reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

reklama
Mój starszy syn miał problem ze wzdęciami w pierwszych 3 mies, ale jak nabrał masy to minęło. Po prostu nabrał siły by puszczać gazy 😉
A mały ma wzdęty brzuszek czy nic mu nie dolega?

@Cookie_ nie kazala ale gdzies kiedys czytalam ze sie powinno ale moze chodzi.o to ze jak za szybko zarasta. Ofc slucham.pediatry i podaje :) z tym ulaniem to tak wlasnie obstawialam ze w srodku piersi moglo podkrwawic :)

Mój starszy syn miał problem ze wzdęciami w pierwszych 3 mies, ale jak nabrał masy to minęło. Po prostu nabrał siły by puszczać gazy 😉
A mały ma wzdęty brzuszek czy nic mu nie dolega?
Brzuszek miękki. Mamy dodatkowo stwierdzony refluks, mam nadzieję że fizjologiczny i minie ale przez to mały mało je i nie wiem skąd te wzdęcia właśnie. Mam nadzieję. Że to jeszcze niedojrzały układ pokarmowy .

Chyba póki co najstarsza jestem z tych które podały wiek 😜
@middayjoy super że już po szczepieniu.
Dziewczyny kiedy macie meningokoki. Ze wszystkiego zapomniałam zapytać lekarki. I 11.08 mamy rotateq (ostatnia seria by zamknąć) i 6w1. A meningokoki chyba później będą

Brzuszek miękki. Mamy dodatkowo stwierdzony refluks, mam nadzieję że fizjologiczny i minie ale przez to mały mało je i nie wiem skąd te wzdęcia właśnie. Mam nadzieję. Że to jeszcze niedojrzały układ pokarmowy .
Hej Aniaaa33,
u nas gazy są na porządku dziennym od samego początku. Podaję bobotic forte, okazało się, że mały na espumisan ma uczulenie. Jednego dnia idzie więcej bączków, drugiego mniej. Powoli mały się z nimi oswaja, bo na początku to było przerażenie, płacz i prężenie przed każdym bąkiem. W nocy gazy czasem przeszkadzają mu w zaśnięciu po nocnym karmieniu. I wtedy stęka, ale już nie płacze.
Nasza pediatra twierdzi, że to niedojrzałość układu i że samo przejdzie.

Dziewczyny,
my dziś po drugiej dawce 6w1, rota i pneumokoki i niestety mały waży za mało, bo tylko 5.4kg. Pediatra zasugerowała albo dokarmianie mm albo słoiczki w ramach rozszerzania diety. Nie dam rady karmić go czesciej, bo jemy co 2.5godz w dzień i co 3 w nocy. Doradźcie co mam robić. Za dwa tygodnie mamy zrobić morfologię i mocz, a później z wynikami na kontrolę wagi.
Mały jest aktywnym dzieckiem, radosnym i raczej mu nic nie dolega (mam nadzieję). I ja i mój mąż jesteśmy szczupli, niemniej jednak przyrost wagi powinien być większy (przybrał tylko 300g przez 5 tyg). Wcześniej z przyrostami było wszystko w porządku.

reklama
@Olga089 wg mnie odiadki to za wcześnie jak dziecko jest na piersi. Najpierw nawet zanim podałabym mm próbowałabym częściej zaproponować pierś. U mnie Lila sama z siebie rzadko się upomni, więc jak proponuję co jakiś czas. Idzie na drzemkę pierś wstaje z niej np nawet po 1h to też daje pierś. Jak chce to chwyta jak nie to nie. Od 3 mies właśnie tak wcina częściej i z poniżej 3centyla skoczyła na 25.
Ile dokładnie tyg ma twój mały? Dzieci rosną skokowo, może to chwilowy zastój.

Podałam teraz małej czopek, bo temperatura jej skoczyła do 38,2. Oby nic była spokojna

Do góry