reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

@alible bardzo wspolczuje :( ja na poczatku tez mialam strasznie poranione i bolalo okrutnie - smarowalam lanolina, swoim mlekiem i maścią maltan. Ten bol jest straszny wiec podziwiam Cie ze to jakos znosisz. Jakiej specjalizacji to byl lekarz?

reklama
Ja smaruję lanolina z ziaji i ok może jest ciut ciuuut lepiej ale nadal jest koszmar.
Ten lekarz to internista i rzekomo choroby wewnętrzne ma w specjalizacji. Jeszcze jego tekst na koniec wizyty, że on ma trójkę dzieci i różne przeboje przechodził 🤯

Moja od wczoraj ma chyba jakiś bunt lub skok. Od godz ok 14 nie spała do 22! Marudzenie, płacz i zero snu. Na noc zasnęła dopiero u nas w łóżku.
Dziś od rana marudzi. Starszy poszedł do szkoły a ona jak nie płacz to fochy 😱😵
Cały dzień taki i w kaftanie mnie wywiozą 🤦‍♀️ Jeszcze jakiś foch na pierś. Nie wiem czy żeby, ale nic tam nie widać.

Moja od wczoraj ma chyba jakiś bunt lub skok. Od godz ok 14 nie spała do 22! Marudzenie, płacz i zero snu. Na noc zasnęła dopiero u nas w łóżku.
Dziś od rana marudzi. Starszy poszedł do szkoły a ona jak nie płacz to fochy 😱😵
Cały dzień taki i w kaftanie mnie wywiozą 🤦‍♀️ Jeszcze jakiś foch na pierś. Nie wiem czy żeby, ale nic tam nie widać.
U nas wczoraj tez tak. Ja obstawiam zęby chociaz tez nie widac zeby cos szlo. No ale paluszki czesto są w buzi plus takie nagle placze (wiec pewnie jak cos zaboli). Łączymy sie w bólu 🙊🙉🙈 u mnie jeszcze starsza w domu bo katarek 😒😒😒

@middayjoy to jak teraz dzieciaki rusza do szkoły czy przedszkola na nowo będzie trzeba trochę plan dnia zmieniać 🤦‍♀️ U mnie zmienia się pory spaceru, bo tak szłam kiedy chciałam a teraz póki co jak starszy w szkole będzie to zaliczać będziemy.

My dzisiaj jedziemy na wakacje na dolnym slasku - cala torba kurtek i bluz spakowana... :D a tak to mala w nocy istatnio (tfutfu) lepiej spi! Ostatnio mąż zaczął ją usypiac na noc wiec bardzo jestem zadowolona bo mam wiecej czasu dla siebie wieczorem. Zębów dalej brak wiec juz nawet nie zrzucam placzu i marudzenia na to. Nawet sie nabijamy troche z tego bo babcie jak tylko widza palca w buzi lub przedmioty to od razu leci tekst "zeba szukasz?" Albo "ojojoj ząbki idą". Wiec juz troche sie z tego podsmiewamy :D

Ja już na te humorki Neli nie zwracam tak uwagi odkąd mi te piersi gryzie. Zganiam wszystko na pogodę, ciągle leje ostatnio na spacerze byłyśmy w niedzielę. U nas podobnie, każdy zgania winę na zabki ale ich w ogóle nie widać, wydaje mi się że musimy się nacieszyć tymi jedynkami na dole,bo to i tak jest gryzoń straszny.

Moja póki co szczerbata 😂
Dziś nawet na spacerze miała taką minę i wzrok, że jakby miała moc jak Bazyliszek to bym padła trupem 🤦‍♀️😱
O tyle dobrze, że obiad ładnie wciągnęła i zasypia teraz. Trochę oddechu dla mnie i sama zjem w spokoju 😝

reklama
My po wizycie u fizjo. Trochę ćwiczyć mamy. @alible chodziło mi o to może jakieś ćwiczenia z małą robisz. Ja np karmię źle bo jedna ręka pod pachą a powinna być z przodu. No nieważne. Tej fizjo ufam bo sprawdzona i wiem co robić już. Marudzi mój jak mu się nudzi. Od razu spokój jak dotleniony, wylatany (w sensie wyczołgany ;) ) i nowe atrakcje.

Do góry