reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

Oj ja kompletnie nie umiem ogarnąć zimowej wyprawki tego bąbelka. Długo sie zastanawiałam czy zainwestowac w ciepły śpiwór i lżejszy kombinezon czy kombinezon ciepły i kocyk. Pewnie na pierwszy spacer wyjdziemy w polowie marca, kto wie jaka będzie pogoda. Wkoncu postawilam na kombinezon ciepły i jakis lżejszy na kwiecień... i spiworek pewnie tez[emoji28] Ten pierwszy waham sie ale chyba kupie 56. Moj Julus urodził się w pazdzierniku i mąż przywiozl kombinezon na wyjscie ze szpitala, rozmiar 68, nie moglismy go w niego wsadzic, nie dosiegal nawet do nogawek[emoji27] . Trzeba bylo na szybko kupic mniejszy na spacery.
W domu bardzo lekko ubieralam, czesto wietrzylam dupke,wiec czesto w okresie grzewczym byli tylko w bodziakach i otuleni lekkim kocykiem. Pajacyki super do spania, takie polarowe fajne na spacery, pod spod body a na wierzch kombinezon.
Dobrze ze tej zimy bedziemy miec tak malutko[emoji5]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Z moją teściową różnie bywa, największą jej wadą jest to, że mieszka za ścianą i w czasie gdy poszłam na pierwsze L4 ciążowe ona akurat przeszła na emeryturę. Na poczatku myślałam, że super się złożyło, ale szybko zmieniłam zdanie. Po porodzie byłam strasznie cięta i zawzięcie broniłam swojego terytorium, postawiłam granice i nie patyczkowałam się.To dało nam dużą motywację do budowania się, choć wcześniej wcale tego nie planowaliśmy. Organizujemy finanse i jak tylko się uda to zaczniemy działać.

Napisane na E6883 w aplikacji Forum BabyBoom
...wytyczynie granicy jest bardzo ważne...bardzo dobrze robisz. Mnie to zgubiło i teraz się szarpie. Szwagierka granice wytycza juz na poczatku i dzis ma spokój.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to sie w ogole nie znam na ubieraniu dzieci, nawet obcych, wiec czytam Was z zaciekawieniem i chłonę wiedzę :happy2:

Nie wiem jak odróżnić pajacyk od body od śpioszków od kombinezonków :D

A rampersy ? Czy jakoś tak [emoji15][emoji15][emoji15][emoji15]hehe mam tak samo jak ty :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Rampersy super sprawa ale używałam kiedy było ciepło. Zima chyba nie bardzo, bo to taki mozna powiedziec pajac ale bez dlugich rękawów i nogawek[emoji4]

reklama
Czasem płacze ze śmiechu jak Was czytam [emoji23]
Podczas wizyty rozmawiałam z moim ginekologiem. Pytalam go już nie pamiętam teraz o co. Ale zapytał mnie skąd mam takie informację. Ja mu na to, że z forum, z internetu. A on do mnie, że jak chce poprawić sobie humor i pośmiać się to właśnie czyta fora. Mam nadzieje, ze nie wchodzi na nasze, bo jeśli tak to pilnie usunę swoje zdjecie[emoji12]

Do góry