reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

Któż by się spodziewał owulacji w 35 DC 😁 Cykl na straty niestety bo ostatnie sexy były w 31 DC. Dziś 39 DC. A Ty robiłaś dziś test ?
Robiłam. Nadal ten duszek tam majaczy, ale nie mogę go uchwycić na zdjęciu. Najlepiej widać pod kątem i w stronę okna 🙈 No ale to pewnie nadal Ovi (10,5 po). Sprawdzę jeszcze z ciekawości ok. 21 (11 dni po), no i pewnie jutro dalej będę testować.
Ból podbrzusza jak na okres nadal się utrzymuje, więc zobaczymy.

reklama
Chociaż ten sen się ciągnął dalej. Zrobiłam test i był pozytywny, ale potem było urządzenie, które świeciło na zielono albo czerwono. I się tam test wrzucało i jak był okej to świecił zielony, a jak coś nie tak to czerwony. I mi wyskoczył kolor czerwony 🙈

Byłam na pobraniu krwi. Wyniki wieczorem będą. Dziś 39dc i okresu nadal brak. Wkurzają mnie te długie cykle.

Jak dotąd lametta nie przyspieszyła owulacji. W poprzednim cyklu owulacja była w 12dc. Dzisiaj 8dc i testy owulacyjne w ogóle jeszcze nie ciemnieją. Mój mąż mówi, że stresuje go to liczenie, streszczam mu trochę co się dzieje tutaj na forum i coś mi się wydaje, że jeśli w tym miesiącu się nie uda to marzec będzie "luźny". Bez testów, bez aplikacji, bez forum. Seksów miało być więcej a wcale tak nie jest. Już zaczynam sobie tłumaczyć, że może nie ma co się spieszyć, w maju mam długi urlop, chciałabym jechać na wakacje życia, ostatnie takie bez dziecka jeszcze. A z drugiej strony mam bardzo niskie AMH i wiem, że nie ma na co czekać😟

Chociaż ten sen się ciągnął dalej. Zrobiłam test i był pozytywny, ale potem było urządzenie, które świeciło na zielono albo czerwono. I się tam test wrzucało i jak był okej to świecił zielony, a jak coś nie tak to czerwony. I mi wyskoczył kolor czerwony 🙈
Kiedy byłam w ciąży pozamacicznej(wtedy jeszcze nie wiedziałam, że to CP) śniła mi się cyganka. Pamiętam ten sen do dzisiaj , światła przejście niedaleko mojego rodzinnego domu. De facto mieszkają tam cyganie od lat, w porządki ludzie .
Miała długie włosy czarne . Szła na przejściu w ciąży i ja szłam na przeciwko . Zatrzymała mnie i położyła moją rękę na swoim brzuchu (brzuch widziałam z dzieckiem, normalnie przezroczysty był). I mówi do mnie tak ,że teraz nie mój czas ale,że za niedługi czas urodzę chłopca (ten chłopiec był u niej w brzuchu 😱) . Jak miała odchodzić bo jej światło migało , szepnęła mi jeszcze ,że teraz urodzi moja koleżanka z dzieciństwa a później ja. Teraz mam się przygotować na najgorsze bo muszę pomoc dziecku choremu (w tym czasie byłam zaangażowana w zbiórke pieniędzy dla koleżanki z klasy syna starszego).

Kurrrrr.. Faktycznie wszystko się sprawdziło co do joty.

Dziewczyny, które mają doświadczenie z Ovi. Dzisiaj jestem 10 dni po zastrzyku. Czy na końcówce, jak ta kreska jest już ledwo widoczna, miałyście przypadek, że jeszcze na następny dzień była taka sama lub ciut ciemniejsza? 🫣
Wczoraj miałam już takiego ledwo widocznego duszka (przy okazji edukowałam męża, co mamy na myśli jak mówimy „duszek” w kontekście testów ciążowych 😂), więc zakładałam, że dzisiaj już będzie czysto albo jeszcze bardziej ledwo ledwo. A tu nadal jest duszek, może nawet ciut ciut ciemniejszy… 🫣
Cały czas trzymam kciuki 🍀
Może trzeba wywołać okres ?
Myślę że jutro mi coś da na wywołanie.

reklama
Do góry