cm [emoji33] 2-3 tygodnie roznicy a z rozmiarach przepasc.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry