reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

Któraś z Was na cyklu stymulowanym miała owulację już w 12dc? Dajcie mi trochę nadziei, że jeszcze nie wszystko stracone 🥺

reklama
Dziewczyny, ja mam jakąś schizę, że już po zawodach 😔 Dzisiaj miałam wyraźny skok temp o 0.2 i boję się, że ten pęcherzyk zdążył już sam pęknąć 😓 A nawet jeśli nie, to się zaczęłam zastanawiać czy seks przed zastrzykiem nie przyspieszy pęknięcia… Czy nie lepiej już po, a w ogóle czy nie lepiej poprawić dopiero po IUI 🙄 Sama już nie wiem. Niby lekarze się znają i wiedzą, co robić, a mam wrażenie że przy wielkości 22mm to już było duże ryzyko, że on pęknie zanim zrobię zastrzyk.
Nie słyszałam żeby seks powodował pęknięcie pęcherzyka. Myślę że lekarz jednak wiedział co robi skoro widział na USG wczoraj wielkość pęcherzyka i wyznaczył IUI na poniedziałek. Wierzę że będzie dobrze

Nie słyszałam żeby seks powodował pęknięcie pęcherzyka. Myślę że lekarz jednak wiedział co robi skoro widział na USG wczoraj wielkość pęcherzyka i wyznaczył IUI na poniedziałek. Wierzę że będzie dobrze
Mam jakieś dziwne wrażenie, że wyznaczył na poniedziałek, bo w weekend się nie dało 🙄 Ale może masz rację…

A nie wiesz przy jakich wielkościach Ci wcześniej pękały?

Bo wiesz z tego co ja wiem to ten rozstrzał jest dość duży 18-26mm
No właśnie nie wiem, bo zawsze wychodziło, że byłam za wcześnie (przy długich cyklach ciężko było złapać w którym dniu iść pierwszy raz), a potem dopiero jak już się okazywało, że jestem po. Akurat za każdym razem w cyklu, w którym chciałam zrobić pełny monitoring (3 wizyty), wypadały jakieś święta lub długie weekendy i mogłam pójść już tylko na potwierdzenie, że pękło 🙄

Eh, nie wiem. Może po prostu muszę się czymś zająć i przestać schizować. Podziałać dzisiaj, zrobić zastrzyk wieczorem, pojechać w poniedziałek na IUI, poprawić we wtorek i czekać. I nie oszaleć w międzyczasie. Easy peasy 🤪

No właśnie nie wiem, bo zawsze wychodziło, że byłam za wcześnie (przy długich cyklach ciężko było złapać w którym dniu iść pierwszy raz), a potem dopiero jak już się okazywało, że jestem po. Akurat za każdym razem w cyklu, w którym chciałam zrobić pełny monitoring (3 wizyty), wypadały jakieś święta lub długie weekendy i mogłam pójść już tylko na potwierdzenie, że pękło 🙄
A wiesz w którym DC masz zazwyczaj owulację? Jak dziś masz zastrzyk to ja bym nie schizowala i czekała na poniedziałek

reklama
Eh, nie wiem. Może po prostu muszę się czymś zająć i przestać schizować. Podziałać dzisiaj, zrobić zastrzyk wieczorem, pojechać w poniedziałek na IUI, poprawić we wtorek i czekać. I nie oszaleć w międzyczasie. Easy peasy 🤪

A lekarz nic nie mówił?
Bo w sumie nie wiem jakie są zalecenia typowo przed IUI 🤔

Edit. Bo nie wiem na ile to jest jeszcze aktualne ale tu np. zalecają 3-5 dni abstynencji Link do: Inseminacja – Fertilita IVF Center i to samo widziałam na stronie kliniki bocian

Ostatnia edycja:
Do góry