reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

reklama
Dziewczyny, wychodzi mi opryszczka na ustach (nie pierwszy raz, średnio 2, 3 razy w roku mnie trafia). Macie jakieś doświadczenia, czym to zwalczyć? Zastosowałam już dzisiaj czosnek i miód.
Ja juz zaliczyłam od początku ciąży trzy. Lekarz przepisuje mi heviran 200 i smaruje maścią dostępna w aptece bez recepty. Niby te leki na wirusa opryszczki nie maja wpływu na malucha. Organizm jest poprostu osłabiony.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Przykro mi, że taki uparciuch. Jak to się mówi, do tanga Trzeba dwojga i sama głową muru nie przebijesz. Może jak pomieezkasz u mamy dłużej to zrozumie, że popełnia blad i podejmie jakieś kroki. Albo rozmowę z rodzicami albo własne mieszkanie. Bo może wystarczy z rodzicami porozmawiać i wypracować jakiś kompromis.

Jej jak ktos nigdy nie mial takiej sytuacji to nawet ciezko doradzic. Wiem ze najwazniejsze w zwiazku jest to zebyscoe to Wy byli dla siebie najwazniejsi. My wspolnie przetrwalismy 14 operacji i zabiegow meza i choc bywalo naprawde ciezko to milosc pomogla. Ale my zawsze za soba jak w dym wiec nie potrafie nic doradzic. Ale z calego serca mam nadzieje ze jesli jeszcze nie sie opamietal to zrobi to jak tylko wezmie maluszka na rece i bedziecie bardzo szczesliwi a jedno bedzie za drugim

Ja przy 2 ciąży z zakupami nie szalałam zresztą w 33 tyg okazało się ze jednak będzie dziewczynka wiec odechciało mi się zakupów bo zglupialam :) większość miałam po synku jedynie przy okazji kupilam parę rzeczy ,z chemii tez wielce nic nie szalałam bo uważam ze to bez sensu i nie potrzebne chyba że dziecko to atopowiec.Teraz pewnie będzie tak samo zbiore się na koniec ciąży ;) a w razie wu jest mąż zakupy tez umie zrobić

Napisane na SM-N910F w aplikacji Forum BabyBoom

Ehh a ja znow mam spadek nastroju :( stres i strach :( znow czekam na czwartek jak na wyrok :(
Jesli uda mi sie szczesliwie urodzic te dzieci to moja ostatnia ciaza. Ja sie so tego nie nadaje. Wykancza mnie ten ciagly stres :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja już mam pieluchy i pościel, ale tylko dlatego, że w pewnym sklepie internetowym był chyba jakiś błąd systemu i były Pampersy, pościel po 5 zł.
Kupiłam 9 paczek i część dałam siostrze [emoji1]

Ehh a ja znow mam spadek nastroju :( stres i strach :( znow czekam na czwartek jak na wyrok :(
Jesli uda mi sie szczesliwie urodzic te dzieci to moja ostatnia ciaza. Ja sie so tego nie nadaje. Wykancza mnie ten ciagly stres :(

Ja mam to samo. Wszyscy mnie wyklinają, że dziecko będzie jedynakiem, ale ja nie dam rady. I też czekam na badanie, jutro wszystko co się da z krwi. Zabulę jak za zboże. A ok. 26 USG. Nawet nie będę Wam mówić jakie mam myśli.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam to samo. Wszyscy mnie wyklinają, że dziecko będzie jedynakiem, ale ja nie dam rady. I też czekam na badanie, jutro wszystko co się da z krwi. Zabulę jak za zboże. A ok. 26 USG. Nawet nie będę Wam mówić jakie mam myśli.

A czemu nie robisz badań na NFZ. Jeszcze może zdążysz przed 26 zapisać się do gina na NFZ i da Ci skierowanie. Przecież nie musi wiedzieć, że chodzisz prywatnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja już mam pieluchy i pościel, ale tylko dlatego, że w pewnym sklepie internetowym był chyba jakiś błąd systemu i były Pampersy, pościel po 5 zł.
Kupiłam 9 paczek i część dałam siostrze [emoji1]

To dobry biznes zrobilas :)

Do góry