reklama
Paryżanka
Fanka BB :)
Niedługo czekają nas prenatalne wiec może to tez się przyda by określić płeć pozwolę sobie zacytować post mamyginekolog z przed dwóch lat
„
Tajniki pracy ginekologa/ultrasonografisty Jak rozpoznać płęć dziecka w I trymestrze
Aby ocenić płeć musimy uzyskać dokładny przekrój przez sam środek dziecka - jest to przekrój który jest używany do pomiaru CRL (długości ciemieniowo siedzeniowej)- czyli większość z was powinna takie zdjęcie swojego dziecka dostać- co nie znaczy że na każdym zdjęciu będzie widać to co nas interesuje bo czasami obraz nie jest jednoznaczny...
Następnie patrzymy w okolice spojenia łonowego, tam jest takie coś co roboczo nazywam "wyrostkiem płciowym" u chłopców odstaje do góry pod mniej lub bardziej ostrym kątem, u dziewczynek wyrostek ten jest też dość gruby i widoczny ale przebieg równolegle do kręgosłupa. zdjęcie pokazujące wam na co patrzeć
udostępniajcie kobietom w ciąży może im się przyda „
„
Tajniki pracy ginekologa/ultrasonografisty Jak rozpoznać płęć dziecka w I trymestrze
Aby ocenić płeć musimy uzyskać dokładny przekrój przez sam środek dziecka - jest to przekrój który jest używany do pomiaru CRL (długości ciemieniowo siedzeniowej)- czyli większość z was powinna takie zdjęcie swojego dziecka dostać- co nie znaczy że na każdym zdjęciu będzie widać to co nas interesuje bo czasami obraz nie jest jednoznaczny...
Następnie patrzymy w okolice spojenia łonowego, tam jest takie coś co roboczo nazywam "wyrostkiem płciowym" u chłopców odstaje do góry pod mniej lub bardziej ostrym kątem, u dziewczynek wyrostek ten jest też dość gruby i widoczny ale przebieg równolegle do kręgosłupa. zdjęcie pokazujące wam na co patrzeć
udostępniajcie kobietom w ciąży może im się przyda „
Paryżanka
Być może ja tam się nie znam
Ja byłam pewna ze tam gdzie dzidziuś, tam i kosmowka
Paryżanka
Niedługo czekają nas prenatalne wiec może to tez się przyda by określić płeć pozwolę sobie zacytować post mamyginekolog z przed dwóch lat
Zobacz załącznik 1000374
„
udostępniajcie kobietom w ciąży ☺może im się przyda „
To zdjęcie lepiej pokazuje dziewczynkę. Masakra.. po przeczytaniu tego posta już się nie mogę doczekać poniedziałku jak mi lekarz nie powie co tam w trawie piszczy to sama spróbuje rozszyfrować.
PS nasza lutowka która zna już płeć tzn wie ze ma dziewuszke (przepraszam, nie pamietam nicku) mogłabyś wkleić zdjęcie z ostatniego usg? ciekawa jestem czy tez widać
LittleStar
Ja tez musiałam wziąć ostatecznie z wyrzutami sumienia Apap bo myślałam ze zwariujęDziś coś chyba faktycznie jest z ciśnieniem bo tez mnie głowa bolała, musiałam wziąć Apap
Ja biorę pregnaPlus
Agnessa91
No tak.. Chyba będę musiała babcine metody wykorzystać jeśli przeziębienie się rozkręci. W lipcu złapać choróbsko to już trzeba być zdolnym tak jak ja no ale też piękna jesień ostatnie dni była.
Kurde sama się zaczęłam nakręcać na tą płeć we wtorek prenatalne... Jestem ciekawa co powie i czy o płci cokolwiek da radę powiedzieć. Podobno ten lekarz do którego jadę ma dobry sprzęt i jest w stanie szybko ustalić płeć z dużym prawdopodobieństwem. Ahhh już cała chodzę
Kurde sama się zaczęłam nakręcać na tą płeć we wtorek prenatalne... Jestem ciekawa co powie i czy o płci cokolwiek da radę powiedzieć. Podobno ten lekarz do którego jadę ma dobry sprzęt i jest w stanie szybko ustalić płeć z dużym prawdopodobieństwem. Ahhh już cała chodzę
coco07
Kochana, to ja Ale właśnie nie mam takiego dobrego zdjęcia na którym byłoby to widać bo siostra tez chciała zobaczyć ...wiem ze pokazywał podczas badania, ale które zdjęcie ma o tym mówić to nie mam pojęcia jak oficjalnie wstanę dziś z łóżka (bo teraz tylko wstałam siku i narazie mam pospane) to pójdę wyciągnąć te papiery i spróbuje coś tu jeszcze wrzucić ...To zdjęcie lepiej pokazuje dziewczynkę. Masakra.. po przeczytaniu tego posta już się nie mogę doczekać poniedziałku jak mi lekarz nie powie co tam w trawie piszczy to sama spróbuje rozszyfrować.
