reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

Dziewczyny zrobiłam dziś proga, ogólnie dziś mam 15dc, owulke czulam 3 dni temu, czyli dobrze czułam?
Screenshot_20250212_163911_Chrome.jpg

reklama
Z nudów przeglądam historię wyników i w poprzedniej ciąży przy beta HCG 38 progesteron był tylko 11.5. Luteinę dostałam i wszystko dobrze się skończyło bo ciąża bezproblemowa i młody 4kg i 10/10 w skali apgar :-)

Hej dziewczyny
Byłam u ginekologa 3 pęcherzyki 18mm na prawym 1 na lewym ale raczej on się wchlonie i nie urosnie .
Odnośnie mutacji leki dopiero od pecherzyka w macicy .

Dostałam takie zalecenie
Letrox od 3 do 7 dnia
Później od 7 do 10 estrofem na poprawienie edometrium w macicy .
I od 16 dnia duphaston 2x1 tabletka
W piątek zastrzyk ovitrelle i czekać na rezultaty .
Bo 3 ciążę biochemiczne za mną i problem podejrzewa ze jest implantacja słabe edometrium..

Ja już się gubię w tym wszystkim po prostu
Całkiem nieźle reagujesz na tę stymulację, skoro aż 3 duże pęcherzyki po jednej stronie. Ja myślałam, że u mnie tak może być przy moim PCO, ale były tylko dwa (i największy 15mm w 8dc, czyli zaraz po zakończeniu stymulacji) i ten drugi się wchłonął.

Brzmi jak plan. A czemu letrox 3-7dc tylko? 🤔 Jeśli dobrze kojarzę, to jest na tarczycę, a okres dawkowania identyczny jak ten na stymulację.

Z nudów przeglądam historię wyników i w poprzedniej ciąży przy beta HCG 38 progesteron był tylko 11.5. Luteinę dostałam i wszystko dobrze się skończyło bo ciąża bezproblemowa i młody 4kg i 10/10 w skali apgar :-)

Ja przy poprzedniej ciąży miałam proga 8,4ng i nie dostałam nic bo spokojnie sobie urósł wraz z ciąża - ale ja po pozamacicznej w życiu nie zgodziłabym się na żadną suplementację przed ujawnieniem pęcherzyka w macicy i to takiego pewniaka.
Bo niby w 4+1 miałam ładny ciążowy 3mm pęcherzyk na USG (beta dzień wcześniej 671) ale nadal to było dla mnie za mało, żeby się cieszyć :D

Teraz ciągle nie mam czasu tego testu zrobić xD od 31.01 leży smętnie w szafce - ale chora byłam na maxa. i w domu szpital więc jakoś nie mam nastroju do tego testu, może w końcu jutro albo w walentynki się uda

Jak się czujesz ? :)
Dzisiaj jestem zm czona bo byłam w pracy ;(.
Zgadza dzisiaj zaczęła się pokazywać i odbijanie się po wszystkim.
Wypiłam dzisiaj hektolitry wody.
Zrobiłam test o czułości 10 I 25 . Na 10 ładna kreska a na 25 zaczyna się pojawiać wczoraj jeszcze nic nie było widać więc myślę że beta rośnie. Czuję się jak 100 lat za wszystkimi bez możliwości pójścia do lab I zbadania bety ehhh co za kraj. Brzuch jeszcze pobolewa ale to delikatnie . Spać chce mi się cały czas i jestem mega nerwowa.
Moim marzeniem jest teraz przelezec do 12 tyg i nic nie robić do póki nie dowiem się że już Miesiąc i jest wszystko ok.
A Ty jak się czujesz kochana ?
Nie korci cię zrobić test ?

reklama
Dziewczyny zrobiłam dziś proga, ogólnie dziś mam 15dc, owulke czulam 3 dni temu, czyli dobrze czułam?
Zobacz załącznik 1687815
Wynik potwierdza owulację, ale nie to kiedy była. No ale jest szansa, że wtedy kiedy czułaś, bo raczej w jeden dzień (gdyby miała być na przykład wczoraj) by tak nie urósł. Ja też raz złapałam podobną wartość gdzieś 3dpo, także jest to możliwe 🙂

Do góry