KaMaLi
Fanka BB :)
I feel youZnowu mam zmianę w pracy i będę się wdrażać w inna role dodatkowa. I znowu uznaje to za idealny moment, żeby zajść w ciążę i ich poinformować że już mnie niedługo nie będzie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
I feel youZnowu mam zmianę w pracy i będę się wdrażać w inna role dodatkowa. I znowu uznaje to za idealny moment, żeby zajść w ciążę i ich poinformować że już mnie niedługo nie będzie
Co to za grupa? Kurczę ja szukam szukam i nigdzie info nie mogę znaleźć oprócz jakichś tam urywków na fanpage Naszego BocianaTakie info znazłam na jednej z grup dot in vitro:
"Cześć! W dzisiejszym Dzienniku Gazeta Prawna pojawił się artykuł o in vitro od czerwca. Nie ma jeszcze konkretów i jest informacja o tym, że prace objęte są klauzula poufności, ale plan ma być gotowy na 29.3 i ma zacząć działać od 1.6. Prawdopodobnie zostanie podniesiona granica wiekowa do 42 lat dla kobiet korzystających z własnych komórek i 45 w przypadku dawstwa. Mówi się o objęciu programem pacjentów onkologicznych - zabezpieczenie płodności. Podobno mają być więcej niż 3 procedury, ma się również poprawić rejestr in vitro w kontekście ewentualnych adopcji prenatalnych skierowanych również do osób o bardziej konserwatywnych poglądach (adopcja zarodka). Jeśli chodzi o finansowanie leczenia tu zdania są podzielone. Do wyboru są 2 opcje: konkursy dla ośrodków lub pacjent wybiera ośrodek i środki idą za nim."
no ja kościelny chce połączyć z chrzcinami, bo nie widzę tego teraz, gdy mam żal że tyle lat walczę i nic. Ale wtedy impreza to typowe chrzciny… teraz typowo przyjęcie ślubne.Mamy taki sam układ wezmiemy kościelny przy chrzcie. Teraz jesteśmy po cywilnym.
Welon pasuje, jak najbardziej. Bo czemu nie? Ja wzięłam welon do sesji i go zapomniałam wziąć
.Ja miałam zwykła biała sukienkę, brak welonu, tylko perłowa opaskę. A moja szwagierka miała piękna suknie ślubna i welon. Obie miałyśmy potem tylko obiad w restauracji więc to pytanie musisz zadać sama sobie, czy chcesz czy nie
PS. Śmieszna historia, u mnie jeszcze była drama o bukiet ja nie chciałam, bo po co mi w urzędzie. Teściowa nie mogła tego przeżyć i dzwoniła do mojej mamy zeby mnie przekonała, bo jak to będzie wyglądać. Ostatecznie w dniu ślubu rano powiedziałam małżowi, że ma lecieć do kwiaciarni naprzeciwko kupić pare słoneczników i taki miałam bukiet teraz co roku na rocznice dostaje od niego bukiet kwiatów, w którym są zawsze sloneczniki
Tkwią we mnie te same uczucia. Ja byłam bardzo związana z wiarą. Nie mogłam wziąć ślubu koscielnego z tak wielkim żalem w sercu. Przestałam chodzić do kościoła. Nie tylko przez to, ale przez zachowanie księży. Po prostu modliłam się i nie zostałam wysłuchana. Ani żadnego razu. A trochę ich było.no ja kościelny chce połączyć z chrzcinami, bo nie widzę tego teraz, gdy mam żal że tyle lat walczę i nic. Ale wtedy impreza to typowe chrzciny… teraz typowo przyjęcie ślubne.
In vitro w Polsce - na fbCo to za grupa? Kurczę ja szukam szukam i nigdzie info nie mogę znaleźć oprócz jakichś tam urywków na fanpage Naszego Bociana
Jeśli chcesz i będzie Ci pasować, to czemu nie. Też biorę cywilny, będę miała białą suknię normalnie i też zastanawiam się nad welonem. Ale mi chyba nie będzie pasować. Skłaniam się chyba ku jakiejś ozdobie we włosach i tyle.Dziewczyny, a tak z innej beczki co uważacie o welonie na ślubie cywilnym? Później jest przyjęcie z tańcami w kameralnym gronie ok 20 osób najbliższych. Już w rodzinie pytania że czemu nie w kościele, no ale każdy żyje z Bogiem jak chce. Ja mówiłam że przysięgę sobie złożę jak będę chciała ochrzcić dziecko w kościele. A wracając- nie jest dla was to dziwne? Welon na cywilnym? No biała sukienkę będę mieć ale nie jakąś ksiezniczkowa
Omaaaatkkoo dobrze, że zadzwoniliU mnie śmieszna historia dot ślubu jest taka że zapomniałam o własnej sukni Pamiętam jak dziś, jak dzień przed ślubem do rodziców zjechała się najbliższa rodzina a ja wpadłam się przywitać. Zdążyłam usiąść na kanapie i otworzyć somersby, taaaaaaka dumna z siebie że udało mi się wszystko ogarnąć na tip top a tu telefon z salonu z zapytaniem czy o czymś nie zapomniałam bo suknia czeka, za 10 minut zamykają a podobno jutro się hajtam
O kurde, grubo zdążyłaś?U mnie śmieszna historia dot ślubu jest taka że zapomniałam o własnej sukni Pamiętam jak dziś, jak dzień przed ślubem do rodziców zjechała się najbliższa rodzina a ja wpadłam się przywitać. Zdążyłam usiąść na kanapie i otworzyć somersby, taaaaaaka dumna z siebie że udało mi się wszystko ogarnąć na tip top a tu telefon z salonu z zapytaniem czy o czymś nie zapomniałam bo suknia czeka, za 10 minut zamykają a podobno jutro się hajtam
Nawet nie próbowałam Odebrałam kilka godz przed ślubemO kurde, grubo zdążyłaś?