Mamasita2019
Fanka BB :)
Ja się zastanawiam co moja doktorka powie o prenatalnych. Wizytę mam w 11+3 to trochę wcześnie i pewnie będę musiała iść drugi raz. Jak sądzicie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja jestem już po i krew miałam pobierana zaraz po usg Później oni na tej podstawie robią korektę ryzyka i wysyłają mi na maila już poprawione .. ja chyba o nic doktorka nie pytałam, bo wszystko sam ładnie pokazywał i tłumaczył a zawsze możesz spytać tez swojego gina na wizycie ...
@anchela Z tym zusem czasem jest mega skomplikowane .. to chyba tez zależy od tego ile u ciebie w firmie jest osób. U mnie jest mniej niż 20, piersze 33 dni w roku płaci szefowa, czyli u mnie to wychodzi mniej więcej do połowy lipca i to wypłaci mi pracodawca ostatniego lipca. Później w drugiej połowie lipca przeszlam pod ZUS, wczoraj tam dzwoniłam na kiedy jest zaplanowana wypłata świadczenia dla mnie to kobitka powiedziała ze nie wpłynął do nich jeszcze druk z3 który wysyła pracodawca. U mnie księgowa twierdzi ze wysłała w środę tydzień temu i niby nadal tego w zusie nie maja. Także to tez od tego zależy. I rzeczywiście możemy dostać dopiero w sierpniu pierwsza „wypłatę” z ZUS. Później nie wiem jak bedzue bo w tamtej ciąży już wyedy wróciłam do pracy, po poronieniu. Dostałam chyba jeden czy 2 przelewy z zusu. I pamietam ze były one z mega opóźnieniem
Do mnie ani nikt nie dzwonił, ani nikt nie chciał oglądać mojej karty ciąży. Przed badaniem wypełniłam tylko taka mini ankietę, były tam jakieś pytania typu o papierosy ale zabijcie mnie nie pamietam więcej, chyba w takim stresie byłam
powodzenia na wizytach czekamy na cudne zdjecia z usg :*
24.07.2019
8.20 @Megan22 (badania prenatalne 1)
13.15 @Youlittmom
15.50 @NieperfekcyjnaMamaAnia (wizyta kontrolna)
Powodzenia i dzięki [emoji3059] może dostanę zdjęcie, bo u mnie nie zawsze dają [emoji45]