coldold
Fanka BB :)
Wydaje mi się, że musisz normalnie przyjść i powiedzieć ze jesteś w ciąży i będziesz miała w dwóch miejscach prowadzoną ciążę. Postawienie sprawy jasno tzn ze prowadzisz ciążę prywatnie a od niego chcesz tylko skierowania, może się nie spotkać ze zrozumieniem
Ja się umówiłam prywatnie na USG na jutro bo bardzo się zestresowałam tą ostatnią wizytą. Mam nadzieję, że wszystko jest dobrze!
Ja bym sie lekarzowi z nfz nie przyznala ze chodze prywatnie bo nie bedzie chcial dawac skierowan pozatym po co ma wiedziec ze masz kase i ze mozesz badania porobic prywatnie.
Ja bym poszla na wizyte i powiedziala ze jestem w ciazy. Po potwierdzeniu ciazy przez lekarza gdyby nie dal skierowan to bym delikatnie zasugerowala ze moze jakies badania by sie przydaly
@coldold dokładnie nie mów że byłaś prywatnie. Przyrznij glupa że to Twoja pierwsza wizyta.
Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom
Popieram jak wyżej! Idź i powiedz, że jesteś w ciąży i już. Ja nie wdawałabym się w szczegóły o prywatnych wizytach, a tym bardziej, że chcesz tylko badania z doświadczenia wiem, że lekarze źle reagują na takie gadanie Możesz prowadzić ciążę na NFZ, a oprócz tego chodzić prywatnie, sama zastanawiałam się nad tym, ale mi dużo badań odopadło w tej ciąży i na start zapłacę 80 zł a nie 300 więc zastaję tylko na prywatnych wizytach
Pewnie macie rację, ale kurde to chłop jest, pewnie mi zrobi USG dowcipne