Zobacz załącznik 1000383
PS nasza lutowka która zna już płeć tzn wie ze ma dziewuszke (przepraszam, nie pamietam nicku) mogłabyś wkleić zdjęcie z ostatniego usg? ciekawa jestem czy tez widać
Mam endometrioze 3 stopnia i niepekajace pęcherzyki. Jestem po laparoskopii, naturalnych staraniach, inseminacji, a pozniej prawie 2 latach staran przez invitro. To moj szosty transfer. Przy czwartym tez zaszlam w ciaze, ale skończyła sie pustym jajem plodowym i lyzeczkowaniem.Pewnie jesteś po przejściach...? Napisz coś więcej o sobie ja w staraniach o 1 ciążę byłam stymulowana tak, że też myślałam, że będę świecić w nocy Może różnica też jest we wchłanianiu, bo luteina jest podjęzykowa albo dopochwową, a duphaston doustny. Może inaczej się to wchłania.Super, gratuluję! [emoji7][emoji7][emoji7] Oby tak dalej [emoji4] morale trochę podbudowane??
Wy dziewczyny tak serio z tymi czarnymi gondolami na wiosnę/lato? [emoji16][emoji16]
"Nas" ciezarowki po invitro lekarze w klinikach traktuja troche inaczej i wiele lekow jest "na wszelki wypadek".
W związku z czym jestem na dwóch rodzajach progesteronu (zastrzyki+Duphaston), heparynie w zastrzykach, estradiolu, acardzie, sterydzie.
Dodatkowo w 6 tygodniu mialam taki krwotok ze myslalam ze juz po wszystkim. Ale wszystko ok. Zadnego krwiaka. Musialo to byc z jakiegos naczynka, a ze mam rozrzedzona krew przez heparyne i acard to sie lalo i lalo.
reklama
Bafinka
To mamy podobny pakiet ja biorę 200mg luteiny heparynę steryd acard mam za sobą 3 poronienia.... Ogólnie wszystkie poprzednie starania miałam z lekami mam pco i wogole nie mam owukacji.. więc clo brałam i pregnyl i potem na podtrzymanie... A ta ciąża jest kompletnym szokiem bo to wpadka!!! Jakiś cud.... Ale luty będzie nasz [emoji110][emoji3526]Mam endometrioze 3 stopnia i niepekajace pęcherzyki. Jestem po laparoskopii, naturalnych staraniach, inseminacji, a pozniej prawie 2 latach staran przez invitro. To moj szosty transfer. Przy czwartym tez zaszlam w ciaze, ale skończyła sie pustym jajem plodowym i lyzeczkowaniem.
"Nas" ciezarowki po invitro lekarze w klinikach traktuja troche inaczej i wiele lekow jest "na wszelki wypadek".
W związku z czym jestem na dwóch rodzajach progesteronu (zastrzyki+Duphaston), heparynie w zastrzykach, estradiolu, acardzie, sterydzie.
Dodatkowo w 6 tygodniu mialam taki krwotok ze myslalam ze juz po wszystkim. Ale wszystko ok. Zadnego krwiaka. Musialo to byc z jakiegos naczynka, a ze mam rozrzedzona krew przez heparyne i acard to sie lalo i lalo.
Witam wszystkich[emoji8]
Ja zaraz do pracy a o 16 mam imprezkę 45 rocznicę teściów [emoji4] i zamierzamy powiedzieć o naszej ciąży..( będzie najbliższa rodzina męża ) trochę się boje opinii ze to trzecie.... I ogólnie mówiłam jeszcze w maju na naszej rocznicy że nie planujemy... Więc pewnie trochę uwag na ten temat będzie....[emoji19]